Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1982/83 – Klubcsapataink nemzetközi kupaszereplése 1. forduló, 2. kör

2018.07.04. 07:25 maribor_

1982. szeptember 29., a hónap utolsó szerdája

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_headlines.jpgA Heves megyei Karácsondon is befejezés előtt a napraforgó betakarítása

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

szeptember 27.

A fegyveres erők napja alkalmából hétfőn a Parlament kupolacsarnokában ünnepséget rendezett a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága, az Elnöki Tanács és a Minisztertanács. Az ünnepségen részt vett Lázár György, a Minisztertanács elnöke, Óvári Miklós, az MSZMP Központi Bizottságának titkára, a Politikai Bizottság tagjai, Borbándi János, a Minisztertanács elnökhelyettese, Katona Imre, az Elnöki Tanács titkára, Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter, Horváth István belügyminiszter, Borbély Sándor vezérőrnagy, a munkásőrség országos parancsnoka, Baranyai Tibor és Rácz Sándor, az MSZMP KB osztályvezetői.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_fegyveres_erok.jpgGáspár Sándor beszél a Parlamentben a fegyveres erők napja alkalmából tartott ünnepségen

Az Atomenergetikai Kormányközi Bizottság ülésén Budapesten, a Duna Intercontinental Szállóban magyar és szovjet külkereskedelmi vállalatok képviselői szerződést írtak alá a Paksi Atomerőmű III. és IV. blokkjához szükséges gépi berendezések szállításáról. Az okmányt magyar részről Verle Győző, az Erőmű Beruházási Vállalat vezérigazgatója, szovjet részről Vlagyimir Monahov, az ATOMENERGO-EXPORT Külkereskedelmi Vállalat elnöke látta el kézjegyével. A szerződés aláírásánál jelen volt Alekszej Antonov, a Szovjetunió Minisztertanácsának elnökhelyettese és Méhes Lajos ipari miniszter.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_paks_alairas.jpgAz aláírás

Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke Antonio Ramalho Eanes, a Portugál Köztársaság elnöke meghívására - felesége társaságában - hivatalos látogatásra Portugáliába utazott. Az Elnöki Tanács elnökét a látogatásra elkísérte Ábrahám Kálmán építésügyi és városfejlesztési miniszter, Bajnok Zsolt államtitkár, a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának elnöke, Szarka Károly külügyminiszter-helyettes és Melega Tibor külkereskedelmi miniszterhelyettes. A küldöttséghez Lisszaboniban csatlakozik Gazdik Ede, hazánk portugáliai nagykövete. Az Elnöki Tanács elnökét, feleségét és kíséretét a Ferihegyi repülőtéren Trautmann Rezső, az Elnöki Tanács helyettes elnöke, Köpeczi Béla művelődési miniszter, Garai Róbert külügyminiszter-helyettes, valamint az Elnöki Tanács több tagja búcsúztatta. Jelen volt Filipe Orlando de Albuquerque, a Portugál Köztársaság budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

Egy hónappal az eredetileg tervezett határidő előtt, reggel átadták az Árpád-hídnak a Margitszigettől a budai partig ívelő szakaszát is. A több mint 400 méteres út forgalomba helyezésével egyidejűleg most már a régi híd teljes hosszán megszűnt a közlekedés. A Közúti Gépellátó Vállalat dolgozói egyúttal elkezdték az új északi hídoldal szerelését a szigeti bejáró és a pesti part között. A pesti oldal parti nyílását már beemelték az építők, és helyére került további öt hídelem is. E munkát még az idén, a téli jégzajlás előtt szeretnék befejezni. A szerelést hátráltatja a Duna rendkívül alacsony vízállása; a sekély vízben ugyanis az úszódaru nehezen manőverezik. A Szentendrei út felé vezető Flórián téri felüljáró építői már a felüljáró szigetelését és aszfaltozását végzik. A munka ütemezésénél tekintettel kell lenniük a fővárosi közlekedés más, hasonlóan sürgető feladataira. A Flórián téri áruház mellett készülő aluljáró csarnokának a szigetelése és a belső terek kialakítása is jó ütemben halad. Minden jel arra mutat, hogy az építésben részt vevő vállalatok, összehangolva együttes munkájukat, tartani tudják az észak-budapesti közlekedési beruházások határidejét: 1984 októberére a főváros e térségében is zavartalan lesz a forgalom.

A Bejrútba küldött többnemzetiségű erők hozzáláttak megkésett küldetésükhöz. A francia és olasz egységek - összesen mintegy kétezer katona - elfoglalták kijelölt állásaikat, elsőként a déli külvárosban fekvő két palesztin menekülttábor, Szabna és Satiia területén és környékén. Az amerikai alakulatok a 'nyílt tengeren várják, hogy Izrael hadserege kiürítse a város kikötőjét és repülőterét, addig az amerikai kormányzat nem járul hozzá partraszállásukhoz. Bejrút evakuálását legutóbb szerdára harangozták be az izraeliek, de az még hétfőn sem volt világos, vajon az egész főváros kiürítését értik-e ezen Tel-Avivban, vagy csak Nyugat-Bejrútét

szeptember 28.

Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke és Antonio Ramalho Eanes köztársasági elnök Lisszabonban folytatta a politikai tárgyalásokat. A portugál köztársasági elnök rezidenciáján, a Belem-palotában reggel megkezdődött államfői eszmecserén szóba került, hogy bár számos vonatkozásban különbözünk egymástól, de az alapvető érdekek egybeesnek. A béke és biztonság megőrzésének garanciáját - most, a feszültebb nemzetközi légkörben különösen hangsúlyos módon - a megértés, egymás jobb megismerése, a rendszeres párbeszéd, a kapcsolattartás jelentheti, A mostani magyar-portugál államfői találkozó ténye és légköre önmagában bizonyítja, hogy Helsinki szelleme - a feszültség szításában érdekelt erők támadása ellenére - él, a kelet-nyugati kapcsolatok a súlyos gondok ellenére is hatóképesek.

Lázár György, a Minisztertanács elnöke Bruno Kreiskynek, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárjának meghívására felesége társaságában kedden hivatalos látogatásra Ausztriába utazott. A Minisztertanács elnökét a látogatásra elkísérte Veress Péter külkereskedelmi miniszter, Nagy János külügyi államtitkár, Gábor András ipari miniszterhelyettes és Soltész István, a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának elnökhelyettese. Az osztrák fővárosban csatlakozik a küldöttséghez Randé Jenő, hazánk bécsi nagykövete.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_bruno_kreisky_lazar_gyorgy.jpgBruno Kreisky fogadja Lázár Györgyöt Bécsben

Újabb feszültség gócpontjává vált a Bekaa-völgy, Libanon keleti körzete. Keddre virradóra Baalbek mellett meggyilkolták Szaad Szajelt, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet egyik katonai vezetőjét, délelőtt pedig izraeli F-16-osok felderítő küldetéssel berepültek a terület fölé. A palesztin fegyveres erők vezérkari főnökét, Jasszer Arafatnak, a PFSZ VB elnökének egyik legfőbb katonai tanácsadóját bejrúti értesülések szerint egy szemleút során támadták meg, Baalbek város közelében, a Libanont megszálló izraeli erők arcvonalától mintegy huszonöt kilométerre. Egyes bejrúti források úgy tudják, hogy harminc fegyveres állított csapdát a gépkocsiját vezető Szaad Szajelnak (mozgalmi neve Abu Valid). A merénylőknek sikerült elmenekülniük. A WAFA palesztin hírügynökség Izraelt és szövetségeseit vádolja a gyilkossággal, amelynek körülményeit a nyomban megindult vizsgálat hivatott tisztázni.

New Yorkban, az ENSZ 37. közgyűlésén délután, (magyar idő szerint a késő esti órákban) találkozott Andrej Gromiko és George Shultz amerikai külügyminiszter az Egyesült Államok ENSZ-missziójának helyiségében. A közgyűlésen folytatódott az általános vita, amelyen felszólalt Puja Frigyes, hazánk külügyminisztere is. A szovjet-amerikai külügyminiszteri megbeszélések a közgyűlés ülésszakának második hetében, az úgynevezett „nagyhéten” immár hagyományossá váltak. Ez alkalommal a világ tekintélyes sajtókommentátorai éppen úgy, mint az Egyesült Nemzetek Szervezetének apparátusában dolgozó tapasztalt tisztségviselők azt feltételezik, hogy a Szovjetunió és az Egyesült Államok közti feszült viszony a két külügyminiszter számára nagyon behatárolja a tárgyalások témakörét, és meglepő eredmények nem várhatók. Ennek ellenére hangoztatják, hogy már magának a párbeszédnek is nagy a jelentősége a két legnagyobb hatalom magas állású képviselői között.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_schultz_gromiko.jpgGromiko és Shultz

szeptember 29.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára a KB székházában fogadta René Urbanyt, a Luxemburgi Kommunista Párt hazánkban tartózkodó elnökét. A szívélyes, elvtársi légkörű találkozón tájékoztatták egymást pártjuk tevékenységéről. Véleménycserét folytattak a nemzetközi élet, valamint a nemzetközi kommunista és munkásmozgalom időszerű kérdéseiről. Kiemelt figyelmet fordítottak az európai béke és biztonság, valamint a közel-keleti helyzet problémáira. Nagy jelentőséget tulajdonítottak a nemzetközi feszültség enyhítését, a fegyverkezési verseny megfékezését, az enyhülési folyamat továbbvitelét szolgáló kezdeményezéseknek és törekvéseknek. A két párt vezetői megerősítették az MSZMP és az LKP internacionalista szolidaritását.  A találkozón részt vett Horn Gyula, a KB külügyi osztályának helyettes vezetője.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kadar_janos_rene_urbany.jpgRené Urbany és Kádár János az MSZMP KB székházában

A fegyveres erők napja alkalmából szerdán koszorúzási ünnepséget rendeztek a Hősök terén, a Magyar Hősök Emlékművénél. A Himnusz elhangzása után a Magyar Népköztársaság fegyveres erői nevében Czinege Lajos hadseregtábomok, honvédelmi miniszter, Horváth István, belügyminiszter és Borbély Sándor, a munkásőrség országos parancsnoka helyezett el koszorút. A Hazafias Népfront Országos Tanácsa, valamint a Magyar Ellenállók, Antifasiszták Szövetsége képviseletében Kovács Béla, a HNF Országos Tanácsának titkára és Ispánovits Márton, a szövetség főtitkára; a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága nevében Juhász András, a KISZ KB titkára és Bányász Judit, a KB tagja koszorúzott.

Óvári Miklós, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára és Várkonyi Péter, a Központi Bizottság titkára fogadta Jurij Szkljarovot, a Béke és Szocializmusnak, a kommunista és munkáspártok elméleti és tájékoztató folyóiratának főszerkesztőjét. A találkozón véleményt cseréltek a folyóirat szerkesztőségének munkájáról, az MSZMP és a szerkesztőség együttműködésének kérdéseiről. A találkozón jelen volt Lipkovics Károly, az MSZMP képviselője a folyóirat szerkesztőségében.

Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke és kísérete szerdán, a késő délutáni órákban hazautazott Portugáliából, ahol Antonio Ramalho Eanes köztársasági elnök meghívására tett háromnapos, hivatalos látogatást.

A hivatalos látogatáson Bécsben tartózkodó Lázár György a Minisztertanács elnöke és dr. Bruno Kreisky kancellár két ízben is zártkörű megbeszélést tartott. Ezzel egy időben a magyar és az osztrák delegáció tagjai partnereikkel tartottak konzultációt.

Az Aeroflot szovjet légiforgalmi társaság Moszkva-Lima útvonalon közlekedő egyik utasszállító repülőgépe este leszállás közben lezuhant a luxemburgi repülőtér körzetében. A jelentések szerint heten vesztették életüket. A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálása megkezdődött. A szovjet kormány részvétét nyilvánította az elhunytak családjának.

A vizsgálat később megállapította, a leszállás közben az 1-es hajtóműn a tolóerő-fordító mechanikus meghibásodása miatt a betonon a személyzet elvesztette az uralmát a gép fölött, az IL-62M hirtelen jobbra fordult, a szárnyával ledöntött egy víztornyot, majd a reptér melletti erdő fái közé csapódott.

Humor:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_humor.jpg

Reklám:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_reklam.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_reklam_2.jpg

Utazás:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_utazas.jpgKékfény:
A fővárosban, a IX. kerületi Páva utca és Tompa utca kereszteződésében Nagy Miklós 37 éves budapesti üzletvezető személygépkocsijával összeütközött egy piros 12-es jelzésű autóbusszal. A baleset következtében a személygépkocsi utasa, Sáfrán József 34 éves budapesti építésvezető életét vesztette, a súlyos, nem életveszélyes sérülést szenvedett Nagy Miklóst, valamint a személygépkocsi két utasát a mentők kórházba szállították. A vizsgálat eddigi megállapítása szerint Nagy Miklós nem vette figyelembe a jobbkéz-szabályt.

Közélet:
Az ősz beköszöntővel a fővárosban a közterületeket, épületeket is folyamatosan szépítik; itt is, ott is találkozhatunk az utcákat, házakat tisztító gépekkel. Képünkön a Puskin utcában a házak lemosható festékkel színezett homlokzatát tisztítják nagy nyomású vízsugarakkal, speciális gépek segítségével a Fimüv dolgozói.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kozelet.jpg

A Magyar Televízió műsorán: Linda

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_linda_gorbe_nora.jpgA címszerepben Görbe Nóra

És akkor lássuk a lényeget, a kupaszerdát! Vendégvárás, utazás, előkészület. E három tennivaló jegyében telt el a négy magyar kupacsapat hétfői programja. A szerdai visszavágókra a Rába, az Ú. Dózsa, a Tatabánya hazai környezetben készül, csak a Ferencváros kelt útra.

BEK: Rába ETO - Standard Liege
Az Európa Kupában a Rába elleni 5:0 hozta fel a Standard Liege-t, a belga bajnok azóta idegenben verte 4:1-re az Anderlechtet, most pedig otthonában 2:0-ra az FC Bruges-t. Az iparváros csapata újra az élre állt a hazai bajnokságban, így a biztos továbbjutás önbizalmával érkezett hétfő délután Győrbe, és azonnal edzést tartott a Rába stadionjában. A visszavágót nem tekintik lefutottnak Verebes József vezetőedző, a játékosok, valamint a szurkolók. Ez utóbbit igazolja, hogy nem csökkent az összecsapás iránti érdeklődés, közel 30 ezer néző várható a játékra. A Rába bizonyításra készül, úgy vélekednek a vezetők, hogy bármi lehetséges, ha sikerül az elején meglepni a Standard csapatát. Kedvező hír, hogy Szentes és Hajszán egészséges, az első mérkőzésen kiállított Hlagyvik helyettese Varga, esetleg szerkezeti változással Mile vagy Csonka lesz. Erről az utolsó pillanatban dönt a vezető edző.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_raba_eto_standard_liege.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_raba_eto_standard_liege_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_raba_eto_standard_liege_kivonulas.jpgKivonulnak a csapatok

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_raba_eto_standard_liege_burcsa.jpgA belga kapus Burcsa lábáról szedi le a labdát 

KEK: Ú. Dózsa - IFK Göteborg
A legkedvezőbb a helyzete az Ú. Dózsának, amely Göteborgban 1:1-et ért el a svéd bajnokság listavezetőjével szemben. A lila-fehérek jó főpróbát tartottak a Honvéd ellen (3:1), különösen a védők magabiztossága, valamint Törőcsik harcos és ügyes játéka volt biztató a KEK-mérkőzés előtt. Az összeállítás csak annyiban változik, hogy Nagy László újra játszik, és szerephez juthat Szebegyinszki is, gondolva a svédek magassági fölényére. A Göteborg kedd délután érkezett Budapestre, s a szerdai találkozó időpontjában edzést tartott a Megyeri úton. Újpesten módfelett respektálják a svéd együttest, mint mondják: az ellenfél tíz emberrel támad, és tíz emberrel védekezik, nemhiába nyerte el tavaly az UEFA Kupát.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_u_dozsa_goteborg.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_u_dozsa_goteborg_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_u_dozsa_goteborg_torocsik.jpgTörőcsik kitett magáért

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_u_dozsa_goteborg_kiss_sandor.jpgKiss Sándor jobb lába előtt a labda, a svéd védők - Hysen (balról) és C. Carlsson - már csak tehetetlen szemlélői a történteknek és a következő pillanatban Kiss bombája a kapura zúdul. Két alkalommal Kiss be is talált...

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_u_dozsa_goteborg_torocsik_2.jpgTörőcsik az első gólt juttatja a vendégek hálójába


A mérkőzés góljai

UEFA Kupa: Tatabánya - St. Etienne
Függetlenül attól, hogy a St. Etienne télig már páholyban érezheti magát, mégis nagy gondot fordít a visszavágóra. Ugyanúgy, ahogyan az első találkozó előtt kétszer is személyesen megtekintették a Tatabányát (otthonában és Csepelen), most vasárnap reggel már nagyon korán érdeklődtek telefonon Hertzka Györgynél, az IBUSZ fáradhatatlan „sportosánál” (ő a francia csapat magyarországi útikalauza), hogy mi volt a Tatabánya pécsi eredménye, hogyan játszottak a' csapat tagjai. Hertzka - mit tehetett mást - ismertette a sportlap beszámolóját. Tatabányán - a vereség ellenére - érdeklődés előzi meg a visszavágót, több mint tízezer nézőre számítanak. A csapat az első mérkőzésen háromgólos vereséget szenvedett (1:4), de még nem adta fel a harcot. Annak ellenére sem, hogy a Franciaországban kiállított Weimper nem szerepelhet, s nem játszhat az újonnan igazolt Fükő, Kökény és Benyó sem. A következő UEFA Kupa-találkozón már pályára léphet a három labdarúgó - ha...
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne_francia_vedelem.jpgA francia védelem erősebb volt a tatabányai csatároknál

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne_janvion_battiston_horvath.jpgAz első nagy tatabányai helyzet, amely kimaradt. Horváth fejese a 12. percben úgy került az alapvonalon túlra, hogy Janvionról szögletre pattant. Balról Battiston, Janvion, a jobb oldalon Horváth

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne_emmer_larios.jpgEmmer és Larios küzdelme a labdáért

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tatabanya_st_etienne_francia_vedofal.jpgÍgy nézett ki a franciák védőfala a tatabányaiak előtt

UEFA Kupa: Atletico Bilbao - Ferencváros
Az Üllői úton a Ferencvárosnál hétfő reggel gyorsan elcsitultak az utazás izgalmai. Tizenhét játékos kora reggel gyülekezett, csupán Pölöskei hiányzott, a válogatott csatár ugyanis még sérült, és ezért nem is utazott el. A csapat a Ferihegyről háromnegyed nyolckor repült Madridba, majd tovább Bilbaóba. - Nagy a fogadkozás a játékosok között, hogy a 2:1 elég lesz - mondta Monostori Károly intéző. - Mindenesetre a Vasas elleni győzelem jó hangulatot teremtett, bár Novák Dezső edző már az indulásnál nem hagyta szó nélkül, hogy nem fordulhat elő olyasfajta könnyelműsködés, mint amilyen előbb az Üllői úton a Bilbao, majd a Népstadionban a Vasas ellen volt, 4:0 után. Az ellenfél, a Bilbao, szombat este telt ház - 33 ezer néző - előtt 2:1-re legyőzte a Sevillát, és a szakvezetők a látottak alapján biztosra veszik a spanyol csapat továbbjutását a Ferencváros ellen.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_atletico_bilbao_ferencvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_atletico_bilbao_ferencvaros_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_atletico_bilbao_ferencvaros_zsiboras_rab.JPGZsiborás és Rab szorult helyzetben

Lássuk a kupaszerda további eseményeit:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_internazionale_slovan_bratislava.jpgKEK-mérkőzés Pozsonyban. A milánói Internazionale 2:1-re kikapott, de továbbjutott. Képünkön Collovati a Milántól az Interbe került válogatott védő megelőzi a labda átvételében a Slovan játékosát, Luhovyt. Internazionale-Slovan Bratislava 2:0 és 1:2

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_torpedo_moszkva_bayern_munchen.jpgTorpedo Moszkva-Bayern München, KEK-mérkőzés. Rummenigge húz el a labdával

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_grasshoppers_dinamo_kiev.jpgGrasshoppers-Dinamo Kijev, BEK-mérkőzés. A szovjet Bal rúgja el a labdát a svájci Koller elől


Egy-egy összefoglaló mindhárom kupasorozatból

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1982/83

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1981/82
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr4613524175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása