Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Montenegró 27-17 (14-10)

2018.07.07. 23:47 Fradista Utazó

Előzetesen többen is kemény ellenfélnek gondolták Montenegró csapatát a női kézilabda U20-világbajnokságon. A csapat névsorát végignézve viszont nem nagyon lehettek kétségeink afelől, hogy gyengébbek a mieinknél, és ezt a meggyőződést még a magyar válogatottnak az első két mérkőzésen mutatott gyengébb formája is legfeljebb gyengíthette, de nem írhatta felül.

u20_vb_2018_mne_1.jpg

Tóvizi Petra egyik szép gólja (Fotó: Ricsováry Takács László)

A mérkőzésen pedig nagyjából azt láttuk, amit várhattunk is. A montenegrói válogatottból a Budućnost beállósa, Tatjana Brnović, akivel már a BL-ben ill. országa felnőtt válogatottjában is találkozhattunk, kiemelkedett. A többiek viszont megközelíteni sem tudták az ő teljesítményét - Montenegró korábbi meccsét látva ez nem volt igazán meglepő. 

Egyemberes csapatok ellen mindig fellép a dilemma: "Ő az egyetlen jó játékosuk, őt kapcsoljuk ki, és minden rendben lesz", vagy "Hagyjuk őt, ha a többieket megoldjuk, ő egyedül nem fog nyerni". A magyar csapat ezúttal inkább az utóbbit választotta. Nem figyeltünk kiemelten Brnovićra, de arra igen, hogy ne tudjon az ő zárásaiból könnyen gólokat szerezni a csapata. A mékőzésen alapvetően igaz volt, hogy, ha nála volt a labda, az gól lett, de ahhoz azért túl jó a magyar csapat, hogy csak ennyivel meg lehetne verni. 

A Montenegró által előszeretettel használt taktikai elemet, miszerint Brnović kiállításokat harcol ki, jól leszereltük. Ha eljutott hozzá a labda, leginkább hagytuk. Két kiállítást kaptunk a meccsen, mindkettőt róla, abból Pásztoré legalábbis véleményes volt. Ez láthatóan tudatos elem volt a védekezésünkben, jó döntés volt és bevált. 

A többieket jól levédekeztük, nem adtunk nekik könnyű gólszerzési lehetőségeket. Az átlövőket a legtöbbször rákényszerítettük a távoli lövésekre, amikhez viszont ők nem elég jók - összességében a magas átlövőik igen halovány eredményességgel szerepeltek, és ez nagyjából el is döntötte a találkozót. A 47. percig összesen 11 gólt kaptunk. Utána kicsit kiengedtünk, és több lett a kapott gól, de ennek ekkor már semmi jelentősége nem volt (legalábbis feltéve, hogy Norvégia ellen nem döntetlent játszunk). 

A támadójátékunkban ezúttal jobban megjelent a korábbiakban hiányolt csapatjáték. Voltak egész jól felépített támadásaink, Lakatos Rita végre irányítóhoz illő mennyiségben osztott gólpasszokat, nagyjából kezdett összeállni a játék. Valami ilyesmit vártunk, kiegészítve azzal, hogy lassan Háfra Noémi is megérkezhetne a világbajnokságra. A helyzeteket kialakítja, de túl sokat hibázik a lövéseknél, ill. az ő játéka még mindig egy kicsit öncélú. Portugália ellen, amikor akadozott a gépezet, egyéni akciókkal lendítette át a csapatot a holtponton, ami jó döntés volt, de a VB hátralévő meccseire tekintettel szükséges volna, ha jobban illeszkedne a csapatjátékba. Montenegró kapusai amúgy szinte semmit nem védtek, összesen 30 kaput eltaláló lövésből szereztünk 27 találatot - igaz, a legtöbbször szépen helyzetig kijátszott akcióból. Most láthattunk egy igazán szépen kivitelezett gyors támadást is, amelynek végén Kácsor Gréta talált be. 

Több jó teljesítmény is volt ma a válogatottban, elsősorban Tóvizi Petrát emelném ki, beállóban egy kemény védelemmel szemben játszott jól, minimális hibával. De kiválóan játszott Klujber Katrin és a már említett Lakatos is, ill. a szélen Márton Gréta nem hibázott.

u20_vb_2018_mne_2.jpg

Márton Gréta elégedetten nyilatkozhat (Fotó: Ricsováry Takács László)

Golovin ismét viszonylag sokat cserélt, de továbbra is látszik, hogy Szabó Kitti és Hornyák Bernadett egyértelműen perememberek nála, ezáltal pedig Háfra és Lakatos tehermentesítése ill. pihentetése nem megoldott. A soron következő öt, egyaránt keménynek ígérkező mérkőzésen ennek jelentősége lehet - és nincs már nagyon mód a további próbálkozásokra. 

Következő ellenfelünk a csoportelsőségért az eddig szintén veretlen Norvégia lesz, július 8-án, vasárnap, 18 órai kezdettel. A mérkőzésre már igen sok jegy elkelt, aki nem tud eljönni, azok az M4 Sport közvetítésében tekinthetik meg a találkozót. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3214099801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2018.07.07. 23:59:13

Mennyien vannak a meccseken?

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2018.07.08. 00:04:35

@Tököm Állat: Szerdán és ma kb. háromezren, holnapra legalább négyezer nézőt várok.
Viszont utána kedden-szerdán kora délután játszunk, akkor biztosan kevesebben lesznek.
süti beállítások módosítása