Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A diósgyőri sikerszéria

2013.10.20. 05:54 sjose

481px-rajczi_peter_2010_1382219488.jpg

Kép forrása: wikipedia.hu

Rajczi Péter volt az  utolsó az idei bajnokságban aki eddig túljárt a Diósgyőr kapusának az eszén. Immár hetedik mérkőzését nyerte meg a miskolci csapat zsinórban és mai győzelmével egy több évtizedes klubrekordot múlt felül. Legutóbb az 1956-57-es bajnokságban fordult elő, hogy a piros-fehérek egymás után hat mérkőzést nyertek és még gólt sem kaptak.

Egy sikertelen debreceni kirándulás után, 1956 szeptember 30-án a Miskolci VSC elleni helyi derbin maradt érintetlen a Diósgyőr hálója, amelybe ezután a Gödöllő, Pereces, Spartacus, Salgótarján, illetve Nagybátony csatárai sem tudtak betalálni. Bár a győzelmi sorozat nem szakadt meg, de a hetedik meccsen a békéscsabai Vékony Károly már az első félidőben bevette Tóth kapuját. Az említett hat mérkőzést a Diósgyőr 16:0-ás gólkülönbséggel abszolválta.

A győzelmi sorozatokat tekintve egyenlőre még nincsenek veszélyben a diósgyőri rekordok. Hosszú sikerszériákból több is akad a borsodi megyeszékhelyen, a legutóbbi alig három éves. A sok évi megpróbáltatások után konszolidálódott diósgyőri csapat 2010 novemberétől egészen 2011 májusáig nem talált legyőzőre, összesen 14 mérkőzésen hagyta el zsinórban győztesen a pályát. Érdekességként megemlíthető, hogy az igen impozáns sorozatot mindkét végén egy-egy Mezőkövesd elleni vereség szegélyezte.

csapkay_karoly.jpgCsapkay Károly, 1939 és 1942 között ült s diósgyőri kispadon. Előtte  többek között a Fiorentina, Palermo, Napoli és a Pisa edzője volt. 

Tisza Tibornak és társainak azonban még ezt a rekordot is túl kell szárnyalniuk, ha a leghosszabb diósgyőri győzelmi rekordsorozatot is magukénak akarják vallani. Az 1939-40-es szezonban, a legendás Csapkay Károly vezette vasgyári csapat az egész idény során mindössze két mérkőzést vesztett, (pechükre pont a bajnok Stécé ellen) , de összesen 16 meccset nyert meg egymás után (a Fülek ellen a zöld asztalnál). 1939-ben avatták egyébként a 25000 néző befogadására alkalmas, 625000 aranypengős költséggel megépült stadiont ami a nagyerdei stadionnal versengett a vidék legszebb stadionja címért. És semmi sem mutatja jobban, hogy a főváros vidék ellentétnek milyen gazdag történelme van mint az, hogy pestiek szerint a diósgyőri stadiont csak diósgyőri nagypályának szabadott volna hívni.  

 

Vajon ki állítja meg a Diósgyőrt?

 

 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr495589026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás(Ottawa) 2013.10.23. 03:28:32

És ezt a stadiont szedik majd szét most? 75 éves lenne jövőre...
süti beállítások módosítása