Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A magyar csatárok mit sem értek a kapu előtt... Hollandia csalódott

2013.10.13. 19:31 sjose

A nyájas olvasó most biztos azt hiszi, hogy ismét a pénteki "sajnálatos esemény"-ről írok, pedig hosszas vizsgálódás után rájöttem, hogy alapvetően a rendezés időpontja volt a hibás. Egyszerűen nem szabad októberben meccset játszanunk Hollandiában! Már nyolc évtizeddel ezelőtt sem ment...

Sete3738.jpgAlul, a kép közepén Korányi III. Dezső, aki részese volt az eseményeknek

 

Hollandia csalódott a magyar vidéki válogatottban...  A magyar csatárok mit sem értek a kapu előtt...

A vidéki amatőrválogatott hollandiai túrája tudvalevően két vereséget hozott: 7-0 és 5-2. Hollandiai tudósítónk az első mérkőzésről az alábbiakban számol be:
 
 
Rotterdam, október 24. 
 
Előre aggódtam a vidéki amatőrválogatott sorsa miatt. Az itt járt magyar csapat sajnos nem volt méltó ellenfele a legerősebb holland együttesnek. A 7-0-ás vereség bizony nem tett jót a magyar futball hírének.  Óriási volt a két csapat között a különbség. A hollandok bemutatták, hogyan kell futballt játszani. A magyarok bemutatták, hogyan nem szabad futballozni.
 
Mit ér a kápráztató technika, a trükkök, ha a csatársor a kapu előtt felmondja a szolgálatot? Itt a magyar csatár elvérzik, meghal. Legfeljebb annyi vigasza van, hogy szépen hal meg... Mit ér az olyan csapat , amelyben a fedezetek és a két hátvéd átjáróházként szerepel!? És ahol a csatársor belső triója... Nem folytatom, inkább hallgatok. 
 
Az itteni felfogás szerint a magyarok "stafétát" szerepeltettek, amikor kicserélték a centerhalfot. Hát mind a kettőről jobb nem beszélni! Egy dolgot tudott a magyar együttes produkálni: példásan fairen viselkedett és e tekintetben tényleg hatalmas sikert aratott. 
 
Érdekes: a magyar csapat legalább annyit volt támadásban, mint a győztes hollandi
 
De húsz magyar támadás közül csak három jutott el addig, hogy egyáltalán befejezték: valami gyenge fejessel, vagy rúgással. Igazán veszélyes lövés pedig az egész meccsen egyetlen egy esett.  A hollandok húsz támadása közül tizenhét végződött ágyúlövéssel, sokszor már a tizenhatos vonalán kívül! És a meccs végén hány holland akció maradt sikertelen csak azért, mert paccoltak a holland csatárok! Nem beszélve a rengeteg kapufalövésről!
 
Forrás: Sporthírlap 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr485566766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása