Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

TILCSATOK BEE

2013.03.19. 19:15 Raktáros Sanyi

fradi-palya_1920-as-evek_0814.jpgVan saját ötletük

A Ferencváros - Újpest NB I-es labdarúgómérkőzés lefújása után példás gyorsasággal hozott szigorú fegyelmi ítéleteken okkal-joggal háborodhatott fel az ominózus meccsre kilátogató majd' húszezer ember, valamint a tévénézők nagy többsége is; tekintettel arra, hogy a napjainkban kiemelkedőnek számító nézőszám ellenére Vujity Trvtko ismét arra kényszerült, hogy az archívumban kutatva próbálja meg vizuális érvekkel alátámasztani azt a közkeletű tévhitet, hogy a két csapat összecsapása nem múlhat el anélkül, hogy szurkolói csernobilt, XXI. századi Heysel-katasztrófát vagy akár elpusztított Közép-Magyarországot eredményezne.

aczel_gy.jpg''Magyaroszágon nincs cenzúra''  (Aczél György)



Betiltotta az MLSZ a pirotechnikát, holott túlzás nélkül megállapítható, hogy a két csapat szurkolói által előadott látványshowra egész világ elismeréssel csettintett, ez a fantasztikus látvány és csodálatos hangulatfokozó elem semmilyen veszélyt nem jelentett senkire. Istenkém, 3 perccel később kezdődött a második félidő - ez azért bele kell, hogy férjen. Kétségtelen, a második félidőben a hazai oldal egy felelőtlen kisebbsége kétszer is petárdával dobálta meg Kabát Péter labdarúgót. A vendégoldal felháborodása jogos; védhetetlen és vállalhatatlan az ellenfél játékosának (szurkolójának) megdobálása, ez primitív és büntetendő cselekedet. Ez volt a rangadó egyik valóban olyan epizódja ami szankcionálásért kiált.

Betiltotta az MLSZ a rasszizmus minden formáját a futballpályákon, tűzzel-vassal igyekszik megszabadulni a futball és a társadalom legnagyobb ellenségének kikiáltott hátrányos megkülönböztetéstől. Tegyünk fel magunknak egy egyszerű kérdést: mi a futball lényege számunkra? Egyszerű a válasz: a MI csapatunk nyerjen. Mit is tettünk? Megkülönböztettünk! Ó, anyám, igen ezt tettük! Zöldek, kékek, rózsaszínek, fehérek, pirosak, FEKETÉK! Igen, valóban elítélendő a huhogás, a zsidózás és a buzizás. Továbbá elítélendő a dagadtozás (Bácsi Sanyi), a hosszúpuskázás (Bede Feri), a gyilkosozás (Bodnár Boci), a nagyorrúzás (Dombi Tibi), a scooterezés (Zsolnay Zsozsó), kopaszozás (Varga Józsi), a hínárhajúzás (Forrai Rambó), a bicebócázás (Véber Gyuri) a zsuzsizás (Maróti Béci), a böllérezés (Böde Dani) és a drogosozás (Gera Zoli). Továbbá a bajuszozás is (Csányi Sanyi Elnök úr, ugye...).

gedeon.jpgLibázásért galiba?

Az emberi agy már akkor megkülönböztet, amikor felismeri embertársainkat az arcukról, hiszen azokból a jelekből azonosít, melyek az átlagostól eltérnek: nagy orr, elálló fül, szemek színe, áll formája, frizura, stb. Ha a futballból kivonjuk a szükséges megkülönböztetést, akkor saját magunkkal is játszhatnánk, nem kellene másik csapat. Szexi barátnő vagy Private Gold. Válasszunk!

Nyilván zavaró és bántó, ha egész meccsen a faszszopózó, huhogó, köcsögöző és zsidózó szurkolóktól hangos egy stadion - de szerencsére nem ez a helyzet. Sehol a világon. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezek a meccsek a gyűlöletről szólnak. Hogy a szurkolók döntő többsége arra vágyik, hogy legéppuskázhassa, lelángszórózhassa, agyba-főbe verje az összes "gyökér, köcsög, stb. parasztot". Talán mindenki agyán átsuhan. De ugyanúgy tova is tűnik, mint a hatos villamoson, május végén látott miniszoknyás lánnyal történő heves anális közösülés ábrándja. Való igaz, ez irányú óhaját nem skandálja senki olyan egyedekkel együtt, akik szintén szeretnék jó fél órán át kedvüket lelni a miniszoknyás lány testi adottságain. És talán azért nem, mert tudja, hogy ezzel a skandálással csak távolabb kerülne a lánytól (márha ez lehetséges). Viszont a futballpályán történő skandálás elvonja az ellenfél játékosának figyelmét a pályáról. Akár meg is remegtetheti. Elérheti, hogy az ellenfél szurkolója ne az övéit bíztassa. Egy kis lépéssel tehát közelebb kerül a győzelemhez. Amiről a futball szól. Mégis azt mondom, hogy bár példamutatónak nem nevezném ugyan a vasárnap délutáni összecsapás miliőjét, sokkal inkább az ilyen hangulatú meccsek jelentik a futball savát-borsát, mint azok a meccsek, melyek ilyen-olyan okokból csekély számú, jól idomított "futballszimpatizáns" előtt kerülnek megrendezésre.

Mit nem tiltott még be az MLSZ?

- Állóhelyek. Pedig hihetetlenül egészségtelen állni a betonon, hosszú távon súlyos hátfájdalmakhoz és gerincproblémákhoz vezethet.
- Szotyola. Annak ellenére, hogy a wikipédia szerint gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, mi tudjuk, hogy magas kalóriatartalma és sótartalma hosszú távon szintén nem kívánatos következményekkel járhat: elhízás, magas vérnyomás, stb.
- Sör. Kiváló vesemosó, azonban hosszú távon máj- és agykárosító, valamint elhízást is okoz.
- Tömeg. Könnyen megfertőződhetünk, a lelátón könnyen terjed a skarlát, pestis, madárinfluenza, stb.
- Labda. Egy életerős, de rosszul irányított lövés, mely valljuk be, a magyar futballvalóságban gyakori, mint kereskedelemi tévében a reklám, súlyos sérüléseket okozhat a kilátógató kisgyermekes családoknak.

Várom a pillanatot, amikor nem kell a valóban felelőtlen kisebbség miatt kiszorulnunk sorsdöntő válogatott selejtezőkről, és nem fenyeget egy csapatot sem a zárt kapus büntetés réme azért, mert sok ember előtt, feszült hangulatban, tényleg minimális szurkolói fegyelmezetlenséggel megrendeztünk egy rangadót.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr655148653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.03.19. 21:05:47

"A Rapid stadiont felszántani,bevetni sóval,játékosait szétkergetni,a "szurkolóit" sóbányába...ja,és a román nagykövetet kiutasítani...ez a minimum" egy higgadt komment
süti beállítások módosítása