Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 4. forduló

2017.04.10. 15:38 A szerethető dózsás

1981. szeptember 2.Az ősz első szerdája

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_headlines.jpgSzeptember 2. hétközi forduló, szó szerint az egész világ várja ezt a napot, az óriásplakáton szereplő hölgy a felirat szerint szeptember 2-án leveszi a melltartóját! *

*Címképünkön egy óriásplakát látható, amiről akkor még senki sem tudta, hogy mit reklámoz, de mindenki figyelmét felkeltette. A francia Avenir (A cég neve csak a négyrészes plakátsorozat harmadik képére került fel - a szerkesztő megjegyzése) reklámügynökség  önmarketingje, szlogenje pedig "Avenir a reklámozás jövője, megtart minden ígéretét!" A képen az akkor tizenkilenc éves Myriam Szabo-t láthatjuk, hihetetlenül népszerű lett és szédületes modellkarriert dobott sutba, hogy buddhista tanulmányokat folytathasson. Franciaország pedig felháborodottan, de lélegzetét visszafojtva figyelte, valóban betartja-e ígéretét...

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

augusztus 31.

A magyarországi tanintézményekben reggel nyolckor mindenhol becsöngettek, megkezdődött az 1981-1982. évi tanév.

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_tanev.jpgCsaknem kétezer tanuló kezdte meg a tanévet hétfőn a kőbányai Újhegy sétányi általános iskolában

Ismeretessé vált, hogy a két hét múlva kezdődő őszi BNV-n ismét megrendezik az autóparádét. Igazi szenzációját minden bizonnyal az 1100 köbcentiméteres, háromajtós japán Mazda-323 típusú gépkocsi képviseli majd. Az autót a budapesti vásárt megelőzően Lipcsében is kiállítják, az ottani őszi vásáron. Az autóparádén megtekinthetők a szovjet Lada gépkocsik, a csehszlovák Skodák, az NDK-beli Trabant és Wartburg autók is. Ez utóbbiak új, módosított változatával ismerkedhet meg a nagyközönség. Nagy érdeklődés előzi meg a jugoszláv Zastava bemutatkozását, hiszen a közelmúltban jött létre a két ország járműipara között az első autóipari szerződés. Ennek részeként a jövőben, sőt már az idén is magyar alkatrészekért Zastava gépkocsikat vásárolunk. A szocialista országok járműiparai a gépkocsikon kívül motorkerékpárokat és mopedeket is kiállítanak. A nyugat-európai autógyárak konstrukciói közül találkozhatunk majd az NSZK-beli BMW ötös szériamodelljeivel és az Opel gyár négy típusával. Kiállít az őszi vásáron a francia Renault cég is.

Hivatalosan megerősítették az NDK fővárosában Erich Honecker államfő és Helmut Schmidt nyugatnémet kancellár kapcsolatfelvételének hírét. A legfelsőbb szintű kapcsolat valószínűsíti, hogy belátható időn belül az NDK Államtanácsának elnöke találkozik a bonni kormányfővel a két német állam viszonyában még rendezetlen kérdések megvitatására.

Bíróság elé állították Szófiában azt a négy török repülőgép-eltérítőt, aki a török légitársaság Isztambul és Ankara között közlekedő menetrendszerű járatát május 25-én Burgaszba kényszerítette.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Egyesült Államok vétójával megakadályozta, hogy elfogadják azt a határozati javaslatot, amely elítélte volna a dél-afrikai kormányzatot Angola megtámadásáért. Nagy-Britannia kivételével, amely tartózkodott a szavazástól, a Biztonsági Tanács többi 13 tagja - beleértve Franciaországot - igent mondott a hat el nem kötelezett állam által megfogalmazott javaslatra. Az Egyesült Államok ENSZ-képviselője azzal próbálta indokolni országa vétóját, hogy Washington szerint a pretoriai kormányzat politikája mellett az angolai kormánynak nyújtott külső segítség is hozzájárult a jelenlegi súlyos helyzethez.

Egy önmagát beélesítő, meghibásodott bomba felrobbant az amerikai légierő, nemrégiben megnyitott ramsteini bázisán Nyugat-Németországban, megsebesítve 20 embert, hihetetlen méretű pusztítást végezve.

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ramstein.jpgA bomba a bázison kívül lévő parkolóban is nagy rombolást végzett

Hétköznapi alkoholizmus az iskolakezdés margójára:

Színes Rágcsáló, Zokogó Majom, Golden Tyúk, Zord Folyó, Tri Kozák, Lapos... Olyan nevek, amelyeknek hallatán megdobban azoknak a kaposváriaknak a szíve akik életüknek két elvonókúra közötti részét a lenti neveken emlegetett, kétes hírű vendéglátóhelyeken töltik, a „bujdosó pohár” társaságában.

Délfelé jár. A lakótelepen négy férfi húz át, munkaruhában, észak-északkelet felé. Arra van a Három Huszár. Egy kicsit csodálkoznak, amikor eléjük toppanva elmondjuk; mire volnánk kíváncsiak.

- Természetesen egy fröccsre megyünk. Most van egy kis szünet - mondja a legidősebb. Minden bizonnyal ő az élmunkás.
- Hányszor fordulnak naponta?
- A fene tudja; mikor mennyi időnk van. Szerencsére nem kell messze menni, itt dolgozunk az építkezésen...

A Hársfa előtt három fiúval találkozunk. Egyikük óvatosan bekukkant az ajtón.

- Azt nézem, van-e bent tanár. Ha igen, akkor tipli...
- Hova jártok?
- Ide az 503-asba. Meg néha ide, az 504-esbe is, egy felesre.
- És gyakran látogatjátok ezt a „műintézetet”?
- Amikor csak lehet, de sajnos, nem elég gyakran - teszi hozzá vigyorogva.
- Sokan járnak át a fiúk közül?
- Nem számoltuk. De biztos megnő a lépcsős forgalma most, hogy kezdődik a suli.

szeptember 1.

Budapesten rendőrségi eljárás indul ifjabb Rajk László és Szilágyi Sándor ellen a "szamizdatbutik" fenntartása és működtetése miatt.

Magyarországon bevezetik a diákigazolványt, amellyel a középiskolások, szakmunkástanulók és a felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói különböző kedvezményeket kapnak.

Megvan a nyár KSH mérlege, balatoni forgalom - 2030-ra tervezett szinten:
Jó szezont zárt a Balaton, a vendégforgalom nemcsak a múlt évinél, a vártnál is nagyobb volt. Ebben természetesen közrejátszott az is, hogy kedvező volt az időjárás. a főszezonban például hetekig nem zavarta az eső az üdülőket. Az idei balatoni nyári vendégforgalom a rendelkezésre álló adatok szerint meghaladta a 2030-ra tervezett (WTF?) szintet. A kempingek például átlagosan 40 százalékkal fogadtak több vendégek a tervezettnél.

Leonyid Brezsnyev az el nem kötelezettek mozgalmának napja alkalmából táviratot intézett Fidel Castróhoz, a mozgalom soros elnökéhez, és ebben a szovjet nép és a maga nevében szívélyes jókívánságait fejezi ki neki, valamint az el nem kötelezett országok vezetőinek és népeinek is.

Az Unesco párizsi székházában kedden megkezdődött a föld 31 legkevésbé fejlett országának problémáiról rendezett ENSZ-értekezlet. Ezek az országok - amelyekben az egy főre jutó évi jövedelem 1968-as dollárban számolva 100 dollárnál kevesebb, az iparosítás foka igen alacsony, az analfabetizmus igen nagy - elsősorban Afrikában vannak, de több ázsiai ország, valamint egy-egy karib-tengeri és óceániai állam is szerepel közöttük.

Hetvenhat éves korában londoni otthonában elhunyt Albert Speer, a Harmadik Birodalom főépítésze, fegyverkezési minisztere, a haditermelés irányítója, Hitler egykori legfőbb bizalmasa.

Speer a háború befejezése után Nürnbergben egyetlen volt a bíróság elé állított személyek közül, aki elismerte felelősségét a második világháborús eseményekért, húsz év letöltendő börtönbüntetést kapott, kedvezményben nem részesült, 1966. október 1-jén szabadult ki a spandaui börtönből. Börtönévei alatt írta meg emlékezéseit, melyet szabadulása után jelentetett meg. Kapcsolata mind a hat gyermekével visszavonhatatlanul megromlott még börtönévei alatt.

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_albert_speer.jpgAz idős Speer nem sokkal halála előtt a londoni házának bejáratánál

Feleségével mindvégig kapcsolatban maradtak, leveleztek, látogatásokon vettek részt, neje igyekezett kijárni férje büntetésének enyhítését, és együtt mentek ki a börtönből szabadulása percében. Csak a szabadulása után váltak el, miután kapcsolatuk megromlott. Később egy Angliában élő, német születésű nővel alakított ki kapcsolatot, aki 1981-ben halála idején is vele volt. Halála jelképes is lehetne, hiszen ugyanazon napon halt meg 42 évvel később, mint amikor Németország megtámadta Lengyelországot, ezzel elindítva a második világháborút.

A Közép-afrikai Köztársaságban a hadsereg megfosztotta a demokratikus választáson megszerzett hatalmától David Dacko elnököt, valamint a kormányt, és átvette az ország irányítását - jelentették Banguiból, az ország fővárosából.

Szeptember 2.

Délelőtt Budapesten a X. kerületben, a Gyömrői úton, a Kőbányai Gyógyszerárugyár előtt egy téglát szállító teherautó alatt beszakadt az úttest Több méter széles kráter keletkezésének okait vizsgálják. 

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ifa.jpgA pórul járt IFA

Az iráni parlament reggel elsöprő többséggel megszavazta Mohammed Mahdavi-Kani ajatollah miniszterelnöki kinevezését. 178 képviselő szavazott mellette, tíz ellene; és nyolcán tartózkodtak. A most kinevezett kormányfő a pokolgépes merénylet következtében meggyilkolt Bahonar helyébe lép. Kinevezésével az alkotmány meghatározta háromfőnyire egészül ki az ideiglenes elnöki tanács, amelynek munkájában a kormányfő, a parlament elnöke és a legfelsőbb bíróság elnöke vesz részt (Az ellene szavazó és tartózkodó tizennyolc képviselő sorsáról lapzártánkig nem kaptunk hírt - a szerkesztő megjegyzése).

Egy magát megnevezni nem óhajtó mezőberényi lakos (névtelen levelekkel általában nem foglalkozunk, de ezt mégis kivizsgáltuk) arról panaszkodott, hogy betegsége miatt, orvosi javaslatra az átlagembernél több májat kell fogyasztania. A mezőberényi ÁFÉSZ csemegeüzletében azonban - véleménye szerint - csak a sógor, koma, jó barát jut májhoz. Nem hozzák ki a pultra, amikor a máj érkezik, így az egyszerű ember nem ehet belőle.

Pontosan kitöltött szállító levelek igazolják, hogy Mezőberénybe hetenként két alkalommal összesen négy-nyolc kiló sertésmáj érkezik. Ez oly minimális mennyiség, hogy pillanatok alatt megvásárolják azok, akik éppen azokban a percekben érkeznek a boltba. A levélírónk által megjelölt napon is mindössze két és fél kiló máj érkezett a Körösmenti Termelőszövetkezet húsüzeméből. Az üzlet vezetője azt kéri: panaszosunk keresse fel, nyugodtan fedje fel kilétét, és - tekintettel betegségére - megpróbálnak a kevés májból is biztosítani számára. Egyébként nem tudhatják a boltban, hogy kinek kell orvosi javaslatra máj.

 És mielőtt elfelednénk: 

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_headlines_1.jpgA hölgy tartotta szavát. Sőt többet is ígért. Szeptember 4.-én leveszi az alsóját is!

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_szep_arc.jpgSzocialista erotikával átfűtött hirdetés Magyarországról, nincs tudomásunk róla, hogy a nyertes levette-e

A televízióból is csak az erőszak ömlik ránk.
Angyal még visszatér (vasárnap este, el ne felejtsék megnézni!), néha azért eszem, fürdőm, sőt végső zavaromban könyvet is a kezembe veszek, de máris túl vagyok ezen a héten négy halotton. Ennyien pusztultak el a szemem láttára, miközben egy cseppnyi megrendülést sem éreztem. Mert ahhoz, hogy jöhessen Derrick meg elkezdhessünk bolyongani San Francisco utcáin, előbb a hulláknak kell jönniük. Mivelhogy enélkül nincs izgalmas krimi. Krimi nélkül pedig nincs érdekes televízió műsor. Sőt semmiféle televízió műsor sincs. Hogy a Magyar Televíziónál a krimik izgalmasak, a műsor érdekes-e, annak megállapítását most mellőzzük, mint a leghülyébb gyilkos a gumikesztyű használatát. A világon mindenütt Stone, Simon Templar, Derrick, Charley angyalai, Petrocelli, Schimanski, meg mit-tudom-én kicsoda uralja a képernyőt. Amikor bekapcsollak benneteket, én vagyok az áldozat. De a tettes is.

VB-selejtezőbeli ellenfelünk, Svájc egy nappal a forduló előtt, előkészületi mérkőzéssel hangolt a soron következő tétmérkőzésekre, Zürichben Hollandiát fogadták és 2:0-ra nyertek. Hétezer néző önfeledten ünnepelte Svájc labdarúgó válogatottját és Paul Wolfisberg szövetségi kapitányt, hiszen a hollandok legyőzésével megőrizték idei veretlenségüket. A győzelem értékét az sem csökkenti, hogy a hollandok erősen tartalékos összeállításban, külföldön szereplő játékosaik nélkül léptek az esőtől felázott, rendkívül mély talajú pályára. Wolfisberg sem számíthatott néhány első számú jelöltjére. Így Burgener kapus, valamint a középpályás Meissen és a középcsatár Sulser sérülése m iatt nem jöhetett szóba, Barberis pedig nem kapott eltávozást a Monaco vezetőitől.


A mérkőzés góljai

"Csak a szünet után éreztem meg, hogy ezen a mérkőzésen le is győzhetjük nagyhírű ellenfelünket. És ekkor annyira izgultam, hogy még a tervezett cserékről is elfeledkeztem. Nagyon szép estét szereztek a játékosok, s most már bizakodva utazhatunk Bukarestbe és Budapestre" - mondotta Wolfisberg kapitány.

A Tatabánya UEFA-kupa ellenfele, a Real Madrid, annak ellenére, hogy a spanyol pontvadászat még nem kezdődött meg, úgy tűnik, már formába lendült. A Santiago Bernabeu tornán nem kisebb ellenfelet fogadtak, mint a KEK trófea védőjét, a Dinamó Tbiliszi csapatát és 0:1-es félidő után 4:2-re nyertek. A gólokat Stielike, Garcia Hernandez, Santillana és Cunningham szerezték.

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 4. fordulóját! 

FTC - Volán
A hazai csapat még egyszer nem követhet el olyan hibát, mint a legutóbbi fordulóban a Debrecen ellen, hogy „engedi” ellenfelét, így aztán a tipp: sima 1. Az FTC-ben Szántó és Pölöskei egy sorral előbbre rukkol.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ftc_volan.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ftc_volan_szokolai.jpgSzokolai nagy helyzete a mérkőzés elején, a labda a kapu mellé került

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ftc_volan_kvaszta.jpgÉs ez már bement, Kvaszta gólöröme (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_ftc_volan_szokolai_szabadi.jpgSzokolai és Szabadi légipárbaja (forrás: tempofradi.hu)

Csepel - Ózd
Csak gondos statisztikusok emlékezhetnek arra, hogy a két együttes legutóbb az NB I-ben 1966-ba találkozott. Hogy most mi a helyzet? A Csepel Kispesten verte a Honvédot, az Ózd otthonában hengerelte a DVTK-t, reális a döntetlen.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_csepel_ozd.jpg

Ú. Dózsa - Vasas
Olyan rangadó ez, hogy a vendéglátó együttes jó pozícióban van a tabellán, de azért még nem idézi egykori önmagát, ellenfele pedig bizony csak bukdácsolt az eddigi fordulókban. Az újpestiek mellett szól az eddigi betonvédekezés, ugyanakkor viszont a Vasas csatárainak egyszer már (végre-valahára - mondják a szurkolók) illenék értékesíteni lehetőségeiket. Senkit sem lepne meg a döntetlen.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas_torocsik.jpgTörőcsik volt az újpestiek első számú támadója (középen világos mezben), sokszor zavarba hozta a Vasas-védőket

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas_kiss_sandor_csepecz.jpgKiss Sándor Csepecz fölött megszerzi a vezetést az Újpestnek 

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas_kiss_sandor.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas_torocsik_zombori.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_u_dozsa_vasas_heredei_kardos_izso.jpgIzsó csatája Herédivel és Kardossal

Nyíregyháza - SZEOL AK
Most mérkőznek először egymással a csapatok az első osztályban, a Szeged máris sanyarú sorsú csapatnak látszik, a Nyíregyházának csak a győzelem aránya lehet kérdéses.

Ülésezett a mérkőzés előtt az NYVSSC elnöksége. Az egyetlen napirendi pont Szendrei Józsefnek, a labdarúgócsapat kapusának fellebbezési ügye volt A tárgyalásra várták az Újpestre távozott játékost, mert korábban ő kérte, hogy jelen lehessen az ülésen. Nem jött, csupán táviratban jelezte, hogy elfoglaltsága miatt nem tud odautazni. Végül távollétében is tárgyalták a fellebbezési ügyet, s megerősítették az első fokú fegyelmi bizottsági döntést, miszerint a kapust 1983. július 30-ig eltiltják a labdarúgástól. Megállapították, hogy jogszerű volt a korábbi határozat, ugyanis Szendrei megszegte a szerződésben vállaltakat.

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_nyiregyhaza_szeol_ak.jpg
Rába ETO - ZTE
Tavaly még nem ezt mondtuk volna, de Az eddigi eredmények alapján egyértelműen esélyes a győri csapat. A Zalaegerszeg kapujába Balázs Zsolt kerül.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_raba_eto_zte.jpg

Videoton - Haladás
A Haladás nem úgy rajtolt, mint egy félszeg újonc, Török Péter csapata ügyes és stílusos együttes; ettől függetlenül a „Vidi” a papírforma szerint esélyes.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_videoton_haladas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_videoton_haladas_torok_peter_szentmihalyi_antal.jpg

DVTK - Tatabánya
A Diósgyőr ózdi sokkal, a Tatabánya sovány döntetlennel tarsolyában várja a találkozót. Talán mindkettőjük számára megnyugvást jelentene az egy pont.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_dvtk_tatabanya.jpg

Debreceni MVSC - Pécsi MSC
Vitézkedett a Debrecen legutóbb az Üllői úton, igaz, a Pécs otthonában simán végzett az ügyes Békéscsabával. A hazai csapat minimális győzelme várható. Réfi Gábor, a vendégek labdarúgója a napokban katonai szolgálatra vonult be. A pécsi piros-feketék a játékos pótlására rövid időn belül szeretnének csatárt igazolni: az erősítés ügyében területi bajnokságban szereplő csapatokkal tárgyalnak.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_debreceni_mvsc_pecsi_msc.jpg

Békéscsaba - Bp. Honvéd
A hazai együttes eddig úgy szerepelt, ahogy képességei meghatározzák, a Honvédnál most már bizonyos, hogy szigorú fejmosás következik, ha ezt a mérkőzést is úgy játssza, ahogy eddigi találkozóit. Ettől függetlenül esélyesebb a hazai csapat. A korábbi években mindig nagy csatározás folyt a két csapat között a Kórház utcában; a legutóbbi bajnokságban is 1:1 volt a végeredmény. De azt megelőzően is sokszor volt döntetlen. Ezúttal is nagy küzdelemre van kilátás.

Marosvölgyi Károly, a hazaiak edzője:
- A vasárnapi pécsi mérkőzésen nekem úgy tűnt, hogy elég fáradtan, enerváltan játszott a csapat. Az a véleményem, hogy az FTC elleni hihetetlen nagy erőbedobás sokat kivett a játékosokból, főleg a középpályásokból. De Kerekes Attilán is látszott, hogy a hétközi túra és a bajnoki együtt sok volt. A játékosok sokat futottak, de rendre lemaradtak a labdáról.

idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_bekescsaba_bp_honved.jpg

A mérkőzések után lássuk a 4. forduló válogatottjait! Elsősorban a kapusok jeleskedtek, nem volt nehéz dolgunk, a forduló játékosa a Volán kapusa, Kovács László lett.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_a_fordulo_jatekosa_kovacs_laszlo.jpg

A góllövőlista élén a ferencvárosi Pogány még mindig egyedül áll, annak ellenére, hogy a fordulóban nem lépett pályára. Az őt követő győri Szentes eredménytelen maradt, mellé viszont felzárkózott a békéscsabai Királyvári. Az előző fordulóhoz képest már három gólos a debreceni Kerekes, a diósgyőri Borostyán, a nyíregyházi Czeczeli, a győri Hannich és Szabó O., valamint az újpesti Kiss S. is.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén ezúttal már a Rába ETO áll, igaz gólkülönbséggel, négyes holtversenyben. Feljött a Ferencváros a második helyre, az eddigi listavezető Újpesti Dózsa áll a harmadik helyen - az egész mezőnyben ők az egyetlen veretlen csapat, a negyedik a Csepel. Mögöttük egészen a 13. helyig tömör a mezőny. Kérdés, hogy állna a tabella legalja, ha a Volán és a Debrecen mérkőzés nem maradt volna el, tény így ők állnak a SZEOL AK-kal együtt a kiesőhelyeken.
idokapszula_nb_i_1981_82_4_fordulo_tabella.jpg

A 2. fordulóból elmaradt Volán SC - Debreceni MVSC mérkőzést szeptember 30-án játsszák majd le.

Az NB II-ben nem volt hétközi forduló.

Nemrégiben elégedetten számoltunk be arról, hogy az NB I-ből kiesés ellenére sikerült együtt tartani a Rákóczi labdarúgó-csapatát. Úgy hat, hogy korai volt az öröm. A múlt héten Mészáros József katonai szolgálatra vonult be, és tegnap kaptuk a hírt, hogy Kisteleki István is megvált az egyesülettől: a Váci Izzóhoz igazolt. A hír annál meglepőbb, mert Kisteleki azon labdarúgók közé tartozott, akik az NB I-ben nem okoztak csalódást. Érdeklődésünkre a Rákóczinál azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a középpályás kiadatását azért záradékolták, mert Kisteleki betegségére való hivatkozással nem vállalta azokat az edzésterheléseket, melyeket számára Magasházi József edző előírt.
A váratlan döntés után kíváncsian várjuk, hogy a „beteg” labdarúgó milyen teljesítményre lesz képes új egyesületében.

Ismét nem pihenhetnek sokat a csapatok, szerda után már hétvégén jön az 5. forduló, az alábbi párosításokkal:

Bp. Honvéd - Debreceni MVSC
Vasas - Videoton
Haladás - Rába ETO
ZTE - Nyíregyháza
SZEOL AK - DVTK
Tatabánya - Csepel
Ózd- Békéscsaba
Pécsi MSC - FTC
Volán - Ú. Dózsa

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr7112375737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fandor 2017.04.10. 16:09:46

FTC - Volán(!): 25.000 néző!!!!!!!!!

JuAn 2017.04.13. 09:29:53

Pogány nem növelhette góljai számát, mert nem játszott a Volán ellen.

JuAn 2017.04.13. 09:32:10

S kíváncsian várom szeptember 4-ét. :)

maribor_ 2017.04.13. 13:29:54

@JuAn: Köszi, javítom. De ettől függetlenül nem rúgott gólt :)
süti beállítások módosítása