Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1982/83 – Klubcsapataink nemzetközi kupaszereplése 2. forduló, 2. kör

2018.08.27. 05:48 maribor_

1982. november 3., a hónap első szerdája

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_magyar_bolgar_targyalasok.jpgMegkezdődtek a magyar-bolgár tárgyalások a Parlament delegációs termében

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

november 1.

Grisa Filipov, a Bolgár Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke Lázár György miniszterelnök meghívására hivatalos baráti látogatásra hazánkba érkezett. A bolgár miniszterelnököt és kíséretét a Ferihegyi repülőtéren Lázár György, Marjai József miniszterelnök-helyettes, Veress Péter külkereskedelmi miniszter és Roska István külügyminiszter-helyettes fogadta Jelen volt Sebestyén Jenő a Magyar Népköztársaság szófia; és Boncso Mitev, a Bolgár Népköztársaság budapesti nagykövete.

A bolgár miniszterelnök délelőtt a Hősök terén megkoszorúzta a Magyar Hősök Emlékművét. Ezután a Parlament delegációs termében megkezdődtek a hivatalos bolgár-magyar tárgyalások. tárgyalásokon a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást a két ország helyzetéről, a jelenlegi tervidőszak feladatairól, valamint a Magyar Szocialista Munkáspárt és a Bolgár Kommunista Párt XII. kongresszusán elfogadott határozatok végrehajtásáról. Áttekintették a bolgár-magyar kapcsolatokat, különös figyelmet fordítva a gazdasági együttműködés jelenlegi helyzetére és időszerű feladataira. Megvitatták az árucsere-forgalom továbbfejlesztésének lehetőségeit, a gyártásszakosítás és a termelési kooperációk kérdéseit. A tárgyaló felek véleményt cseréltek a nemzetközi élet időszerű problémáiról, különös tekintettel a kontinensünk békéjével és biztonságával kapcsolatos kérdésekre. A Minisztertanács elnöke este a Parlament vadásztermében díszvacsorát adott a bolgár miniszterelnök tiszteletére. A díszvacsorán Lázár György és Grisa Filipov pohárköszöntőt mondott.

Szerte az országban - városon és falun, gyárban, gazdaságban, iskolákban, intézményekben - a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 65. évfordulójának megünneplésére készülnek; az ünnepen több új létesítményt adnak át. A baranyai megyeszékhely bányászlakta keleti negyedének járóbeteg-ellátását javítja majd az új pécsi rendelőintézet. A három-, illetve kétszintes traktusokból álló épület belső alapterülete háromezer-nyolcszáz négyzetméter, tízszerese a régi rendelőjének. Bács-Kiskunban több új üzletet is átadnak: Baján, Vaskúton és Hartán nyit egy-egy ABC áruház. Kecskemét új lakótelepén felavatják a szülők és tanulók tornacsarnokát. Borsod-Abaúj-Zemplénben új üzemeket állítanak a termelésbe a héten: Leninvárosban a Tiszai Vegyi Kombinát 600 millió forintos beruházással épült biafolüzemét, Tokajban a Sátoraljaújhelyi Sütőipari Vállalat új sütőüzemét adják át. Egerben új bölcsőde és óvoda készül el az évforduló tiszteletére; az Egri Dohánygyár dolgozói újonnan épült kultúrtermükben köszöntik a történelmi évfordulót. A héten avatják fel a Salgótarjáni Síküveggyár 800 millió forintos beruházással megépített feldolgozó üzemét. A 2. számú Volán központi telepén csuklósbusz-javító üzemcsarnokot és tanműhelyt adnak át a nógrádi megyeszékhelyen. Avató ünnepek jelzik Pest megye gyarapodását is: Budapesten megnyitják a megyei Köjál új központját, Pilisvörösváron művelődési ház nyit kaput, Diósdon szolgáltató házat, Budaörsön orvosi rendelőt, Bugyi községben fogorvosi rendelőt és tornacsarnokot, Perbálon húsboltot, Érden áruházát, Nagymaroson és Nagykőrösön ABC-üzletet nyitnak. Vácott az évfordulóra elkészült az MTESZ-székház, Pilisszentlászlón pedig két utcában az ivóvízhálózat.

Az Állami Ifjúsági Bizottság javaslatára kísérletként megszervezett munkavállalási tanácsadó november 1-től, az Észak-budapesti Munkaerő-gazdálkodási Hivatalban - XIII., Katona József u. 25. - kezdi meg munkáját. Feladata főként a felsőfokú végzettségűek elhelyezkedésének megkönnyítése, s foglalkoznak - tekintet nélkül a végzettségre - a főálláson kívüli és egyéb, sajátos alkalmazási formák nyilvántartásával. A szolgálat megfelelő munkahelyeket tud kínálni, különösen építész- és gépészmérnökök, közgazdászok és a számítástechnikai területen foglalkoztatható szakembereknek. A tanácsadó hétfőn 8-tól 16-ig, a hét többi napján - szombat kivételével - 8-tól délután fél 3-ig várja az ügyfeleket, személyesen vagy a 122-252, illetve a 116-442-es telefonon.

Romániában rendeletben kötelezik az országból véglegesen kitelepülni szándékozókat az állam által iskoláztatásukra fordított költségek megtérítésére.

Safik al-Vazzan libanoni kormányfő és belügyminiszter kijelentette: a libanoni állampolgárságtól való megfosztás büntetését fontolgatja azokkal szemben, akik az izraeli megszállóikkal együttműködve kárt okoznak Libanonnak. Ez azokra a tisztségviselőkre is vonatkozik, akik az Izrael által megszállt területeken részt vesznek a helyzet „bizonyos normalizálására” irányuló (izraeli) kísérletekben - mondotta a libanoni kormányfő.

A nemzetközi erők kötelékében Bejrútban levő amerikai tengerészgyalogos egységek is támogathatják a libanoni központi hadsereget abban, hogy fennhatóságát kiterjessze a főváros keresztények lakta keleti részére is. Ezt engedélyezte Ronald Reagan amerikai elnök. A nemzetközi erők francia és olasz egységei már korábban engedélyt kaptak az akció segítésére.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_amerikai_tengereszgyalogosok.jpgÚjabb amerikai tengerészgyalogos egység száll partra Libanonban, ezúttal Bejrúttól hat kilométerre

A Honda az első ázsiai autóipari cég, amely az Egyesült Államokban gyárat nyitott, mégpedig az Ohio-i Marysville-ben. A Honda Accord az első autó, amelyet ott gyártottak.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_honda_accord.jpgAz első Amerikában gyártott Honda

november 2.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára a Központi Bizottság székházában fogadta Grisa Filipovot, a Bolgár Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagját, a Bolgár Népköztársaság Minisztertanácsának elnökét, aki Lázár Györgynek, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának, a Minisztertanács elnökének meghívására hivatalos, baráti látogatáson tartózkodik hazánkban. A szívélyes, baráti légkörű találkozón, amelyen részt vett Lázár György, véleményt cseréltek a pártjaink és országaink közötti együttműködés továbbfejlesztésének időszerű feladatairól.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kadar_janos_grisa_filipov.jpgGrisa Filipov és Kádár János az MSZMP KB székházában

A nap folyamán Grisa Filipov megbeszélést folytatott Havasi Ferenccel,az MSZMP Politikai Bizottságának tagjával, a Központi Bizottság titkárával a magyar-bolgár gazdasági együttműködés fejlesztésének kérdéseiről. Grisa Filipov, a Bolgár Minisztertanács elnöke és kísérete keddi programja során Győr városába látogatott. A vendégeket vidéki útjukra elkísérte Veress Péter, Roska István és Sebestyén Jenő. A vendégek ellátogattak a Rába Vagon- és Gépgyárba, ahol Háry Béla, az MSZMP Győr-Sopron megyei Bizottságának első titkára, Lombos Ferenc, a Győr-Sopron megyei tanács elnöke, Gábor András és Horváth Ede, a Rába gyár vezérigazgatója fogadta őket. A vendéget Horváth Ede tájékoztatta a magyar ipar egyik legkorszerűbb üzemének tevékenységéről. Grisa Filipov nagy elismeréssel szóit a Rába gyár munkájáról. A bolgár vendégek a tájékoztató után megtekintették a Rába Vagon- és Gépgyár futómű-gyáregységét. Győri programja végeztével Grisa Filipov és kísérete az esti órákban visszatért Budapestre.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 65. évfordulója alkalmából kitüntetési ünnepséget tartottak a Parlamentben. A sajtó területén kifejtett, eredményes munkásságuk elismeréséül a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsa által adományozott Munka Érdemrend arany fokozatát öten, az ezüst fokozatot heten, a bronz fokozatot tízen vették át. Negyvennyolcán a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatala elnökének Kiváló Munkáért kitüntetését kapták. Az ünnepségen jelen volt Óvári Miklós, az MSZMP Központi Bizottságának titkára és Sarlós István, a Minisztertanács elnökhelyettese, a Politikai Bizottság tagjai, valamint Lakatos Ernő, a Központi Bizottság agitációs és propagandaosztályának vezetője. A kitüntetéseket Bajnok Zsolt államtitkár, a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalának elnöke adta át.

Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke, kuvaiti látogatásának harmadik napján a Sief-palotában felkereste Jaber al-Ahmed al-Jaber al-Sabah sejket, Kuvait emírjét. A találkozón jelen voltak a kuvaiti és a magyar tárgyaló delegáció tagjai is. A kölcsönös üdvözlések után a két delegáció vezetői és tagjai plenáris ülést tartottak, amelyen méltatták az országaik közötti kapcsolatok jelentőségét mind a nemzetközi, mind pedig a kétoldalú együttműködés kérdéseiben. Megállapították, hogy országaik a nagy nemzetközi kérdésekben azonos vagy egymáshoz közelálló nézeteket vallanak. A kuvaiti emír kedvezően emlékezett vissza tavalyi budapesti látogatására, hangsúlyozta, hogy a jelenlegi találkozó a megkezdett magas szintű kontaktus folytatása, és aláhúzta, hogy ezt rendszeresíteni kell.

A szovjet állam szolgálatában, a népgazdasági feladatok szervezésében kifejtett kimagasló tevékenységéért kedden a Kremlben Lenin-renddel és a Szocialista Munka Hőse címmel tüntették ki Nyikolaj Tyihonovot, a Szovjetunió Minisztertanácsa elnökét.

Genfben újabb ülést tartott a hadászati fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről tárgyaló szovjet és amerikai küldöttség. Ugyancsak üléseztek az európai atomfegyverek korlátozásáról folyó tárgyalásokon részt vevő küldöttségek.

Izrael nem egyezik bele abba, hogy a libanoni nemzetközi erőket kibővítsék arab országok csapataival. Ezt jelentette ki Jichak Samir izraeli külügyminiszter Morris Draper amerikai különmegbízottnak megbeszélésükön. II. Hasszán, marokkói király hétfőn közölte Amin Gemajel libanoni elnökkel, hogy országa kész csapatokat küldeni Libanonba. Egy jordániai lapjelentés szerint állandó amerikai katonai támaszpont létrehozásáról folynak tárgyalások Libanonban.

november 3.

Grisa Filipov, a bolgár minisztertanács elnöke és kísérete magyarországi programjának utolsó napján látogatást tett a dunavarsányi Petőfi Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben. A vendégeket elkísérte Veress Péter külkereskedelmi miniszter, Roska István külügyminiszter-helyettes és Sebestyén Jenő, hazánk szófiai nagykövete. Grisa Filipovés kísérete megtekintette a gazdaság létesítményeit, majd a vendégek a déli órákban visszautaztak a fővárosba, ahol látogatást tettek az Intranszmas magyar-bolgár vegyes vállalatnál. Grisa Filipovot - aki Lázár György miniszterelnök és Roska István társaságában kereste fel az Intranszmas budapesti székházát - Gábor András ipari miniszterhelyettes, s az Intranszmas magyar tagvállalatának vezetői fogadták, és tájékoztatták az 1964 óta működő szervezet tevékenységéről, eredményeiről. Zárómegbeszéléssel fejeződött be a Parlamentben a bolgár miniszterelnök magyarországi programja. A tárgyalásokról szóló jegyzőkönyvet Lázár György és Grisa Filipov látta el kézjegyével.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_grisa_filipov_lazar_gyorgy.jpgGrisa Filipov búcsúzik Lázár Györgytől a Ferihegyi repülőtéren

Hivatalos, baráti látogatását befejezve Grisa Filipov és kísérete elutazott hazánkból. Búcsúztatására a Ferihegyi repülőtéren megjelent Lázár György, Marjai József miniszterelnök-helyettes, Veress Péter, Roska István, valamint Sebestyén Jenő és Boncso Mitev, a Bolgár Népköztársaság budapesti nagykövete.

Grisa Filipov este hazaérkezett Szófiába. A bolgár kormányfőt a minisztertanács elnökhelyettesei fogadták. Jelen volt Svraka István, hazánk szófiai ideiglenes ügyvivője.

Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára a Központi Bizottság székházában találkozott Franz Muhrival, Ausztria Kommunista Pártjának elnökével. A szívélyes, elvtársi légkörű találkozón véleményt cseréltek a nemzetközi élet főbb kérdéseiről, valamint a nemzetközi kommunista és munkásmozgalom helyzetéről. Megerősítették pártjaiknak a hagyományosan jó együttműködésre és a magyar-osztrák kapcsolatok további fejlesztésére irányuló törekvését. A találkozón részt vett Hans Steiner, Ausztria Kommunista Pártja Központi Bizottsága titkárságának tagja és Szűrös Mátyás, az MSZMP KB tagja, a külügyi osztály vezetője.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kadar_janos_franz_muhri.jpgFranz Muhri és Kádár János találkozója az MSZMP KB székházában

Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke és kísérete reggel Kuvaitból hazaindult Budapestre. A magyar államfőt reggel Szalám-palotabeli szállásán kereste fel Jaber al-Ahmed al-Jaber al-Sabah sejk, Kuvait állam uralkodója, majd rövid eszmecsere után vele együtt hajtatott a repülőtérré. Itt ünnepélyesen búcsúztatták Losonczi Pált és kíséretét. A katonazenekar eljátszotta a magyar és a kuvaiti himnuszt, az Elnöki Tanács elnöke fogadta a díszegység parancsnokának jelentését, majd búcsút vett az emírtől. Amikor a magyar államfő beszállt az elnöki különgépbe, díszsortűz dördült el. A repülőtéri búcsúztatáson megjelent Saad al-Abdullah al-Salem al-Sabah sejk, Kuvait államtrónörökös-miniszterelnöke és a kuvaiti kormány több tagja. Jelen volt Horváth Ernő, hazánk kuvaiti nagykövete és a magyar kolónia tagjai.

Délután hazaérkezett Budapestre Losonczi Pál. Vele együtt visszaérkeztek kíséretének tagjai.

Bányászok közé rohant egy megrakott szállítókocsi a déli - órákban a komlói Zobák bányaüzemben. A baleset következtében nyolcán megsérültek. A függesztett sínpályán közlekedő kocsi a föld alatti lejtős szállítófolyosón szabadult el, és a munkahelyükre éppen leszálló bányászok közül hármat súlyosan, ötöt könnyebben megsebesített. A pécsi idegsebészetre szállított két súlyosan sérült bányász állapota kielégítő, harmadikukat combcsonttöréssel ápolják Pécsett, a megyei kórházban. Az öt könnyű sérültet. Komlón részesítették orvosi ellátásban, s kettejüket már haza is engedték a kórházból. A baleset körülményeinek kivizsgálása szakértők bevonásával elkezdődött.

A Varsói Vajdasági Bíróságon bejegyezték az első olyan üzemi szakszervezetet, amely az új törvény értelmében jött létre. A szakszervezetet a varsói Belkereskedelmi Szállítási Vállalat dolgozói alapították. A fővárosi bíróságon további tizenhat kérelem van. A PAP-jelentés szerint bejegyezték már az első szakszervezeteket Wroclawban és Poznanban is.

Fegyveresek szállták meg a kölni török konzulátus épületét, és az ott tartózkodókat túszul ejtették - jelentették nyugati hírügynökségek. A jelentések egymásnak ellentmondó adatokat közöltek a fegyveresek számáról, valamint arról, hány személyt ejtettek túszul. A Reuter angol hírügynökség a nyugatnémet rendőrségre hivatkozva azt jelentette, hogy a fegyveresek a török katonai rendszer „baloldali ellenzőinek” nevezik magukat, és mintegy hetven személyt ejtettek túszul. A rendőrség hangosbeszélők segítségével tárgyalásba kezdett a fegyveresekkel, mire azok harminc túszt szabadon engedtek. A nyugatnémet rendőrség a konzulátus környékét lezárta és a terroristaellenes különleges csoport tagja it vezényelte a helyszínre. Az épület fákkal borított területen, nem messze a város középpontjától, a Rajnától mintegy 500 méterre fekszik.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_torok_konzulatus.jpgKíváncsiak tömege figyeli a török konzulátus körülzárását

A libanoni hadsereg és a Bejrútban állomásozó háromhatalmi erők egységei bevonultak a város keresztények lakta keleti részébe. A libanoni hadsereg akciójának kinyilvánított célja az, hogy lefegyverezze a Kelet-Bejrútban tartózkodó mintegy húszezer falangista milicistát, és helyreállítsa a kormány fennhatóságát a városrész felett. A háromhatalmi erőkben részt vevő amerikai tengerészgyalogosok szóvivője ezzel kapcsolatban közölte, hogy az amerikaiak nem vesznek részt a milicisták lefegyverzésében. A hadsereg eddig csupán Nyugat-Bejrútban, a haladó erők korábbi központjában hajtott végre hasonló „tisztogató akciókat”. A libanoni muzulmán és a palesztin politikusok emiatt a falangisták iránti részrehajlással vádolták a hadsereget.

Humor:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_humor.jpg

Reklám:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_reklam.jpg

Kékfény:
Megvadultak a lovai Lakatos Károly 27 éves mucsonyi magánfuvarozónak a Borsod megyei Rudolftelep határában, s magukkal ragadták a kocsit, amely egy hat méter mély árokba borult. A baleset következtében az utasok közül Zaradnik Ferencné 32 éves kazincbarcikai ház tartásbeli életét vesztette, egy személy súlyosan megsérült. Az eddigi vizsgálat szerint Lakatos ittasan hajtotta a lovas fogatot.

Közművelődés:
Könyvtárat avattak fel Újpalotán. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 34/3. számú fiókja a Kontyfa, utca 10-ben kapott otthont. Az új közművelődési intézményben 21 ezer kötet várja az olvasókat, emellett folyóiratokat, napilapokat is forgathatnak az érdeklődök. A lakótelep első felnőttkönyvtára szombat délután is nyitva tart.

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_ujpalotai_konyvtar.jpgAz új létesítmény

Mozi:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_mozi.jpg

A hét közepén az amerikai slágerlistákat Joe Cocker Up Where We Belong-ja, a nyugat-európaiak zömét pedig Eddy Grant I Don't Wanna Dance-e vezetik.

A hét elején megtörtént az első edzőcsere az NB I-ben. Szőcs János, a ZTE vezetőedzője egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről Utóda a pályaedző Rónai István lett.

Kedden a Közép-európai Kupa (KK) sorozatban a Vasas a Fáy utcában a csehszlovák ZVL Zilinát fogadta.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kk_vasas_zilina.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kk_vasas_zilina_izso.jpgIzsó (sötét mezben) gólt lőtt, s miként képünkön is, többször tört a ZVL Zilina kapujára

Bár az MNK-ban a 32 közé jutásért csak két hét múlva játszanak, egy mérkőzést szerdára hoztak előre. Csepel-Dorog 3:2 (1:1). Dorog, 500 néző. G: Krisztin, Fischli, Tulipán, ill. Domján (2).

A kupaszerda napján Zürichben elkészítették a Los Angeles-i olimpia európai labdarúgó-selejtezői beosztását. Az együtteseknek 1983. január 1. és 1984. április 30. között kell lejátszani a csoportokon belül a selejtezőket. Magyarország ellenfelei: a Szovjetunió, Bulgária, Törökország és Görögország.

És akkor lássuk a lényeget, a kupaszerdát! A hét elejére elültek a szombati bajnoki forduló körüli hullámok, az érdeklődés középpontjába a szerdai kupanap került. A bajnokcsapatok és a kupagyőztesek tornáján a szerdai visszavágók egyben évzárót is jelentenek, a továbbjutó nyolc-nyolc csapat tavasszal folytatja, míg az UEFA-Kupában még egy forduló következik az idén.

KEK: Ú. Dózsa - Real Madrid
Az Ú. Dózsa hasonló program szerint készült, mint a Göteborg ellen. A legnagyobb gondot a sok sérült okozza, közülük csak Herédi és Kardos szereplése biztos. Kérdéses, hogy Törőcsik is újra irályára léphet. A kezdő 11-et a keddi edzés után ismertette Temesvári Miklós vezetőedző. A lila-fehérek a sok sérült játékos miatt nem a legerősebb összeállításában szerepelnek. A kulcsjátékosok mögött sorakozó fiatalok már letették névjegyüket, bizonyították rátermettségüket, s reméljük, ma sem vallanak szégyent.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_u_dozsa_real_madrid.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_u_dozsa_real_madrid_2.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_u_dozsa_real_madrid_szabo_andras.jpgSzabó András magányos küzdelme a madridi védőkkel

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_u_dozsa_real_madrid_santillana_isidro_heredi.jpgSantillana, Isidro (11) és Herédi légibalettje

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_u_dozsa_real_madrid_stielike_torocsik_juan_jose_szabo_andras.jpgStielike rúgja el a labdát Törőcsik elől, előttük Juan Jose és Szabó A.


A mérkőzés gólja

UEFA Kupa: FC Zürich - Ferencváros
Ferencváros kedden 17 játékossal - köztük Nyilasival - utazott Zürichbe. A Népstadionban „kivívott” 1:1 után még inkább növekedett a svájciak ázsiója, hiszen válogatottjuk otthonában legyőzte a világbajnok olaszokat, az FC Zürich is nyert a bajnoki fordulóban, s a 3. helyen áll. Ezzel szemben a Ferencváros Pécsett hagyta szombaton a két bajnoki pontot. - Azt hiszem, a körülmények nem adnak okot egyetlen játékosnak sem az elbizakodottságra - nyilatkozta Novák Dezső, edző. - Sőt inkább indokolják, hogy mindenki foggal-körömmel küzdjön szerdán. Csakis így képzelhető el a továbbjutásunk. Csak abban lehet bízni, hogy a régi lelkesedés még szunyókál ,a játékosokban. Márpedig ha a csapat „Fradi-szívvel” játszik, akkor nem lefutott a mérkőzés.
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_fc_zurich_ferencvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_fc_zurich_ferencvaros_2.jpg

Lássuk a kupaszerda további eseményeit:
idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kupaszerda.jpg

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kupaszerda_paolo_rossi.jpgPaolo Rossi (balra) két gólt szerzett a Standard Liege ellen

idokapszula_nb_i_1982_83_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_2_fordulo_2_kor_kupaszerda_boniek.jpgBoniek tör kapura


Mindhárom kupából egy-egy mérkőzés összefoglalója

Az EK és a KEK mezőnye tavaszig elbúcsúzott a küzdelmektől - az UEFA Kupában még hátravan egy őszi forduló -, a magyar csapatok viszont már végleg elköszöntek az európai tornáktól. Nem csoda, hiszen az Ú. Dózsa és az FTC erejéből mindössze egy-egy találatra telt - a visszavágókon egyre sem - a Real Madrid és a Zürich ellen, pedig a futballt gólra játsszák. Különösen a zöld-fehérek bánkódhatnak, hiszen a svájci gárda nem tartozik a kontinens élmezőnyéhez, az újpestiek legalább azzal vigasztalódhatnak, hogy neves riválissal szemben buktak el. A legnagyobb vesztes a magyar labdarúgás, mert ismét kiderült: valamennyi kupacsapat teljesítménye - még a bajnok Rábáé is - elmaradt a várakozástól. A refrén változatlan: talán majd jövőre!

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1982/83

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1981/82
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr5713597451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fandor 2018.08.27. 21:52:02

Újpest - Real: azért Tóth Jokkát ritkán fűzték be így.....

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.29. 08:54:23

Hogy sikerült olyan youtube videót linkelni, aminek már a fiókja sem érhető el? :)

maribor_ 2018.08.29. 08:56:39

@Le a spammerekkel: Isten malmai neha gyorsan orolnek.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.08.29. 09:04:26

@maribor_: tapasztalom... megnézek egy videót (99.99%-ban valami régi jó zenét) és másnapra már eltűnt, pedig évek óta ott volt... Mintha kifejezetten azokat ellenőriznék, amiket valaki megnéz.
süti beállítások módosítása