Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Holman már a szép világ?!

2013.09.05. 21:46 Nóbádi iz der

A „kicsik” ma este megadták az alaphangot holnapra, miután a Kecskeméten lejátszott U21-es EB-selejtezőn a második félidőben alaposan megfordították az eredményt, és a csereként beállt Holman Dávid kettő és Adorján Krisztián egy góljával, valamint Baráth Botond találatával végül 4-1-re nyertek a jó erőkből álló bosznia-hercegovinai válogatott ellen.

U21_7514.jpg

Az utóbbi években már igencsak hozzászokhattunk ahhoz, hogy a magyar válogatott játssza világviszonylatban a legtöbb „sorsdöntő” találkozót. Ezt a szép hagyományt most már a fiatalok is követik, miután már a második fordulóban egy előzetesen sok mindent eldöntőnek aposztrofált találkozóra került sor a Széktói Stadionban. A megállapítás annyiban valóban nem túlzás, hogy amennyiben nem sikerült volna begyűjtenünk a három pontot, akkor tulajdonképpen a minimálisra csökkentek volna a továbbjutási esélyeink. Szerencsére nem így történt, Róth Antal cseréi először a pályára, aztán az eredményjelzőre is felkerültek, így a két meccs után száz százalékos magyarok számára továbbra is elérhető a csehországi nyolcas döntő. Az odáig vezető út azonban még komoly akadályokkal van kikövezve.

A kiírásban elindult 52 csapatot ugyanis tíz csoportba osztották. A mieink Spanyolországgal, Ausztriával, Bosznia-Hercegovinával és Albániával játsszák le a maguk nyolc meccsét, de innen még nem lehet egyenes úton kijutni az EB-re. A tíz csoportgyőztesből és a négy legjobb csoportmásodikból kialakuló tizennégy válogatott ugyanis még egy oda-visszavágós rájátszásban küzd majd meg egymással, és csak a hét párharc győztese csatlakozhat az őket már minden bizonnyal tárt karokkal váró rendező Csehországhoz.

U21_7555.jpg                                                               

A mieink júniusban Albániában kezdték a sorozatot. Adorján és Windecker jóvoltából akkor is vesztett állásból tettük be a szatyorba a három pontot, a bosnyákok pedig ugyanezt az albán válogatottat otthon 4-1-re intézték el. Egyértelmű volt tehát, hogy ha akarunk valamit a továbbiakban (márpedig miért ne akarnánk?), akkor itthon kötelező a győzelem a bosnyákok ellen, hiszen ugye még a csoport második helyének megszerzése sem garancia a továbbjutásra. Ha pedig itthon pontokat veszítünk, akkor nagyjából le is húzhatjuk a rolót, hiszen a többi csoportból valószínűleg bőven megelőznének annyian, hogy nem kerülhetnénk még a négy legjobb második közé sem. Spanyolországot egyértelmű favoritnak tartom, de természetesen ettől függetlenül nem lesz tilos őket sem megtréfálni.

Nagyjából tehát úgy néz ki a feladat, hogy a másik három csapat elleni hat meccsen legalább négy győzelemre van szükség, hogy egyáltalán érdemes legyen számolgatni. Jelenleg kettőből kettőnél tartunk, az albánok itthoni legyőzése is komoly realitásnak tűnik, az osztrákok ellen pedig szintén nem veszíthetünk itthon ponto(ka)t. Boszniában és Ausztriában pedig minél jobb eredményt kell elérni, ez viszont egyáltalán nem ígérkezik sétagaloppnak. A spanyolok elleni pontszerzés pedig egyszerre lenne a hab a tortán, a meggy a süti tetején és a pont az i-n.

Ha egy elmélyült pillantást vetünk a mai napon pályára lépett tizennégy fiatal honfitársunk nevére, akkor örömmel vehetjük észre, hogy tulajdonképpen mindegyikük rendszeres játéklehetőséget kap a saját klubjában, sőt,  közülük már többen is meghatározó játékosoknak mondhatják magukat. A rendszeres első osztályú játéklehetőség pedig itt már elengedhetetlen feltétele a sikernek.

MAGYARORSZÁG: Jova Levente (Ferencváros) – Szolnoki Roland (Videoton), Otigba Kenneth (Heerenveen), Kelemen Dávid (MTK), Baráth Botond (Budapest Honvéd) – Vécsei Bálint (Budapest Honvéd), Windecker József (Paks) – Kleinheisler László (Videoton) (Adorján Krisztián 46’, Groningen), Kovács István (Videoton) (Bacsa Patrik 85’, Diósgyőr), Bese Barnabás (MTK) (Holman Dávid 46’, Ferencváros) – Radó András (Haladás)

Ma este az első félidőben még finoman szólva is csikorogtak a fogaskerekek, de aztán a szünetben Róth Antal főleg a ferencvárosi Holman személyében ráöntötte az olajat a gépezetre, ami aztán a második játékrészben már szinte hiba nélkül működött. Először Holman és Baráth parádés fejeseivel gyorsan megfordítottuk az eredményt, aztán egy Kovács-Holman összjáték után már még jobb lehetett a közérzetünk, Adorján tizenegyesből elért találatát követően pedig már egészen nyugodtan dőlhettünk hátra, és a bosnyákok neve mellé behúzhattuk a pipát. A negyedik gólért egyébként túl nagy árat fizettünk, mivel a Kovács István elleni szabálytalanság a fiatal fehérvári játékosnak kulcscsonttörést okozott.

Kiskokónak innen is gyors gyógyulást, a fiataljainknak pedig további eredményes szereplést kívánunk a sorozatban! Folytatás október 10-én a sógorok ellen, szintén itthon.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr35497221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása