Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpghungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB1 1983-84 28. forduló

2014.05.18. 18:20 maribor_

1984. május 19-20., 1984 májusának harmadik hétvégéje

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Headlines.jpgCsaládbarát környezetben folyik tovább a Linda című sorozat forgatása

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

Május 17.

  • A Szovjetunió-beli orosz tagköztársaságban fekvő Szeveromorszk városa a földdel válik egyenlővé, mikor a Szovjet Északi Flotta komplett lőszerraktára a levegőbe repült. Teljesen megsemmisült a fegyverkészlet, többek közt fegyverlőszerek, torpedók, stratégiai rakéták, aknák. Az áldozatok pontos száma sosem látott napvilágot, az esemény, természetesen, helyi népszokás szerint, eltussolásra került. A robbanás erejére jellemző, hogy a 25 kilométerre fekvő Murmanszk városában is megkezdték a lakosság evakuálását.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Szveromorszk.jpgA városról és a robbanások első pillanatairól készült kép

Május 18.

  • Tizennégy évnyi építkezés után a Brazília és Paraguay határán lévő Parana folyón átadják a világ azóta is legnagyobb duzzasztógátját és vizierőművét.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Parana.jpgÉs a vízár megindult...

Május 19.

  • A Reagan-adminisztráció megerősítette elhatározását, hogy akár katonai erővel is megpróbálja megakadályozni az Irán és Irak közötti konfliktust a Perzsa-öbölben.
  • A FIFA Végrehajtó Bizottságának ülésén eldőlt, hogy Olaszország rendezi az 1990-es labdarúgó világbajnokságot.
  • Az FA Kupa döntőjében az Everton 2:0-ra veri a Watfordot (A hír érdekessége, hogy ennek a győzelemnek a jogán indultak 1984/85-ben a KEK-ben, amit meg is nyertek - a szerkesztő megjegyzése).

Május 20.

  • A Perzsa-öbölben iraki vadászgépek elsüllyesztenek egy 17 ezer tonnás, iráni acélárut szállító teherhajót. Ez volt az első jelentett eset, hogy egy kereskedelmi hajó is elsüllyedt az iraki-iráni háborúban (még jó, hogy  a Reagan-adminisztráció tegnap megerősítette elhatározását, Irak nagyon megijedt - a szerkesztő megjegyzése).
  • A Szovjetunió hivatalosan elismeri, hogy növelte az USA partjainál cirkáló, nukleáris rakétákkal felszerelt tengeralattjáróinak számát.


10 hét van hátra a los angeles-i nyári olimpiai játékokig. Az előkészületekről igyekszünk kishíreinkben tudósítani Önöket. Mára már csak a politikai felhangok maradtak. Tradicionális olimpiai nemzetek nem lesznek ott az eseményen. Még van pár ország, amelyik nem mondta vissza a szereplést. A lengyeleken volt a sor a héten.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_olimpiai_revu2.jpg

És akkor lássuk a lényeget, az NB I 28. fordulóját.

Tatabánya-Ú. Dózsa
Ősszel a Megyeri úton 2:0-ra nyertek a lila-fehérek. A pozíciók sokat nem változtak azóta, csak a szerepek. A hazaiak már akkor is üldözők voltak, a Dózsából meg mostanra vált igazándiból üldözött. A Tatabánya egy példátlan sérüléshullámtól sújtva jódarabig mélyrepülésben volt a bajnokság középső szakaszában, de az utolsó öt fordulóban nem szenvedtek vereséget. 2 győzelmük és 3 döntetlenjük arra jogosítja őket, hogy bár óriási szerencse kellene nekik, sorsuk már nem csak a saját kezükben van, de matematikailag még dobogós helyezésben is reménykedhetnek. Az újpestiek ellenkező utat jártak be, az utolsó négy fordulóban 3 vereséget (FTC, Rába ETO, Videoton) szenvedtek, így már az ezüstérem is veszélybe került. A hazaiaknál továbbra is sérült a kapus Kiss Imre, a veterán védő Szabó György, és az ifjú csatárreménység, Plotár Gyula. A vendégeknél Törőcsik András újra megsérült, de hiányozni fog az előző fordulóban kiállított Herédi Attila és Kardos József is. Ráadásul utóbbi ötmeccses eltiltást kapott, mint visszaeső (a 17. fordulóban is a játékvezető megsértése miatt állították ki a válogatott védőjátékost - a szerkesztő megjegyzése), legközelebb már csak ősszel léphet pályára.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Tatabanya-Dozsa.jpg

