Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 19. forduló

2015.12.28. 04:32 A szerethető dózsás

1980. december 13-14., az év utolsó hónapjának második hétvégéje. 

p1000609.JPG

Lássuk először a hét legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. 

December 8.

Mark David Chapman meggyilkolja a legendás Beatles zenekar egykori tagját, John Lennont. A súlyos mentális problémákkal küzdő merénylő a művész New York-i otthona, a Dakota-ház előtt adta le a végzetes lövéseket, melyek következtében Lennon a kórházba szállítás közben elhunyt.

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_lennon.jpgA merénylő, pár órával a lövések előtt, még autogramot kért Lennontól

Hivatalos látogatásra az NDK-ba utazik Puja Frigyes külügyminiszter.

December 9.

Hazaérkezett Kádár János  Moszkvából a Varsói Szerződés tagállamainak tanácskozásáról. A tanácskozás főtémája a lengyel helyzet volt. Kádár szokása szerint vonattal tette meg a körülbelül 30 órás utat, a Keleti pályaudvaron Lázár György, Korom Mihály, Berecz János, Pullai Árpád és más kormány és pártvezetők fogadták.

mi02.JPGKádár híres motorvonata. Sajnos Moszkvába nem mehetett ezzel, Csopnál át kellett szállni a széles nyomvonalú szovjet vonatra.

Delhibe érkezett Leonyid Brezsnyev. A repülőtéren 21 ágyúlövés és Indira Gandhi fogadta. A megfáradt Brezsnyev a repülőtérről a szállodába ment, hogy kipihenje a hosszú utazás gyötrelmeit. 

brez.jpg

Ott-tartózkodása során javasolta, hogy az Indiai-óceán térségében számolják fel a külföldi katonai támaszpontokat.

Míg Európában a hó az úr, addig Bostonban hajnali 1 órakor 16 fokot mértek.

Az MSZMP PB határozatot hoz az ellenzékről, amely jól tükrözi, hogy a pártnak nincs egységes "ellenzékpolitikája". A határozatot Knopp András - az ellenzékkel kapcsolatos pártmunka egyik főszervezője és felelőse - a KB Tudományos, Közoktatási és Kulturális Osztálya megbízásából készítette.

Először osztják ki az úgynevezett Alternatív Nobel-díjat. A Right Livelihood Award-ot (a helyes életvitel díja) egy svéd gyáros és zöld politikus, Jakob von Uexkull alapította ez év folyamán. A világ legsúlyosabb problémái, köztük a környezeti válság ellen legsikeresebben küzdő személyek vagy szervezetek kaphatják meg; a Nobel-díj kiosztása előtti napon adják át Stockholmban.

December 10.

Visszatért a Földre a Szojuz T–3 űrhajó. Miután az egység belépett a légkörbe, hagyományos módon – ejtőernyős ereszkedés – szállt le.

2:0-val a lengyeleknek igazolta  a FIFA a Málta elleni félbeszakadt világbajnoki selejtező mérkőzést.

17479792.jpgValaha válogatott meccsek is voltak a szebb napokat látott Gzira stadionban, ma a stadiont kiveri a gaz

A máltai Gzira stadionban játszott meccs 1:0-ás állásnál szakadt félbe, amikor a partjelző lest jelzett, de Dusan Makszimovics megadta a gólt. Ekkor olyan kőzápor zúdult a pályára,  hogy a bíró még 30 perc múlva sem jutott be az öltözőbe. 

0b4cd3af57681651313843a2c7b8f4b5-2062424861-1301704055-4d966d77-620x348.jpgA máltai válogatott, állnak: Norman Buttigieg, Ernest Spiteri Gonzi, Joe Curmi, John Holland, Leli Fabri, John Bonello. Gugolnak: Emmanuel Farrugia, Dennis Fenech, Edwin Farrugia, Ġużi Xuereb, George Xuereb.

A képet leginkább a pálya talaja miatt tettük be. A lengyelek hiába tiltakoztak, a FIFA nem kötelezte a máltaiakat a füves pálya használatára. A mészkőporos salakos pálya a hazai csapat titkos fegyvere volt. 

December 11. 

Az Egyesült Államokban törvényt fogadnak el, hogy ezentúl a számítógépes programok is a szerzői jogvédelem hatálya alá kerülnek.

A CBS tévétársaság Tom Selleck-kel a főszerepben el kezdi a Magnum című sorozat adását.

A Magyar Népköztársaság Kormánya megszünteti a Magyar Szénbányászati Trösztöt.

December 12.

Az Apple nyilvános részvénytársaságként belép a tőzsdére, az első részvénykibocsátás hatalmas siker, korábban csak a Ford Motor 1956-os hasonló akciója keltette fel ilyen mértékben az érdeklődést. Az Apple akkori ezer alkalmazottjából több mint negyvenen percek alatt milliomosok lettek.

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_apple.jpgÍgy néz ki egy friss milliomos

18 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Harót Jánost, az FTC volt ügyvezető elnökét, Havasi Mihály az FTC technikai igazgatója 7200 forint pénzbüntetést kapott. Harót és Havasi feketén külföldi fizetőeszközöket vásárolt, majd ezzel a pénzzel a Volga  Szálló Intertourist boltjában technikai berendezéseket (rádió, magnetofon) vettek amit aztán jó áron eladtak. 

December 13.

Szexturizmus: 10 ezer nyulat fogtak be hálókkal Bács-Kiskun megyében. Az állatokat más országokba szállítják vérfrissítés céljából. 

December 14. 

Budapesten véget ér a Magyar Szakszervezetek XXIV. kongresszusa. A három napig tartó tanácskozás végén elnöknek újjáválasztják Földvári Aladárt, főtitkárnak Gáspár Sándort.

Egy Polgárdi közelében lévő romos, földbe vájt kunyhóban felakasztva találják Sümegh József amatőr régészt. Akkor öngyilkosságot állapítottak meg, később azonban egyre több adat szólt a gyilkosság mellett. Sümegh volt az, aki annak idején kiásta a földből a Seuso-kincseket. Hivatalos bejelentést nem tett, feltételezhető, hogy a kincs darabjait az illegális műkincspiacon kívánta értékesíteni, valószínűleg rejtélyes halála is ennek a következménye volt.

Folytassuk labdarúgással, a 17. fordulóból elmaradt mérkőzéssel, mely az ősz bajnoka címről is hivatott dönteni.

Videoton – Tatabánya
A hazaiaknak csak a győzelem jó, hogy őszi bajnokok lehessenek. 16 mérkőzés után 24 pontjuk volt, a Ferencvárosnak 17 mérkőzés után 25. A Fradinak a forduláskor, a 17. forduló után nyolc góllal jobb volt a gólkülönbsége. A Videotonban Baranyi és Karsai kisebb sérülésekkel bajlódnak, Verebes József az utolsó pillanatig vár, hogy a kezdőbe jelöli-e őket. A Tatabányában sem sérült, sem pedig eltiltott nincsen.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya.jpgidokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_6.jpgLakatos fejeli ki a labdát Csuhay elöl, Fischernek nem maradt dolga

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_3.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_7.jpgSzabót üldözőbe veszik a csapattársai, majd a kupac alján végzi a hóban

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_4.jpgBaranyi megelőzi Csapót

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_videoton_tatabanya_5.jpg

Ezzel eldőlt, az őszi bajnok a Ferencváros. Az alábbi tabella az őszi végeredményt mutatja, nincsenek benne az első tavaszi, a 18. forduló mérkőzései. A Videoton maradt a második helyen, az ősz bronzérmese a Vasas.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_tabella_osz.jpgAz alábbi tabella pedig a teljes aktuális állást mutatja az elmaradt mérkőzés eredményével, és a teljes 18. fordulóval. Innen folytatják a csapatok. Itt már a Videoton előnyét látta a fenti döntetlenjének, visszavették az első helyet riválisuktól. A Tatabánya is előrébb lépett, pontban beérték a Nyíregyházát, gólkülönbséggel meg is előzték őket.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_tabella_18_teljes.jpg

Az NB II. mezőnye is pályára lépett szerdán, legalább is azok a csapatok, melyek az elmúlt fordulókban halasztani kényszerültek az országos havazás miatt. Legnagyobb meglepetés a Budafok hazai veresége, ennek ellenére most már hivatalosan is ők lettek a Közép-csoport őszi bajnoka.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_nb_ii_potlas.jpg

És akkor lássuk a lényeget, az NB I 19. fordulóját!  

Békéscsaba – Diósgyőri VTK
A Csaba ősszel magabiztosan nyert, akkor vendégként. A hazaiak úgy állnak a hetedik helyen, hogy tagjai a dobogósokat üldöző tömör mezőnynek, a vendégek a kiesés réme elől próbálnak menekülni, pontban ugyanott tartanak, mint a legjobb kieső helyen álló Dunaújváros. A Békéscsabában Vágási kisebb sérüléssel bajlódik, de igen jó eséllyel vállalni tudja a játékot. A Diósgyőr nagy taktikai húzásra készül, a tervek szerint a válogatott középpályás Tatár ezúttal a védelem tengelyében kap szerepet.

 

110308vagasi_s2.jpgAir Vágási

Vágási Sándor a 16 fordulóban győztes gólt szerzett, a 17. fordulóban is góllal segítette a Csabát a Volán elleni 2:1-es meccsen. A diósgyőriek joggal aggódhattak, hogy ellenük is betalál, bár az igazi kérdés az volt, hogy hányszor. A két csapat két évvel ezelőtti csabai összecsapásán ugyanis a csabai hátvéd öt gólt szerzett a DVTK ellen és ezzel 10-es osztályzatot kapott. A fél olimpiai válogatottat — Salamont, Borostyánt, Kutasit, Fükőt, Feketét — kiállító és akkor nagy sorozatot produkáló Diósgyőr érkezett 1978. december 2-án Békéscsabára és semmi sem utalt arra, hogy a borsodiakat kiütik.

172933_vagasi.jpgVágási a csabaiak egyetlen tízese

Vágási így emlékszik a régi szép időkre:

A dátumot sosem felejtem el, 1978. december másodikán hazai meccsünk volt a DVTK ellen. Néhány nappal a meccs előtt egy battonyai felkészülési mérkőzésen  Papp Lászlónak eszébe jutott, hogy én korábban Békésen csatárt játszottam és egy szezonban harminc megye egyes bajnokin negyvenhat gólt lőttem. Ondrik István és Papp László az akkori két edzőnk, kitalálta, hogy semlegesítsem a borsodiak egyik szervezőjét, a válogatott középhátvédet Salamont úgy, hogy ráállok már az ő térfelükön. Ezen Salamonék igencsak meglepődtek. Negyedóra múlva már az én gólommal vezettünk. Azután még a szünet előtt jött egy újabb, amit a második félidőben további három követett. A harmadik gól volt a legszebb, egy indítás után a félpályától, két védővel a nyakamban megiramodtam és kilőttem az alsó sarkot. Érdekes, mindenki úgy emlékszik, hogy a góljaimat fejesből szereztem. Ez úgy terjedhetett el, hogy valóban jó fejelő hírében álltam, egy meccsen még a nálam magasabb Nyilasit is legyőztem egy fejpárbajban. A Diósgyőr-meccs után izgatottan nyitottam ki a másnapi Népsportot és nagyon megörültem a tízes osztályzatnak.

Sokan mondhatták, hogy szerencsém volt, és csak véletlenül jött ki a lépés, de jó egy évvel később rá tudtam cáfolni a kétkedőkre. Akkor egy súlyos sérülésből felépülve a Székesfehérvári MÁV Előrével játszottunk, és újra csatárként kaptam lehetőséget. Az 5 - 1-re megnyert mérkőzésen négy gólt szereztem úgy, hogy a negyedik után volt még huszonöt perc az összecsapásból. De ekkor már annyira izgultam, hogy szinte a saját lábamban is elestem, így nem születtek további találatok. A Népsporttól is „csak" kilencest kaptam. 

m19_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_bekescsaba_diosgyoi_vtk.jpgTámadásban a hazai csapat, Tatár és Veréb együttes erővel szerelnek Budavári és Vágási elől

Nyíregyháza – Videoton
A vendégek a dobogót üldözik, pontban közelről, helyezést illetően kissé messzebbről, a vendégek hét közben elbukták az őszi elsőséget, de bármilyen furcsa, pont ezzel a "bukással" vették vissza az első helyet a Fraditól. A Nyíregyházában négy hónap után ismét Buússal kezdődik az összeállítás, az izomhúzódással bajlódó Kiss helyett Kovács fog kezdeni. A Videoton nem változtat összeállításán, mivel Karsai még harcképtelen.
m19_2.jpg

Kaposvári Rákóczi – MTK-VM
Négypontos kiesési rangadó. A hazaiak a 7. fordulóban nyertek utoljára, csak a legutóbbi három fordulóban 14 (!!) gólt kaptak. A vendégek legutóbb, már új edzővel, nyertek. A Kaposvárban a régebbi sérültek közül talán Zentai tudja vállalni a játékot, Czabula pedig biztos, még nem. Az MTK-VM legutóbbi győztes csapatával vág neki a találkozónak.
m19_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_kaposvari_rakoczi_mtk_vm.jpgBrünyi nehéz helyzetben tisztáz Kisteleki (9), Zentai és Bíró elől

Debreceni MVSC – Pécsi MSC
A két csapatot öt helyezés, de csak két pont különbség választja el a középmezőnyben a pécsiek javára. A Debrecenben mindenki egészséges, a másik oldalon Szőcs Jánosnak picit több a gondja. Schulteisz és Lőrincz influenzás, Brezniczky és Kardos pedig kisebb sérülésekkel bajlódik. A pécsi edző mindezek ellenére mindannyiuk játékára számít.
m19_4_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_debreceni_mvsc_pecsi_msc.jpgAz előretörő Garamvölgyit Schulteisz próbálja szerelni

Rába ETO – Ú. Dózsa
Ősszel a Dózsa, igaz, kissé nehézkesen, de behúzta a kötelezőt a Megyeri úton. Azóta egyik csapat helyzete sem úgy alakult, ahogy a csapatok és a szurkolóik várták. A hazaiak a kiesőzónához szinte közelebb vannak, mint a középmezőnyhöz, a vendégeknek pedig a dobogó látótávolságon kívül van. Mindkét csapat gólképtelen volt a múlthéten, ehhez képest kissé meglepő, hogy egyik edző sem tervez változtatást a kezdőcsapatokban. Kérdés egyedül a Rába ETO-nál van, Pardavi kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de a tervek szerint a mérkőzésre rendbe jön.

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_raba_eto_u_dozsa_pardavi.jpgPardavi a siófoki feljutás évében

Pardavi Károly 113 meccset játszott az ETO-ban, ezalatt három gólt szerzett, egyet éppen most, a Dózsa ellen. Az 1975-82 közötti győri szereplés után a Siófokban játszott 1982-től 1989-ig. Itt 69 bajnoki találkozón 6 alkalommal volt eredményes. Mindkét csapattal nyert egy-egy Magyar Kupát (MNK), az ETO-val egyszeres magyar bajnok volt. Abban az évben 9 alkalommal léphetett pályára, ami szép eredmény ahhoz képest, hogy arra az idényre állt össze a legendás Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar védőtengely. Érdekes, ebből a négyesből hárman már ekkor pályára léptek. Ketten a későbbi helyükön, Mile ekkor még a középpályán szorgoskodott, a későbbi középhátvéd, Hlagyvik Gábor, még az NB II-es Bábolnában játszott.

m19_5_1.jpg

Ahogy a két edző látta a mérkőzést.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_raba_eto_u_dozsa.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_raba_eto_u_dozsa_2.jpgJurácsik és Pölöskei csatái a mérkőzés leglátványosabb jelenetei közé tartoztak

FTC – Tatabánya
Az őszi 1:1 valamelyest előrevetítette a jelenlegi helyzetet. A hazai csapat a bajnoki címre esélyes, a vendégek a dobogót ostromolják. A Fradiban Mucha sérült, ha nem jön rendbe, Mészöly játszik a helyén. Hosszú idő után újra kezdő lesz a veterán Pusztai. A Tatabánya nagyon bizakodó, dr. Lakat Károly nem tervez változtatást a szerdai csapathoz képest. Dombai sérülése nem jött rendbe, Kiss Imre kezd, így Csepecz ülhet a kispadra.
m19_6_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_ftc_tatabanya.jpgA Képes Sport címlapján is Nyilasi Tibor van, itt éppen Szabó György próbálja blokkolni, sikertelenül

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_ftc_tatabanya_2.jpgSzokolai és Knapik párosjelenete

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_ftc_tatabanya_3.jpgHálóban a Fradi második gólja, Deákvári és Kiss szomorúan néznek a labda után. Ez volt Pusztai utolsó gólja zöld-fehérben.

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_ftc_tatabanya_4.jpg

Vasas – Zalaegerszegi TE
Ősszel a Vasas magabiztos győzelmet aratott Zalában. A hazaiak a bajnoki címre pályáznak, a vendégek mostanra kezdenek "révbe érni", és megragadni a középmezőnyben. A zalaiak nagy utat jártak be az ősz eleje óta. A Vasas sérült-helyzete nem sokat javult (az előző fordulóban Bundzsák Dezsőnek 13 épkézláb játékosa volt), megint vékony lesz a kispad. Lantos Mihály helyzete sem sokkal rózsásabb, Mihalecz és Bolemányi is kidőlt a sorból. m19_7.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_vasas_zalaegerszegi_te.jpg

Volán – Dunaújváros
A kiesés tekintetében a forduló másik négypontos mérkőzése következik. A hazaiak jó kezdés után elszórtak néhány pontot, helyezésben ez meg is látszik. A vendégek feljövőben vannak, öt forduló óta veretlenek, de még távol állnak attól, hogy fellélegezhessenek. Egy vendéggyőzelem esetén a Kohász pontban beérheti a közlekedésieket. Mindkét csapat sérültek és eltiltottak nélkül készülhetett a héten a mérkőzésre.
m19_8.jpg

Seres Gábor teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_volan_dunaujvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_volan_dunaujvaros_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_volan_dunaujvaros_3.jpgNémeth, a vendégek kapusa, felszedi a labdát a berobbanó Magos elöl

Csepel – Bp. Honvéd
Ősszel a kispestiek legyőzték hazai pályán a csepelieket. A hazaiak szorgalmasan gyűjtögetik pontjaikat, stabilan állnak a középmezőnyben, a vendégek üldözik a dobogót, de nem mondtak még le a bajnoki címvédésről sem. A Csepelben influenzája miatt kérdéses Tulipán játéka, valamint új hír, hogy a Ráckevéből frissen igazolt huszonnégy éves Drahos György, akire a középpályán számítanak, rögtön le is ülhet a kispadra. A Honvédban kimarad a kezdőből Bodonyi, akinek az utóbbi időben Tichy elégedetlen a teljesítményével. Továbbra is sérült Kocsis, Pál, Lukács és Pintér is, így nem a legjobb előjelekkel érkezik idegenbe a bajnokcsapat.
m19_9_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_csepel_bp_honved.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_csepel_bp_honved_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_csepel_bp_honved_3.jpgGyimesi Lazsányin játszotta át magát

A Népsport tudósítói pár érdekes észrevételükről is beszámoltak, melyek nem fértek be a tudósításokba. Utórezgések az Üllői útról, a Fáy utcából, Békéscsabáról, Nyíregyházáról, Kaposvárról, és Debrecenből.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_utorezgesek.jpg

A mérkőzések után lássuk a 19. forduló válogatottjait! Több jó teljesítményt láthattunk. Említésre érdemes érdekesség, hogy a 0:0-ás meccs mindkét kapusa helyet kapott a képzeletbeli csapatokban. Ellentétben az előző fordulóval, a csatárok megint remekeltek, a három gólban is főszereplő Törőcsik csak a második csapatba fért be. Remekeltek a középpályások is, két 8-as osztályzat is összejött. Ebből az egyik Seres Gáboré, a Volán labdarúgója lett a forduló játékosa.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén nincs változás, csak annyi, ezúttal mindkét éllovas eredményes volt. Mögéjük zárkózott fel a fehérvári Szabó, aki már 11 gólos.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén, a Videoton hétközi pünkösdi királysága után, újra a Ferencváros áll, de csak gólkülönbséggel. A dobogó harmadik fokát továbbra is tartja magának a Vasas, nyakukban a Honvéddal. Mögöttük a Békéscsaba és a Nyíregyháza vezeti a középmezőnyt. A kiesőhelyeken nincs változás, bár a Kaposvár pontban beérte az MTK-VM-t.
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. Az év utolsó fordulójában a SZEOL AK és a Haladás átvette a vezetést. A forduló legnagyobb meglepetése: Székesfehérvári MÁV Előre - SZEOL AK 0:5, a Sabaria besegített a Haladásnak, megverte a Komlót. Ismét vereséget szenvedett az őszi első Budafok, így már csak a 6. helyen áll. A Szolnok két góllal vezetett Kazincbarcikán, aztán...
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_nb_ii_1.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_nb_ii_2.jpg
idokapszula_nb_i_1980_81_19_fordulo_nb_ii_3.jpg

A következő hétvégén jöhet a 20. (a harmadik előrehozott tavaszi) forduló, az alábbi párosításokkal:

Ú. Dózsa – Békéscsaba
MTK-VM – Csepel
Dunaújváros – Vasas
Zalaegerszegi TE – Debreceni MVSC
Diósgyőri VTK – FTC
Pécsi MSC – Nyíregyháza
Videoton – Kaposvári Rákóczi
Tatabánya – Rába ETO
Bp. Honvéd – Volán

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: e-mailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr308166534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása