Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 16. forduló

2017.08.15. 12:35 maribor_

1981. november 28., a hónap utolsó szombatja

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_forum_hotel.jpgBudapest új ékköve a Fórum Hotel

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

november 26. 

Ülést tartott a Minisztertanács. Lázár György tájékoztatást adott dr. Bruno Kreiskynek, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárjának magyarországi hivatalos látogatásáról. A kormány a tájékoztatót tudomásul vette. A Minisztertanács az Állami Tervbizottság állásfoglalása a lapján áttekintette a vaskohászat gazdasági helyzetét. A kormány tudomásul vette az irányító szervek azon - átmeneti érvényre szóló - intézkedéseit, amelyek elősegítik, hogy a vaskohászati vállalatok áthidalják a megváltozott világpiaci helyzetből keletkezett nehézségeket. A Minisztertanács megvitatta a költségvetési szervek ésszerűbb és takarékosabb gazdálkodására vonatkozó feladatokat, amelyeket a következő évek költségvetéseinek összeállításánál és végrehajtásánál kell a központi és tanácsi szerveknek megvalósítani.

Mohácson elkészült az ország legkorszerűbb malma. A Duna partján levő üzemet csütörtökön, a város felszabadulásának 37. évfordulóján adták át. November eleje óta már üzemszerűen működik a malom, egyelőre egy műszakban. Decembertől azonban két, januártól pedig három műszakban készítenek itt lisztet, s attól kezdve naponta 72 tonna búzát őrölnek meg a molnárok.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_mohacsi_malom.jpgAz új malom

Tóth Imre vezérőrnagy, a  BM Határőrség országos parancsnoka rendelkezik a a BM Határőrség személyi állománya harckiképzésének, továbbképzésének tervezéséről, szervezéséről és végrehajtásáról. Ez egészen a rendszerváltásig hatályban marad.

A magyarországi mozik bemutatják A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon című magyar filmdrámát Jancsó Miklós rendezésében. A forgatókönyvet Giovanna Gagliardo, Hernádi Gyula és Jancsó Miklós írták. A főszerepekben olyan hírességeket láthatnak a nézők mint Cserhalmi György, Hegedűs D. Géza, Madaras József, Márkus László, Sáfár Anikó és Gálffi László.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_headlines.jpgMadaras József, Gálffi László és Márkus László

Margaret Thatcher brit kormányfő elnökletével a londoni Lancaster-palotában megkezdődött a Közös Piac állam- és kormányfőinek értekezlete, amelyen a tízeknek a gazdasági közösség átfogó reformjáról kellene dönteni.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_egk_csucs.jpgAz EGK-csúcstalálkozó részvevői II. Erzsébet királynő fogadásán

november 27.

Losonczi Pálnak, az Elnöki Tanács elnökének meghívására - felesége társaságában - hivatalos látogatásra hazánkba érkezett Szpirosz Kiprianu, a Ciprusi Köztársaság elnöke. A Ciprusi Köztársaság elnökének és kíséretének fogadására a Ferihegyi repülőtéren megjelent Losonczi Pál és felesége. Rövid, szívélyes üdvözlés után a ciprusi államfő a magyar vezetők társaságában gépkocsiba szállt, majd díszmotorosok kíséretében az ünnepélyes fogadtatás színhelyére, a Kossuth Lajos térre hajtatott.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_losonczi_kiprianu.jpgLosonczi Pál és Szpirosz Kiprianu a Kossuth Lajos téren rendezett ünnepélyes fogadtatáson

Ünnepi munkásgyűlésen adták át a Caola Kozmetikai és Háztartásvegyipari Vállalat zalaegerszegi gyárának új létesítményeit. Az ünnepségen Méhes Lajos, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, ipari miniszter mondott beszédet.

Varsóban megkezdte munkáját a LEMP KB 6. plénuma. Az ülést megnyitva, Wojciech Jaruzelski első titkár rámutatott, hogy a gazdasági reform bevezetésére nehézségekkel és konfliktusokkal terhes időszakban kerül sor, amikor kiélezett osztályharc folyik.

Nehezen született és részleges kompromisszumok jegyében ért véget a Közös Piac állam- és kormányfőinek csúcsértekezlete. Az eredetileg tervezett átfogó reformban nem sikerült megállapodni.

november 28.

Szombatra virradóra az ország több megyéjében és a fővárosban sűrűn szállingózott a hó. A meteorológiai jelentések szerint az óceán felől enyhe, nedves léghullámok érték el a kontinens belsejét, s így erősén megnövekedett a felhőzet, sokfelé esik az eső, a hó. A nedvesebb idő tegnapra már a Kárpát-medence időjárását is befolyásolta; eleinte csak a Dunántúlon, később az ország más területein is havazott.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_havazas.jpgBudapest szombat reggel

A Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat 70 kocsija tisztítja, szórja a tömegközlekedési járművek útvonalait. A vállalat egyébként a főváros valamennyi kerületében várja a rendkívüli hómunkára jelentkezőket a falragaszokon feltüntetett helyeken; a nappali műszakért 140 forintot fizetnek.

A hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Szpirosz Kiprianu, a Ciprusi Köztársaság elnöke a Duna-kanyarba látogatott. Az elnököt és feleségét elkísérte Losonczi Pál, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke és felesége, Puja Frigyes külügyminiszter, Angelosz M. Angelidesz, a Ciprusi Köztársaság Budapesten akkreditált nagykövete és Dobos István, hazánk nicosiai nagykövete.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_losonczi_kiprianu_szentendre.jpgA vendégek a Kovács Margit Múzeumban

Már vendégeket fogad Budapest legújabb szállodája, a Duna-parti Fórum, amelyet szombaton - Marjai József miniszterelnök-helyettes jelenlétében - dr. Sághy Vilmos belkereskedelmi miniszter és dr. Josef Staribacher osztrák kereskedelmi és iparügyi miniszter avatott fel. Az ünnepélyes megnyitás előtt megtartott sajtótájékoztatón elmondták: ez a Hungarhotels 43. szállodája, és első azok közül, amelyek az országban az osztrák idegenforgalmi célhitelből épülnek.

Claudio Coutinho, a brazil válogatott volt szövetségi kapitánya mélytengeri halászatnál az életét vesztette, a vízbe fulladt. Negyvenkét éves volt.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_coutinho.jpgCoutinho 1978-ban, az argentínai VB-n

november 29.

Miután a magyar szervek az októberi csehszlovákiai áremelések miatt egyre növekvő bevásárlóturizmus miatt megszigorították a vámellenőrzést, csehszlovák részről korlátozzák állampolgáraik magyarországi utazási lehetőségét.

Hivatalos körök által is „megengedhetetlennek” minősített provokáció színhelye volt az északnyugat-spanyolországi La Coruna kikötővárosa, ahol katonai rendőrök támadtak civilek által rendezett NATO ellenes tüntetés békés részvevőire. Az eset annál nagyobb felháborodást keltett, mert a felvonulás és a nagygyűlés teljesen legális keretek között, mi több, a rendőrség jelenlétében és a legteljesebb rendben folyt. Szemtanúk szerint egy civilruhás katonatiszt, mint utóbb kiderült, Fernandez Navarro kapitány, a tartományi katonai rendőrség parancsnoka, pisztolyával hadonászva a tömeg ellen vezényelt két szakasz katonai rendőrt, majd dulakodásra és lövöldözésre került sor.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete november 29-ét nyilvánította a palesztin néppel való szolidaritás napjának. Ez a dátum már önmagában is állásfoglalás. 1947. november 29-én határozta el az ENSZ, hogy a volt brit mandátumterület - Palesztina - földjén két államot kell kialakítania. Az itt élő zsidók és arabok államát.

Ez a határozat - hasonlóan a Közel-Keletre vonatkozó későbbi ENSZ-döntésekhez - sohasem valósult meg. Palesztina területén ma egyetlen állam: Izrael található. A Palesztinai araboknak nincs hazájuk. Hosszú évtizedek óta szétszórva élnek a világ különböző részein, és sokan - a háborúkat követő izraeli területhódítás nyomán - megszállás alatt. Hosszú éveken át még a nemzetközi fórumokon is az ügyet csupán menekültkérdésnek tekintették. Izrael ellenállása és szabotálása miatt azonban még a menekültekre vonatkozó határozatoknak sem sikerült érvényt szerezni. 1967 óta változott a probléma megítélése. A világ államainak és népeinek elsöprő többsége számára világos: a palesztin kérdés egy hazájától megfosztott, nemzeti létében korlátozott nép problémája. Mint ahogy világos az is, hogy nem lesz addig valódi rendezés a Közel-Keleten, amíg a palesztin ügy - az egyetlen lehetséges módon, az önálló államalapítás útján - meg nem oldódik.

A szolidaritási nap alkalmából Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke táviratban üdvözölte Jasszer Arafatot, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet végrehajtó bizottságának elnökét.

Több lakóház súlyosan megrongálódott, és egész sor gépkocsi megsemmisült a damaszkuszi Al-Azbakija negyedben délelőtt bekövetkezett nagy erejű robbanás következtében - állapítja meg a szíriai belügyminisztérium közleménye, amely megerősíti, hogy a robbanóanyagot rejtő gépkocsi vezetője maga is meghalt. A terrorakciót igen nagy mennyiségű - feltehetően száz kilogramm súlyú - robbanóanyaggal hajtották végre.

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_damaszkusz.jpgDamaszkuszi tűzoltók oltják a kigyulladt házakat

Kék fény:
Elfogta a rendőrség a televízió legutóbbi Kék fény adásában több rendbeli lakásbetörés alapos gyanúja miatt körözött Tischler Béla 22 éves foglalkozás nélküli, biatorbágyi lakost. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tischler Bélát előzetes letartóztatásba helyezte, és ügyében tovább folytatja a nyomozást.

Reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_reklam.jpg

Heti humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_heti_humor.jpg

John MacPenalty „találmánya”, a tizenegyesrúgás kilencvenéves a héten. Az előzmény: a Stoke City-Notts County angol kupamérkőzésen az utóbbi csapat egyik mezőnyjátékosa kézzel védte kapuját a góltól. A bíró fél méterre a gólvonaltól szabadrúgást ítélt, ám a közeli sorfal miatt nem volt eredmény. Ekkor az ír szabályszakértő javaslatára vezették be a „sorfal nélküli szabadrúgást”, a tizenegyest.

Közeleg az év vége, a számvetés ideje. A-válogatottunk teljesítményes ismert. Amikor a válogatott mérkőzésekről tudósítottunk, sosem felejtkeztünk el az utánpótlás csapatunk mérkőzéseiről is beszámolni. Az utánpótlás-válogatott Nottingham-ben szép csendben elbúcsúzott. Az együttes lelépett a színről. Hálátlan dolog szinte köszönés nélkül távozni. Olyan ez, mint az érettségi után szétszéledő osztály - ballagás nélkül. Bár elképzelhető, hogy lesz egy összejövetel, ahol megköszönik a részvételt, de ebben az összetételben már aligha lép pályára ez a gárda. Az idő ugyanis eljárt felettük: elmúltak 21 évesek. És persze az is döntő, hogy a csapat kiesett a további küzdelemből.

Ha a norvégok is indulnak, úgy, mint a felnőttek csoportjában, akkor alighanem, továbbjutunk. Eredményeink szinte megegyeztek a felnőttekével, de így két mérkőzéssel csökkent az esélyünk. És az angolok, tegyük hozzá, jobbak voltak, mint mi.

A csapat igyekezete elismerést érdemel. A szakvezetés a rendelkezésre álló keretből válogatott. Az idősebbekkel együtt 25 játékos fordult meg a csapatban. Disztl Péter, Kerepeczky, KardosPölöskei (hatszor), Vadász, Rixer, Melis (ötször), Híres, Sallai, Fecsku, Szűcs, Kertész, Komjáti (háromszor), Seres, Mörtel, Szikszai, SteidlHajszán, Kiprich, Kurucz (kétszer), Pásztor, Szabadi, Nagy, Murai, Róth (egyszer).

Az eredmények:
Svájc - Magyarország 0:1
Magyarország - Románia 4:2
Magyarország - Anglia 1:2
Románia - Magyarország 2:1
Magyarország - Svájc 5:1
Anglia - Magyarország 2:0

Góllövőink: Pölöskei 3, Melis, Fecsku. Kardos 2-2, Mörtel, Szabadi, Komjáti 1-1.

A csoport végeredménye:

Hely. Csapat Mérk. Gy. D. V. Gk. P
1. Anglia 6 4 1 1 12- 5 9
2. Magyarország 6 3 - 3 12- 9 6
3. Románia 6 2 1 3  9-12 5
4. Svájc 6 1 2 3  5-12 4

Az élet megy tovább.
Új feladatok jönnek.
Kikkel találkozunk a címeres mezben a látott 25 játékosból? 

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 16. fordulóját! 

ZTE - Volán
A Volán formáját ismerve csak vereségének gólkülönbsége bizonytalan. A Volánt fogadó ZTE gárdájában Pecsics helyettesíti a sérült Mihaleczet. Hozbor felépült és elfoglalja helyét a bal szélen. A fővárosiak majd féltucat sérültjük - Farkas, Szeibert, Zombori, Hámori és Halász - nélkül állnak fel.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_zte_volan.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_zte_volan_szimacsek.jpgMiután Szimacsek a kapuba vágja a labdát, utána örömében maga is a hálóba ugrik.

SZEOL AK - Haladás
Nem túlzás: a Szegednek tulajdonképpen már teljesen mindegy, a Haladás viszont már ott tart, hogy presztízsért is játszik. Valószínű a döntetlen.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_szeol_ak_haladas.jpg

A Délmagyarország című napilap eképpen foglalta össze a látottakat:
A SZEOL AK megérdemelten nyert, mert lelkesebben harcolt, egységesebb volt és aktívabb is. több gondot fordított a támadások kezdeményezésére. Megnyilvánult ez abban is, hogy időnként a védőjátékosok is felnyomultak, segítették a támadásokat, nem ragaszkodtak mereven a helyükhöz olyankor, amikor a játék menete azt megengedje. A győztes csapat legjobbja Kutasi volt. aki fejesgóljával elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelem kiharcolásában.

Szegedi kötődésű barátunk visszaemlékezése a mérkőzésről:
Gruborovics Tibornak elég sok köze volt a ritka győzelmeink egyikéhez. Grubó - merthogy így hívta mindenki Szegeden - gólt lőtt, gólpasszt adott, pontrúgásokat végzett el. Hihetetlen bal lába volt. Valahogy olyan kicsavart helyzetben volt képest tartani a lábfejét, hogy a legváratlanabb helyekről is kapura tudta nyesni a labdát, ami általában lehetetlen ívet írt le, becsapva ezzel a kapusokat. Soha nem felejtem, ha szabadrúgást kaptunk, akkor már mondták is a körülöttem álló szakik: 
Majd a Grubó...

Tatabánya - Vasas
Mindig nagy csatát vívott a két gárda, legutóbb kétszer is döntetlenre (1:1) mérkőztek, most is lehetséges hasonló arány. A tabella 2. és 4. helyezettje csap össze Tatabányán. A bányászcsapat a két sárga kártyát gyűjtött Lakatost nélkülözi, a Vasasban Kiss húzódása okoz gondot. Ha nem vállalhatja a játékot, Pecha ugrik be helyére.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_tatabanya_vasas.jpg

Ózd - Ú. Dózsa
Megbízható és masszív produkció után a listavezető újpestiek Ózdon is jobbak lehetnek. Egy adat a múltból, amely ezt alátámasztja: 1966-ban játszottak egymás ellen utoljára, és akkor a lila-fehér együttes 7:0-ra és 5:2-re nyert. Az Ózdra látogató Ú. Dózsa továbbra is nélkülözi a sérült Kovács Józsefet és Tóth Józsefet. Fekete operált térde megérezte a 18 perces szereplést, kockázatos lenne őt beállítani.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ozd_u_dozsa.jpg

Bp. Honvéd - Videoton
A Honvéd (bár vereséget szenvedett Újpesten) szerdán ügyesen játszott, ám így sem lehet biztos a győzelmében a Videoton ellen; könnyen elképzelhető a döntetlen. Tíz forduló elteltével újra a Bp. Honvéd kezdőcsapatában lép pályára Pintér. Az örökös csereember, Kuti kapja ezúttal a 11-es mezt. Garaba két sárgalapos figyelmeztetés miatt újra - négy fordulón belül másodszor - pihen. Dajka és Kerepeczky most a kispadra ül le. Az ellenfél Videotonban a „régi” sérültek - Szabó, Baranyi és Kiss - hiánya miatt keseregnek.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bp_honved_videoton.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bp_honved_videoton_disztl_peter.jpgDisztl Péternek, a Videoton kapusának, nagy része volt a fehérváriak győzelmében

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bp_honved_videoton_vegh_bodonyi_esterhazy.jpgVégh, Esterházy és Bodonyi küzdelme

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bp_honved_videoton_dajka_csongradi.jpgDajka (bal oldalt) és Csongrádi kettőse a havon

Pécsi MSC - Rába ETO
Nemcsak a két város csapatának szurkolóit érdekli a mérkőzés kimenetele, a rajongók arra is kíváncsiak, hogy a nagyszerű menetelésben levő Rába mire képes egykori edzőjének együttese ellen. A PMSC-ben a kiállított Róth helyére Gallai kerül. Ő az őszön most játssza első bajnoki mérkőzését. Győrött Glázer sárgalapok miatt fog hiányozni.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_pecsi_msc_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_pecsi_msc_raba_eto_hlagyvik_nagy_imre.jpgNagy Imre, a pécsiek csatára (jobbról) kapura tör, balról a keresztező Hlagyvik érkezik

Ferencváros - Nyíregyháza
A két csapat eddigi első osztályú találkozói mindig zöld-fehér győzelmet hoztak, most sincs kilátás meg lepetésre, bár az FTC tartalékosan szerepel a mindig stílusos nyírségi csapattal szemben. A félszázadik NB I-es találkozójára készülő Nyíregyházi VSSC együttesében továbbra sem szerepelhet a sérült Cséke és Kozma, valamint a kiállítása miatt eltiltott Babus. A vendéglátó Ferencváros sem legerősebb összetételben veszi fel a harcot. Koch piros lap, Szántó két sárga lap miatt marad távol.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ferencvaros_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ferencvaros_nyiregyhaza_szabadi.jpgSzabadi Kléninger és Szikszai szorításában

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ferencvaros_nyiregyhaza_poloskei.jpgPölöskei hótaposása (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ferencvaros_nyiregyhaza_nyilasi.jpgKapuban a Fradi második gólja (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_ferencvaros_nyiregyhaza_nyilasi_2.jpgNyilasi kapura fejel

Debreceni MVSC - DVTK
Egymás ellen negatív rekorderek az együttesek, tavalyi mérkőzéseiken nem esett gól, most azonban a DMVSC otthonában esélyesebbnek tetszik az utóbbi hetek formajavulása után. Debrecenben Czikora két sárga lap áldozata. A DMVSC játékosai közül Kiss változatlanul betegállományban van, Kerekes térdsérülése sem biztos, rendbe jön.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_debreceni_mvsc_dvtk.jpg

Békéscsaba - Csepel
Az elmúlt fordulókban a Csepel leszálló ágba került, s bár a Békéscsaba sem dicsekedhet említésre méltó teljesítményekkel, saját pályán valószínű győzelme.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bekescsaba_csepel.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_bekescsaba_csepel_steigerwald_pasztor.jpgSteigerwald (baloldalt, fehér mezben) a csepeli védők gyűrűjén keresztül próbálja átvezetni a labdát, háttal Pásztor

A mérkőzések után lássuk az 16. forduló válogatottjait! Nehéz dolgunk lenne ennyi 7-es osztályzattal, ha Disztl Péter nem fogott volna ennyire remek napot ki Kispesten. Így nálunk az utánpótlás válogatott kapusa lett a forduló játékosa.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_a_fordulo_valogatottjai_disztl_peter.jpg

A góllövőlista élén továbbra is a debreceni Kerekes György áll, eggyel növelve góljai számát, mögött továbbra is az újpesti Kiss Sándor és a győri Szentes Lázár - utóbbi újra eredményes volt.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén újra a Tatabánya áll, visszaelőzve az Újpesti Dózsát. Győzelmeikkel nagyot ugrott mögéjük a Videoton és a Rába ETO, a pontjait most már futószalagon hullajtó Bp. Honvéd már csak az ötödik. Külön érdekesség kezd lenni a középmezőnyben álló Ferencváros minicsatája a Haladással, a Debrecennel és a Zalaegerszeggel. Mögöttük a legnagyobb változás, hogy a SZEOL AK-Diósgyőri VTK duó mellett újra a Volán áll a harmadik kieső helyen.
idokapszula_nb_i_1981_82_16_fordulo_tabella.jpg

Sokat ismét nem pihenhetnek a csapatok, következő szerdán már jön a 17. forduló, az alábbi párosításokkal:

Vasas - SZEOL AK
Ú. Dózsa - Tatabánya
Csepel - Debreceni MVSC
Volán - Békéscsaba
Diósgyőr - Ferencváros
Rába ETO - Bp. Honvéd
Videoton - Ózd
Nyíregyháza - Pécsi MSC
Haladás - ZTE

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6612537757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2017.08.16. 19:07:35

Köszönjük a kék fény rovatot :-)

Tököm Állat 2017.08.16. 19:25:27

Azért nem gyenge egy 4-3-as meccs után azt írni a tudósításban,hogy "a nézők nem sok örömüket lelték a játékban".

Rich.mond 2017.08.16. 21:14:09

Azért kemény, hogy ezeket a meccseket akkor megrendezték. A Fradi pályán ránézésre volt vagy tíz centi hó.

JuAn 2017.08.22. 19:03:26

Ebben a fordulóban léptem először pályára az Üllői úton! ;)
Olyan nagy hó esett, hogy megkérték a korán érkezőket, próbálják letaposni.
Elég sokan voltunk, de szerintem túlságosan jól nem sikerült, gyakorlatilag játékra alkalmatlan pályán kezdődött a meccs.

maribor_ 2017.08.23. 08:49:26

@JuAn: Még mindig nem hevertem ki a sokkor, hogy fradista vagy :)

JuAn 2017.08.23. 22:07:07

Pedig lett volna rá elég időd, ha egyszer is alaposan elolvasod a talán legfontosabbat, amit nem röviden írtam. :)
valogatott.blog.hu/2013/01/14/haverok_buli_fanta_natgeo/full_commentlist/1#c19557086

maribor_ 2017.08.24. 08:18:34

@JuAn: Egyrészt már rég tudom, tisztáztuk. Bennem apukád miatt a Honvéd maradt meg sokáig. Meg egyszer szakértettél nekem Lévay doki kapcsán.
süti beállítások módosítása