A tatabányai mérkőzés margójára - avagy teljesen szétesett az Újpesti Dózsa.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Tatabanya-Dozsa2.jpg

 
DVTK-Bp. Honvéd
A bajnokság első felében a kispestiek 4:0-ra lépték le a vendégeket hazai pályán. Az összes mérkőzés közül ennek volt a legkevesebb tétje, a DVTK már kiesett, a Budapesti Honvéd pedig már bajnok. Sérült, illetve eltiltott játékos egyik csapatban sem volt.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_DVTK_Honved.jpg


PMSC-Videoton
Az őszi 1:1 után mindkét csapat metamorfózison ment keresztül azóta. A hazaiak lebegtek a kiesést jelentő helyek közelében, de aztán megemberelték magukat, erős középcsapattá tornázták fel magukat. A vendégek őszi bajnokként fordultak, majd zsinórban 5 vereséget szenvedtek el. Az utolsó három fordulóban 2 győzelem mellett egy döntetlen az eredményük, így maradt remény a dobogóra is. A PMSC-nek hétközben voltak kisebb sérültjei, de rendbejött mindenki, a Videotonnál egy hiányzó lesz csak, a sárgalapok miatt eltiltott Wittmann Géza.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_PMSC-Videoton.jpg


SZEOL AK-MTK-VM
Ősszel az MTK-VM nyert 2:0-ra hazai környezetben. A SZEOL végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a bajnokságban, az MTK-VM teljesítményére a hullámvasutazás volt jellemzőbb. Mégis szinte ugyanott van mindkét csapat. A hazaiak 26 ponttal a 9., a vendégek 25 ponttal a 11. helyről várták a fordulót. A hazaiaknál sok volt a kérdőjel sérülések miatt, de végül Szabó Gyulán és Segesvárin kívül mindenki tudta vállalni a játékot. A vendégeknél hosszabb volt a maródiak listája, hiszen Gáspár József, Borsó János, Tóth András és az ifiválogatott Oravecz László nem állhatott Palicskó Tibor rendelkezésére.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_SZEOL_AK_MTK_VM.jpg

A szegedi mérkőzés margójára - avagy idény végére picit elfáradt a SZEOL AK.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_SZEOL_AK_MTK_VM3.jpg

 

FTC-Volán
Ősszel a Fradi a legszorultabb helyzetében nyert 3:0-ra a Czabán Samu téren. Azóta mindkét csapat gyakorlatilag ugyanott tart. A Volán a kiesés elkerülésért, a Ferencváros a kiesőkkel szembeni pontelőnyük megtartásáért küzd. Egyik csapat sem változtatott kezdőcsapatán a szerdai mérkőzéshez képest.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_FTC-Volan.jpg

Az Üllői úti mérkőzés margójára - avagy csak egy véleményes tizenegyessel tudott egyenlíteni a Volán, mégis úgy érzik, ők hagytak pontot a Fradi-pályán.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_FTC-Volan3.jpg


Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_FTC-Volan2.jpg

A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy napra pontosan 10 évvel ezelőtt adták át az új Fradi pályát és játszotta első mérkőzését az FTC otthonában. Ebből az alkalomból röppenjünk vissza az időben még tíz évet, azaz időkapszula az Időkapszulában
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_FTC-palya_1974.jpg


ZTE-Nyíregyháza
Ősszel egy gyengécske 1:1-gyel zártak a csapatok Nyíregyházán. A Zete különösebb bravúrok és pofonok nélkül ragadt meg a középmezőnyben, a nyírségiek élethalálharcot vívnak a kiesés elkerüléséért. Mindkét csapat a lehető legerősebb összeállításában kezdhetett, a hazaiak felé billentette a mérleget, hogy kevésbé rapszodikus teljesítményt nyújtottak eddig összességében, mint a vendégek, ráadásul a csapat motorjának, Török Józsefnek letelt az eltiltása, így újra a kezdőben szerepelhetett.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ZTE-Nyiregyhaza.jpg

Az egerszegi mérkőzés margójára - avagy saját szurkolói fordultak bundaváddal a ZTE ellen a lélektelen játék miatt.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ZTE-Nyiregyhaza2.jpg


Rába ETO-Csepel
Ősszel a hazaiak 2:1-re nyertek Csepelen. A vendégek egész éves teljesítményére nincs ésszerű magyarázat, dobogóközelből csúsztak a kiesés széléig. A tavalyi bajnok hazaiak nagy hajrában vannak a dobogó második fokáért. Az ETO-ban sérülés miatt Hannich Péter kimarad, és Szabó Ottó is csak a kispadon kap majd helyet. Csepelen ennél nagyobb a baj, hiszen a válogatott Kovács Attila után tartalékja, Gendúr László is megsérült, így dr. Puskás Lajos az ifjúsági korú Komlódit kénytelen szerepeltetni a kapuban.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ETO-Csepel.jpg

A győri mérkőzés margójára - avagy fejben nincs minden rendben a Rába-parton.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ETO-Csepel4.jpg


A mérkőzés után kiderült, a bajnokság végén dr. Puskás Lajos önszántából feláll a csepeliek kispadjáról.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ETO-Csepel2.jpg
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_ETO-Csepel3.jpg

Jól csengő márka a magyar labdarúgásban a Puskás név. Röviden ismerkedjünk meg a Csepel frissen lemondott mesterével. Az ekkor még csak negyven éves edző labdarúgóként kezdte sportpályafutását. Tizenöt évesen lett a Debreceni VSC igazolt labdarúgója, alig tizenhét évesen mutatkozott be a tehetséges belsőcsatár a felnőttek között. bár első mérkőzésén csapata 4:2-es vereséget szenvedett Salgótarjánban, mégis a csapatban ragadt. Sőt, az idény végén, mikor csapata kiesett, a Vasas igazolta le. Szorgalmas, technikailag és taktikailag jól képzett játékos volt. Mind a két lábával biztosan kezelte a labdát és jól fejelt. Mozgékony, gyors, gólveszélyes, a támadásokat ügyesen szervező labdarúgó volt. 294 bajnoki mérkőzésen összesen 151 gólt szerzett.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_dr_Puskas_Lajos.jpgA Vasas játékosaként

A pályafutása alatt jogi diplomát szerzett játékos több mint tíz szezont töltött a piros-kékeknél. Kétszeres magyar bajnok és Közép-Európai Kupa-győztes, egyszeres Magyar Kupa (MNK) győztes volt. A Vasassal az 1967/68-as szezonban a BEK-negyeddöntőig jutott. A magyar labdarúgó-válogatottban 1964 és 1969 között 7 alkalommal szerepelt, egy gólt szerzett.


Egyetlen gólja a válogatottban 1969-ben az írek elleni VB-selejtezőn 1:15-től

Utolsó válogatott mérkőzését Marseilles-ben játszotta Csehszlovákia ellen. Tagja volt az 1966-os angliai labdarúgó világbajnokságon szerepelt magyar labdarúgó válogatottnak, de pályára nem lépett.

Pályafutása befejeztével az edzői hivatást választotta. Legfőbb állomásai a kispadon a Debreceni MTE, a Kaposvári Rákóczi, a Diósgyőri VTK, a Csepel SC, a DVSC, a Dunaújvárosi Kohász, a Vasas, illetve Görögországban az  Apollon Kalamaria voltak.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_dr_Puskas_Lajos_DMVSC_1986.jpgA DMVSC edzőjeként az ülő sor közepén az 1986/87-es szezonban

Haladás-Vasas
A bajnokság első felében a papírforma ellenében a vasiak 1:0-ra nyertek Angyalföldön. Mindkét csapat a középmezőny oszlopos tagja, a hazaiak alulról inkább, a vendégek fentről. Az előjelek most a Vasasnak kedveztek, Mészöly Kálmán rendelkezésére állt mindenki. Török Péternek nagyobb gondjai voltak, hiszen Hegedűs Péterről az utolsó pillanatban derült csak ki, hogy mégis, sérülten is, tudja vállalni a játékot, viszont Szabó Ferenc és Marton Róbert egész biztos, hogy nem léphetnek pályára.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_Haladas_Vasas.jpg


A forduló mérkőzései után következzék két állandó rovatunk. A szakember szemével-ben ezúttal az NB1 fiatal tehetségeinek számbavételét olvashatjuk. A Visszapillantó tükörben pedig ismét érdekes statisztikai adatok között mazsolázhatunk. 
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_szakember_szemevel.jpg

 

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_visszapillanto_tukor.jpg

 

Lássuk a forduló válogatottjait. A forduló játékosa Kiss László, a Vasas labdarúgója lett. Fordulók óta régi fényében tündököl, ezúttal is gólt szerzett. Nem véletlen,  hogy Mezey György számít rá a spanyolok elleni előkészületi mérkőzésen is.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_fordulo_valogatottja.jpg

 
A góllövőlistán nincs különösebb változás, az éllovasok nem szereztek újabb gólokat.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_gollovo_lista.jpg

 
A forduló legnagyobb vesztese az Újpesti Dózsa, amely tatabányai vereségével a második helyről a dobogó alá csúszott. A már bajnok Bp. Honvéd mögött pontazonossággal a Videoton és a Rába ETO áll. A már kiesett DVTK előtt még teljesen nyitott a csata a kiesés elkerüléséért a Volán és a Nyíregyháza között, hiszen mindketten értékes pontot szereztek.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_tabella.jpg


Röviden lássuk a hétvége NB II-es eseményeit, eredményeit. Hétközben két csapat, melyek érintettek a feljutásért vívott harcban, már a 32. fordulóból előrehozott mérkőzéseket játszott le. Nyomósabb oka a Siófoknak volt, ők majd kupadöntőt játszanak, így tették magukat szabaddá a játéknapra. Az Eger csak élt a lehetőséggel, nekik kínálkozott  egy alkalom barátságos, előkészületi mérkőzést játszani a Nyilasi Tibort soraiban tudó Austria Wien csapatával. Így ők is előrehozták majdani mérkőzésüket.

Siófok-Szekszárd
A hazaiak a kupadöntőre készülhetnek, ami nem kis bravúr. Matematikai esélyük még a feljutást jelentő hely megszerzésére is van, de soknak tűnik a négy pontos levonás, amivel a bajnokságot kezdték. A Szekszárd a kiesés réme elől menekül, a papírforma szoros hazai győzelmet sejtetett.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Siofok_Szekszard.jpg

 

Keszthely-Eger
A hazaiaknak gyakorlatilag már nem oszt, nem szoroz, becsületből játszanak. A vendég egrieknek volt sokkal nagyobb pontelőnye a tabella élén a mostaninál. Időnként becsúszott egy-egy váratlan döntetlen, a fő céljuk, hogy ne engedjék magukra a Debrecen-Békéscsaba párost.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Keszthely_Eger.jpg

 
A másodosztály a 31. fordulónál jár, jöjjenek az előzetes érdekességek.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2.jpg

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_3.jpg


Szolnok-Siófok

Remek mérkőzésre van kilátás. A hazaiak szorosan ott lihegnek a vendégek nyakán, győzelem esetén pontban beérhetik a Siófokot is akár.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Szolnok_Siofok.jpg

Debreceni MVSC-Hódgép Metripond
Óriási érdeklődés előzte meg a mérkőzést. A hazaiaknak mindenképp nyerniük kell, a múlt héten pont a legnagyobb ellenlábasuktól szenvedtek vereséget, így kétpontos hátrányba kerültek.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Debrecen_Hodgep.jpg

 
Békéscsaba-Kecskemét
A múlt heti rangadó után lépéselőnybe kerültek a csabaiak a DMVSC-vel szemben. Remek lehetőség ezt megtartani a középmezőny alján vitézkedő Kecskeméti SC-vel szemben, ráadásul hazai pályán.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Bekescsaba_Kecskemet.jpg


Eger-Honvéd Szabó L. SE
A listavezető kötelező győzelem előtt áll a kiesés elkerüléséért küzdő mezőtúri katonacsapat ellen. Hétközben megint elszórtak egy pontot, igaz, előrehozott mérkőzésen, nincs más hátra, mint előre!
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_Eger_H_Szabo_L_SE.jpg

 
Jöjjön a hétvége teljes eredménylistája és a tabella. Az egy meccsel többet játszó Eger SE előnye a plusz egy döntetlennel immáron négy pont. A Siófok is előrébb ugrott a meccselőnnyel. A hódmezővásárhelyieknek talán a mai vereséggel szállt el végleg minden. A tabella alján a Ganz Mávagnak lassan fel lehet adni az utolsó kenetet, változás semmi, mindhárom kiesésben érintett csapat vereséget szenvedett.

Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_NB2_2.jpg 

A területi bajnokságban tovább éleződik a harc a feljutást (osztályzót) jelentő helyekért. A Váci Izzó már a múlt héten bebiztosította csoportelsőségét, de öt első hely még kiadó.
Idokapszula_nb1_1983-84_28_fordulo_teruleti_bajnoksagok.jpg

Ezúttal is, szokásunkhoz híven, a következő játéknap beharangozójával zárunk. A 29. forduló párosításai:

ZTE-Rába ETO
MTK-VM-Haladás
SZEOL AK-FTC
Vasas-Videoton
Nyíregyháza-PMSC
Bp. Honvéd-Tatabánya
Csepel-DVTK
Ú. Dózsa-Volán

Az utolsó előtti fordulót a hétközi válogatott meccs miatt (nemzeti csapatunk szerdán Norvégiát fogadja Székesfehérváron barátságos, előkészületi mérkőzés keretében - a szerkesztő megjegyzése) vasárnap rendezik, hogy a játékosok egy nappal többet pihenhessenek. Izgalom már csak a dobogóért folyó harcban, illetve az egy "kiadó" kieső hely elkerüléséért szóló csatában van. Fent négy csapat reménykedik és számolgat még, közülük az Újpesti Dózsa kerülhet lépéselőnybe, hisz ők pont azt a Volánt fogadják majd a Megyeri úton, amely nem szeretne a diósgyőriek sorsában osztozni. Némileg nehezebb dolga lesz a két pont begyűjtésében a Zalaegerszegre látogató győrieknek, a Fáy utcában szerencsét próbáló Videotonnak, illetve a Tatabányának, ők a bajnok Budapesti Honvéd otthonában vendégszerepelnek majd. Négyük minimezőnye annyira tömör, hogy szerencsés esetben egy döntetlennel is előrébb lehet kerülni, de, dupla vagy semmi alapon, egy vereséggel mindent el lehet veszíteni. A Volánnal ellentétben a Nyíregyházának picivel könnyebnek tűnik a dolga, hiszen a verhetetlennek épp nem mondható pécsieket fogadják. Lényeg, a Szpari egy pontra mindenképp jó lehet, szerencsés esetben egy döntetlennel is befoghatják pontszámban a Volánt, hogy majd az utolsó forduló döntsön.
 

Emlékeztetőül:

Az 1983/84-es labdarúgó NB I összes történését az Időkapszula rovatunkban olvashatják teljes egészében.

Szintén figyelmükbe ajánljuk:

Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 1. forduló, 1. kör
Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 1. forduló, 2. kör
Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 2. forduló, 1. kör
Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 2. forduló, 2. kör
Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 3. forduló, 1. kör
Időkapszula extra– Klubcsapataink 1983/84-s nemzetközi kupaszereplése 3. forduló, 2. kör

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr706147569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lecsóbácsi 2014.05.18. 20:57:39

Először azt hittem, hogy a Vidi - Pécs cikk direkt nem nagyítható :)
De látom, hogy ez több fotónál is így van.
Javítani kellene a hivatkozásokat.

maribor_ 2014.05.18. 21:01:10

@Lecsóbácsi: Köszönjük, lehetőség szerint rövidesen javítjuk.

Bwana Mzé 2014.05.20. 14:59:24

Erről a szeveromorszki robbanásról még sosem hallottam. Már megérte bekukkantani :) Üdv, Urak.

maribor_ 2014.05.20. 18:48:30

@Bwana Mzé: Üdv:) Akkor neked ezért érdemes végigolvasnod a sorozatot, van a hírekben pár érdekesség eldugva.

Winnetou bácsi regisztrációs adatlapja nyilvános 2014.05.24. 15:31:20

Nyomjátok itt az erotikus képeket, később még majd megüthetitek a bokátokat!

Lakatos Ernő elvtársnak,
az MSZMP KB Agit. Prop. Osztály
vezetője
Budapest

Kedves Lakatos Elvtárs!

A Magyarország szépe versennyel kapcsolatban - a Veled folytatott megbeszélésnek megfelelően - ma beszéltem Siklósi elvtárssal. Az alábbiakat közöltem vele:
1. A szépségkirálynő-választást bármilyen - általa alkalmasnak talált - módon be kell szüntetni, mert a magyar társadalom jelentős részét erősen irritálja ez az erkölcsi felfogásunkat sértő rendezvénysorozat. A rendezvények sajtópropagandáját máris leállítottuk.
2. Javasoljuk a rendezvények körüli anomáliákért elsősorban felelős - a Magyar Médiától egyébként májusban már felmentett - dr. Fodros István eltávolítását a Lapkiadó Vállalattól.
Siklósi elvtárs mindkét javaslattal egyetértett. Közölte, hogy azok legmegfelelőbb módon való végrehajtására fog törekedni.

Budapest, 1986. július 21.

Elvtársi üdvözlettel:
/Bányász Rezső/