Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bánka Kristóf emléktorna

2015.02.03. 14:04 maribor_

Az elmúlt hétvégén kilencedik alkalommal rendezték meg a Bánka Kristóf emléktornát, melyen együtt emlékezett az utánpótlás, Kristóf egykori játékostársai, barátai, régi nagy futball csillagok, és természetesen a családja.

banka_kristof_emlektorna1.jpgBánka Gyula is ápolja fia emlékét

Bánka Kristófról érintőlegesen már írtunk a 2004/2005-ös bajnoki visszaemlékezések során. Akkor szép jövőt jósoltak neki és ki tudja, mi lett volna, ha...

A nagyon fiatalon elhunyt labdarúgó tehetség 2006-ban hagyott itt örökre bennünket, azóta édesapja évente egyszer, egy labdarúgó-emléktornával ápolja Kristóf emlékét. Bánka Gyula, fia elvesztése óta különös figyelmet szentel az utánpótlás támogatására és ezen belül a hátrányos helyzetű gyerekek segítségére.

banka_kristof_emlektorna4.jpgAz egyik reménybeli utánpótlás díjazott

Ebből a célból hozta létre a Bánka Kristóf Alapítványt, hogy segítsen a rászoruló gyerekeknek és a nehéz helyzetbe került egykori labdarúgóknak. Támogatta már többek között Törőcsik Andrást és Fekete Lászlót is, hogy enyhítsen nehézségeiken és most már lassan tíz éve, hogy teljes elkötelezettséggel segít, ahol csak tud.
Idén nyolc utánpótlás csapattal rendeztek tornát a Vasas Fáy utcai csarnokában, melynek külön rangot adott a magyar öregfiúk válogatottjának  és a színészválogatott gálamérkőzése.

banka_kristof_emlektorna3.jpgA gála két főszereplő csapata

Többek között olyan sorral állt föl a magyar válogatott, mint Zámbó Sándor, Détári Lajos, Kovács Zoltán, Szanyó Károly, és még sorolhatnánk... de a színészek között is rengeteg régi és új híresség lépett pályára.

banka_kristof_emlektorna2.jpgBánka Gyula a legendás, örökifjú Zámbó Sándorral

A torna rendkívül sikeres volt, a gyerekek között nagyon sok tehetséget láthattunk, akik a rendezvény végén rengeteg ajándékot kaptak, a szülők, szurkolók pedig jól szórakoztak,mert olyan régi klasszis játékosokat láthattak ismét a pályán, ami nem minden nap adatik meg a szurkolók számára.

banka_kristof_emlektorna5.jpgA díjátadó egyik pillanata (fotók: Facebook Foci Retro Képek KZ)

Kedves Bánka Gyula, Tisztelt Bánka Kristóf Alapítvány!
Köszönjük szépen a rendkívül színvonalas élményt és ígérjük, a Facebookon méltán közismert Foci Retro oldallal együtt, azt támogatva továbbra is népszerűsíteni és ápolni fogjuk Kristóf emlékét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr417135107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása