Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Vigyázz, Döme!

2013.11.01. 13:45 Név és cím a szerkesztőségben

Baumag, Globex, Lánchíd 2000, Pilisinvest, Quantum XXL, Realbank, Vertical Invest, Dunaprofit. Közös motívum ezekben a cégekben, hogy nagyon kedvező befektetést ígértek, majd több tízmilliárdos adóssággal csődbe mentek. A bírósági ügyek akár tíz évig is elhúzódtak és mivel ezek a cégek semmilyen állami felügyelet és garancia alatt nem álltak a pórul járt befektetők csak polgári peres eljárásokban reménykedhettek.  Ezek a cégek gyakran támogattak sportklubokat (Dunaprofit Láng SK, Femina FC-Baumag, stb.) részben azért, hogy ezzel is legálisabbá tegyék magukat a megtévesztendő üzletfelek szemében, részben azért mert az extra profitból megtehették.

3072867.jpgA felsőtárkányi Bambara hotel. Egy éjszaka 22500-ért, az árban a reggeli igen, a hölgy nem foglaltatik benne. A helyi hagyományőrzők támogatási kérvényét elutasították.

Az ebesi labdarúgás soha nem látott sikert ért el amikor megnyerte a megyei bajnokságot. A 4000 lakosú község arról lett nevezetes, hogy a Körmend elleni NB3-as osztályozóra repülővel vitték a szurkolókat.

A csapat mögött Kis Sándor, a Cívis Globál Brókerház Zrt. Tulajdonosa állt, akinek cége 18 százalékos hozamot ígérő befektetésekkel kecsegtette a naiv ügyfeleket. Az ebesi csoda csak addig tartott, amíg a piramisjáték szabályai szerint az új befektetők fedezni tudták  kifizetéseket.  A 11. forduló után nem világos, sikerül-e befejezni az idényt és esetleg a bajnokságot. Kis Sándor cége ellen bűncselekmény gyanújával nyomoznak.

***


A napokban olvashattuk, hogy Détári Lajos lett a Felsőtárkány szakmai igazgatója. Nem tudom, hogy a világon hány 3000 lakosú községnek van világválogatott edzője, azt sem tudom, hogy egy ilyen kaliberű játékosnak itt kellene-e tartania, azt végképp nem tudom, hogy azért, hogy ez így alakult, csak Détári a felelős-e, vagy az egész magyar foci. De ha már így alakult, akkor ismerkedjünk meg ennek a gyönyörű bükki községnek az NB3-as csapatával!

A felsőtárkányi klub 1951-ben alakult és a környékbeli bányász-, építő-, és katonacsapatok mellett nem nagyon tudott még a megyei első osztály közelébe sem kerülni. Aztán ahogy a rendszerváltás környékén a szocialista vállalatok csapatai megszűntek, a Felsőtárkány hirtelen a megyei első osztályban találta magát, és amikor a 2010-es években már lasszóval kellett fogni az NB3-at vállaló csapatokat, a Felsőtárkány bátor lépésre szánta el magát és befészkelte magát a Mátra csoportba.

A csapat 60 milliós TAO támogatással szép pályát kapott, a pályaavatón Dr. Juhász Attila Simon polgármester, fideszes képviselő, az országgyűlés és a megyei közgyűlés válogatottjának összecsapásával kedveskedett a szurkolóknak. Nem tudjuk, hogy egy labdarúgópályát miért politikusok bulimeccsével kell avatni, de azóta a politika átadta a helyét a tárkányi Sárkányoknak. A hazai meccseiken a 2-300 lelkes néző félelmetes katlanná alakítja a pályát és a helyi fanatikusok a 10. hellyel annyira elégedetlenek voltak, hogy Vígh Ferencnek, a csapat játékosedzőjének mennie kellett. Helyére érkezett a 61-szeres válogatott Détári.

A Sárkányok jegybevétele 1 millió forint körül van évente, ez azonban természetesen nem fedezi a csapat költségeit. A sárkányok az idei szezonban 100 pár futballcipőt vásároltak 11502 forintos egységáron, vagyis csak ez a költség 1.150.200 Ft. A 100 mez szintén elvisz egy újabb milliót, a 7 utánpótláscsapat edzőinek fizetése járulékokkal 600 ezer és 1.2 millió között mozog (ez havi 40-90 ezres fizetéseknek felel meg), az utaztatási költségek 1 millió felett vannak. Kapusmez, kapuskesztyű, labdák, hordágyak és máris bőven 10 millió felett vagyunk. Ebben természetesen nincs benne a felnőtt csapat edzőjének és játékosainak esetleges fizetése,  költségtérítése.

Felsőtárkány évi 340-360 millió forintból gazdálkodik (ennek több mint fele az általános iskola fenntartására megy el) és ebből az összegből nagylelkűen 4.5 millió forinttal támogatja a csapatot. A látványsport-támogatásból 2012-ben 19, 2013-ban 25 millió forintot kapott a Felsőtárkány. A csapat bevétele így 31 millió forint, ebből a felnőtt csapatot is beszámítva körülbelül 120 fő sportolását fedezik.

A csapat játékosainak transfermarkt szerinti értéke 875 000 euro. Az egyik legértékesebb játékos az NB1 minden vidéki csapatánál megfordult Montvai Tibor. Mellette a szintén veterán Elek Norbert, és a Debrecen, Eger, Siófok és Diósgyőr csapatán kívül a Maldív-szigeteken is légióskodó Katona Attila számít ismertebb játékosnak, de több más játékosnak is van NB1-es múltja.

A Sárkányok hivatalos neve Fortress Felsőtárkány SC, és itt kanyarodunk vissza az ebesi történethez.  A csapat névszponzora a  Fortress Befektetési és Pénzügyi Korlátolt Felelősségű Társaság. A Fortress honlapja szerint a cég a Fortress Insurance & Investment Company valamiféle magyarországi lerakata. Ilyen cég persze nincs, van egy Fortress Investment Group (58 milliárd dollárt kezel), és egy Fortress Insurance Group. Mind a két cég kategorikusan tagadja, hogy a magyar céggel kapcsolata lenne, sőt, mivel már nagyon sok bejelentés érkezett hozzájuk, feljelentést is tettek.  

A magyar Fortress kétféle szolgáltatást kínál, biztosítást és befektetést. Az ezekre mutató linkekben elmondják, hogy az amerikai cég milyen üzleteket kínál, majd kijelentik, hogy az amerikai cég Magyarországon a piac bizonytalansága miatt nem kíván üzleteket kötni. A honlap harmadik gombja a cég egyéb tevékenységeit mutatja be, amik sport (kosárlabda és foci) és kultúra támogatásából állnak. Az elérhetőség gomb alatt megtudjuk, hogy a cég az ügyfelek biztonsága érdekében csak ügynökökön keresztül érhető el.

Adott tehát egy cég ami két amerikai cég nevéből gyúrta össze a nevét, de a honlapján őszintén elmondja, hogy a két cég nem üzletel hazánkban. Ha ezek után valakinek mégis befektethetnékje van, annak a Fortress ügynökeivel kell kapcsolatba lépniük. Szó szerint mesés ajánlatot fog kapni, akár negyven százalékot is fialhat a befektetése.
b_14.jpg                                  40 százalék 40 hét alatt. Visszaviszem az üres üvegeket és belevágok.

a_39.jpg

Itt garantálják az önök befektetéseit. Azt nem árt tudni, hogy a magyar cég bejegyzett tőkéje 500 ezer forint.

Kedves Détári Lajos: hiányzik ez az ügy neked?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr165608860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása