Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Katzirz Béla

2014.04.27. 10:25 maribor_

1953. április 27-én született Dr. Katzirz Béla, a Pécsi MSC és a magyar labdarúgó-válogatott egykori kapusa.

osztalynaplo_katzirz_bela_alairas.jpg

Tíz évesen kezdte a labdarúgást a Pécsi Ércbányász csapatában. Az ifjúsági csapatból kiöregedve hívta magához a Pécsi MSC, ahol szükségük volt egy tehetséges kapusra, mivel időszerű volt Rapp Imre utódlását megoldani.

osztalynaplo_Katzirz_Bela_1973.jpgPályafutása elején a PMSC-ben, az alsó sorban jobbról a harmadik, az előd, Rapp Imre és Zombori Sándor között

Tíz szezont töltött el Pécsett, 197 NB I-es mérkőzésen szerepelt.

osztalynaplo_Katzirz_Bela_vedes.jpgSok bravúros védése közül az egyik (előtte az egykori csapattárs, Kocsis István biztosít, a kép bal oldalán az akkor még szintén pécsi Tóth József)

1983-ban Portugáliába szerződött a Sporting Lisszabon csapatához.

osztalynaplo_katzirz_bela_sporting_lisboa.jpg1983 őszén

Vezérletével csapata két bajnoki bronzot és egy ezüstérmet szerzett.

osztalynaplo_katzirz_bela_sporting_lisboa_1985.jpgA Sporting csapatában 1985-ben

1978 és 1983 között, 3 olimpiai válogatott szereplésen felül, 22 alkalommal húzhatta magára a magyar labdarúgó-válogatott címeres mezét.

osztalynaplo_Katzirz_Bela_valogatott.jpg1981-ben a válogatott keret egyik csapatképén

Az 1982-es spanyolországi VB selejtezőinek egy részén ő védett, tagja volt a VB-n résztvevő válogatott keretnek, de pályára nem lépett ott.

osztalynaplo_Katzirz_Bela_valogatott_selejtezo.jpgAz angolok elleni budapesti VB-selejtezőn

Egyik legemlékezetesebb mérkőzése a válogatottban az 1981-es valenciai barátságos mérkőzés a spanyolok ellen. Válogatottunk 3:0-ra nyert idegenben. A neves spanyol szaklap, az El Mundo Deportivo, másnap nagy terjedelemben emlékezett meg teljesítményéről.

osztalynaplo_katzirz_bela_el_mundo.jpgAz egyik védése a másnapi El Mundo címlapján

1985-ben megszerezte jogi diplomáját, pályafutása befejezte után pedig nyitott egy jól működő ügyvédi irodát, azóta is a jogi pályán tevékenykedik. Egyszer egy rövid ideig a Pécsnél dolgozott sportvezetőként, de rájött, ez nem az ő világa.

Nem voltam az a gyilkos típusú vezető... Én a játékosokat partnerként kezeltem, ahogy azt láttam külföldi pályafutásom során is. Ez nem zárja ki a számonkérés lehetőségét. Nehezen viseltem például azt, hogy délelőtt megegyeztünk egy játékossal a folytatásról, majd délután lejött az egyik tulajdonos, s egy lényegesen rosszabb, a játékos szempontjából elfogadhatatlan, kategorikus ajánlatot tett. Így persze nem lehet dolgozni. Sőt, a pénzszerzés is sokszor nagyon nehezemre esett. Rájöttem, hogy alkalmatlan vagyok rá, mert nem tudtam forgalomképes csereterméket kínálni.

osztalynaplo_katzirz_bela_2013.jpgDr. Katzirz Béla 2013-ban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr486022323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása