Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Türkiye - Macaristan 1-1

2013.03.26. 22:17 Fradista Utazó

Úgy alakult, hogy a török-magyar mérkőzést egy török nyelvű közvetítésben tekinthettem meg. A török riporter egyébként a magyar játékosok többségének nevét egész helyesen ejtette ki, csak a szóvégi "r" hang haladta meg a képességeit, így került a magyar válogatottba egy Kadas nevű balhátvéd (tartok tőle, a magyar kommentátor minimum ugyenilyen súlyú hibákat vétett a hazai játékosok kapcsán). De legalább megtanultam, hogy a török futballban elmaradt a nyelvújítás, náluk ma is van taccs, ofszájd meg korner.

Igazából a mérkőzés jó közelítéssel azt hozta, amit az előzmények, és főként a pénteki magyar-román után várhattunk tőle. Mészáros Norbert kizárólag a török játékosok ügyetlenkedésének (meg esetleg egy picit talán Király Gábornak) köszönhette, hogy csak egy gólt kaptunk róla - lehetett volna három is, nem rajta múlott. Szalai Ádám a pályán továbbra is képtelen felnőni a saját nyilatkozata által meghatározott szinthez.

Böde megtette, amit megkövetelt a haza (www.nso.hu

Ezúttal nem tudtunk taktikailag úgy az ellenfél fölé nőni, mint pénteken kb. 70 percen át, ennek a játékosok korlátozott egyéni képességei mellett leginkább az volt az akadálya (főként az első félidőben), hogy talán túlzottan is óvatosan játszottunk, mindig csak azt vállaltuk be, amit biztosan meg tudunk csinálni, ez meg már a serdülőben sem engedhető meg. 

Az is kiderült, hogy blogunk szerzői értenek a futballhoz: a többek által követelt Böde Dániel beállásával veszélyesebbé váltak a támadásaink, sőt, Böde rövid időn belül egy gólt is szerzett, igazolván a vele kapcsolatos hétvégi kijelentéseket - amit aztán le is rombolhatott volna, ha kiállítja a játékvezető, ami, valljuk be, nem lett volna jogtalan.

Bár tudtuk, hogy a románok elleni hazai döntetlen után vagy ma, vagy ősszel Bukarestben nyerni kell, mégis 1-1 után azonnal visszaálltunk, időt húztunk, látványosan meg voltunk elégedve az eredménnyel. Sanyi bácsi azonnal lehozta Szalait, nyilvánvalóan nem a gyenge teljesítménye miatt, hanem, mert 1-1 után már nem akartunk újabb gólt lőni. Megint csak azt mondom, amit már fentebb is: gyáván futballozó csapat ritkán ér el sikereket. Hiába jó a taktikai felkészítés, ha a célkitűzés az, hogy jajj, csak ne kapjunk ki nagyon, abból nem jöhet ki jó eredmény. Nem is beszélve a Szakma által a korábbi (külföldi) edzőkön folyamatosan megkövetelt "magyaros támadó futball"-ról.

Megérdemeltük volna, ha most is kapunk a végén még egy gólt.

De szerencsére a törökök ezt már nem tudták összehozni, így Macaristan csapata egy ponttal távozhatott Isztambulból, és életben tartotta a reményeit - Türkiye pedig valószínűleg kiszállt a brazíliai repülőjegyért való versengésből.

A fiúk szemmel láthatólag örültek a döntetlennek

Címkék: válogatott


7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr35174560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2013.03.26. 22:23:25

Elég sok minden kéne ahhoz a pótselejtezős helyhez. Talán még egy rotterdami pontszerzés is.Meg egy bukaresti pontszerzés.És bukdácsoló románok -bár verik őket a tulipánosok rendesen.

spíker 2013.03.26. 22:25:48

Egervári takarodj!! Az egész meccsen égett a pofám, nem találtuk a labdát, 30 szabálytalanság, időhúzás és amikor végre megvan a képlet, lehozza szalait. Hülye gyökér!

Mundr 2013.03.26. 22:34:18

@Rich.mond: Ezek a románok kutyaszarok. Pillanatnyi forma fog dönteni, be kell verni a helyzeteinket mert tuti lesznek. Gera, Juhász talán bevethető lesz. Hajnal Koman nagyon szürke. Mészáros meg kutyaszar. Kádár viszont szerintem a két meccs alapján a legjobbunk. Kér, hogy nem talált külföldi csapatot. És még Rudolf is feljavulhat. Csak pozitívan.

Mundr 2013.03.26. 22:38:31

Ja és Pintér meg Varga együtt a középpályán soknak tűnik, nem tudnak labdát tartni, megjátszani azt. Főleg előbbi.

Mundr 2013.03.26. 22:40:42

Amúgy a cikkhez hozzászólva: Máskor meg az volt a bajunk, hogy Gera a svédek ellen miért próbált meg gólt szerezni x-nél hazai pályán?! Vitte volna le a szögletzászlóhoz.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2013.03.27. 09:02:18

@Mundr: Lehet, hogy MÁSOKNAK az volt a baja, kérem, hogy ezt az ő posztjaikkal vesd majd össze :-)
Amint láthatod, és pl. a pénteki magyar-román után is látványosan meglátszott, blogunknak több szerzője van, akik egymással sem feltétlenül értenek mindig egyet minden kérdésben.

Mundr 2013.03.27. 09:29:25

@Fradista Utazó: Nem is írtam, hogy pont te voltál az.
süti beállítások módosítása