Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Objektív tájékoztatás

2013.02.07. 18:13 Nóbádi iz der

A rangado.hu értesülései szerint a közelmúltban újabb hét személyt gyanúsítottak meg a magyarországi bundabotránnyal kapcsolatban. A honlap információi szerint már az utánpótlásmeccsek sem "tiszták" (mivel évek óta, rendszeresen élőben lehet fogadni ilyen mérkőzésekre is, ennek ellenkezője mondjuk fel sem merült bennünk), az új gyanúsítottak most két mérkőzés manipulálásával kapcsolatban lehetnek érintettek. Az egyik szálon öt békéscsabai utánpótláskorú játékosról van szó (itt egyelőre a konkrét mérkőzést, tehát az akkori ellenfelet sem ismerjük), a másik szálon pedig egy volt élvonalbeli játékosról és annak barátnőjéről. A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás érdekeire hivatkozva azt már nem óhajtotta elárulni, hogy pontosan kikről és melyik meccsekről van szó. Értesülések azonban vannak, és ez eddig bőven elegendő volt a vezető internetes portáloknak (élükön a sportnapilap online változatának), valamint a nyomtatott sajtónak, hogy gyakran kiemelt hírként és minden részletet jó alaposan megrágva foglalkozzanak az éppen aktuális témával. Most azonban egyelőre nagy a csend.

A rangado.hu úgy tudja, hogy az egyik érintett összecsapás a 2010. október 6-án Angyalföldön lejátszott Vasas-Felcsút U19-es bajnoki mérkőzés. A két gyanúsított pedig (szintén a honlap szerint) az egykori élvonalbeli labdarúgó, Gabala Krisztián és barátnője. Állítólag ők is tudtak arról, hogy a mérkőzésen legalább négy gólnak kell születnie, így aztán a horribilisnak igazán nem mondható 200 eurós téttel sikeresen meg is duplázták a pénzüket. Gabala egyébként korábban a Kispest-Honvéd, a Haladás, a Kecskemét, a Békéscsaba és a sok huncutságáról is közismert REAC labdarúgója volt. Hát micsoda címlapot lehetne ebből kreálni, kérem szépen! "Újabb kispesti bunda!" Ennyi már elég is lenne, csak hát ugye ebben az esetben azért az érintett mérkőzést is illene megnevezni. Ejjjj de kínos ez így, most aztán igazán nem lennék az Igazság Bajnokainak a helyében! A bunda és a Felcsút szavakat ugyanabba az írásba feltüntetni? Hát hová vezetne ez?

A meccset egyébként régi jó ismerőseink, a Mocsári-Lengyel-Csák játékvezetői hármas vezette, akik már ezen kívül is több hazai és nemzetközi mérkőzés kapcsán rendesen képbe kerültek. Mókás kis találkozó lehetett egyébként: volt két-két kiállítás (ráadásul a vendégek edzőjét is elzavarták a kispadról) valamint három tizenegyes, és miután ebből sajnos kimaradt az egyik, muszáj volt 101 percig vezetni a mérkőzést, hogy összejöjjön végre a negyedik gól.

Ha ez a találkozó valóban bunda volt, és a már említett formában (azaz minimum négy gólnak kellett születnie), akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy a játékosok benne lettek volna a balhéban. (Ráadásul úgy tűnik, hogy ők nem is gyanúsítottak, a sporik füle már amúgy is régen vajas, itt a két új versenyző a volt játékos és az ő asszonykája lehet, akik fejenként nagyjából hatvanezret kaszálhattak a négy gólon.) Abból gondolom, hogy a gyerekek nem tudtak az egészről, mert akkor sokkal "okosabban" és kevésbé látványosan is lezsírozhatták volna a kívánt eredményt. Nem kellett volna ennyi kiállítás meg tizenegyes, és nem kellett volna 101 percig sem kergetniük a labdát. Egy későn vetődő kapus, aztán egy lemaradó védő, egy ziccerben való kiugratás majd egy-két szép csel, és már mehettek is volna a kasszához.

Még egyszer mondom, a játékosok szerintem nem voltak benne. Bizony, ezzel most azt is kimondom (lesz ami lesz), hogy még a felcsútiak SEM. Na de ha mindenről beszámolunk, ami bundával, visszaéléssel vagy annak csak a gyanújával kapcsolatos (az utóbbi napokban például Lanzafame, Sebők Vili, Miriuta Laci, vagy a katari vb-rendezés ügye), akkor erről vajon miért nincs egy büdös sor sem? Eddig egy-egy cikk megírásához nem igazán kellett nekik a jogerős ítélet. Bőven elég volt egy-egy internetről előásott információ, egy bulvárújságtól átvett cikk, vagy bármilyen mendemonda, és már mehetett is a címlapra az ügy. Most akkor mire van ez a csend? Azért, mert most is le kellene írni a Felcsút nevet, és azt szigorúan csak Öcsi bácsival meg az új stadionjukkal kapcsolatosan lehet? (Sikerekről ugyanis egyelőre nem nagyon lehetne beszámolni...)

Az eredeti cikknél egyébként mindössze két kommentet olvashatunk. Az egyik olvasó azt írja, hogy nem ezeket a "filléres meccseket" kell kapargatni, a másik szerint pedig "a sportlap jobban teszi, ha tartózkodik a politikától és inkább arról ír, amihez ért".

Egyik megállapítással sem értek egyet. Elvárom az objektív tájékoztatást, még akkor is, ha ez esetleg valakik számára kellemetlen is lehet. (Tudom-tudom, hol élek én? - Magyarországon!)


7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr965067885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fodbalista (törölt) 2013.02.07. 19:20:08

Nem örülne Öcsi bácsi, ha hallaná, mik a hírek a volt csapatánál.

Nóbádi iz der 2013.02.07. 19:27:24

@Fodbalista: Azért az ő idejében is kikapott néha a Real, nem olyan nagy dolog ez.

Fodbalista (törölt) 2013.02.07. 19:27:30

Egyébként sportfogadás = csalás, ugyanolyan bunda az egész, mint a tőzsde. Nem arra fogadsz, hogy nyer-e a Felcsút, hanem hogy kire fogadott a Nagymenő.

Fodbalista (törölt) 2013.02.07. 19:32:56

@Nóbádi iz der: biztos volt akkor is szalonremi, de hogy abból élt volna a játékosok egy jelentős része, hogy adja-veszi a meccseket, és ha ezért el akarják küldeni, akkor még a szintén össze-vissza bundázó edzőt is megzsarolja, az szerintem újabb jelenség (persze csak kitalált történet).

Ma már szerintem az számít jó fodbalistának, aki úgy tudja a harmadik szögletet megcsinálni, hogy vastapsra készteti a közönséget csupaszív, önfeláldozó mozdulatával, mielőtt felmarkolná az érte járó dohányt.

Nóbádi iz der 2013.02.07. 19:38:32

@Fodbalista: Amíg lesznek ilyen hozzánk hasonló elmebetegek, akik kijárnak a fodballmeccsekre és még foglalkoznak is vele, addig nem várható pozitív változás. Amúgy bármilyen sportágat írhattam volna, a tippmixen is már többször láttam sakkot.

Fodbalista (törölt) 2013.02.07. 19:39:55

No de a fő témához, nehezen hiszem, hogy ne lenne benne a témában egy rakás újságíró, megmondóember is. Akik megmondják, hogy XY mennyire hasznos játékos, az a lövés milyen kellemetlen, pattogós volt, vagy akik a kameraállások közül azt választják ki, amelyiken nem pacsizik egymással a gólszerző a kapussal.

lesly &jerry 2013.02.08. 16:15:50

Bunda bunda hátán, erre a Kispest leigazol egy már lebukott olaszt.Normális????
süti beállítások módosítása