Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Hátulteke

2014.03.31. 20:49 szilvapálinka

Andrew Cowen  (Rockford, Illinois) egymás után tízszer tarolta le a tekebábukat. Ez még akkor is nagy szám lenne, ha hagyományos módon gurít. Mindezt háttal teszi ami igazi szenzáció.  A második körben  apró hibát vét, ezzel elrontja a tökéletes játékot, de így is övé a világrekord. 

 

 

 

 

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825888068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bdorca 2014.04.01. 09:18:50

Bowling, nem teke. A tekét 9 bábuval játszák kisebb golyóval, a bowlingot 10 bábuval és olyan golyóval, amin lyukak vannak az ujjaknak. Angolul megtévesztő lehet, hogy 9-pin bowling a teke és 10-pin bowling a bowling neve, de szerencsére az angolszász területeken ritkán tekéznek, ezért a 10 bábus verziót csak szimplán bowlingnak hívják.
en.m.wikipedia.org/wiki/Ten-pin_bowling
en.m.wikipedia.org/wiki/Nine-pin_bowling

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.04.01. 11:43:07

@bdorca: Ezt természetesen tudjuk (elég sokat tekéztem magam is), de emellett a teke a rövid összefoglaló neve is az összes teke-szerű sportnak.

Egyébként tévedés, hogy angolszász területen ritkán tekéznek, "skittles" néven számtalan verzióban létezik és tradicionális angol kocsmasport. Sajnos az amerikanizáció ezt is egyre inkább háttérbe szorítja, de még él a hagyomány.

bdorca 2014.04.01. 14:44:36

@Püspök utcai gombaszedő: Rendben, tekéznek is, de még mindig hátulbowlingozik a videón a csávó (bár ez kétségtelenül hülyébben hangzik) :)
Amúgy elég sok éve űzöm ezt a remek sportot és tapasztalatom szerint a legtöbb ember nem tudja, hogy mi a kettő közti különbség. Valamint az eddigi bowlingos pályafutásom során még egyszer sem találkoztam azzal, hogy tekének hívnák a "teke-szerű" bábusportokat, például a közös szövetség nevében is különbontják a kettőt (Magyar Bowling és Teke Szövetség).
Persze ettől még király, amit csinál a bowling gyűjtőnevű sportok ezen képviselője.
süti beállítások módosítása