Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kezdődik a kézilabda VB

2013.12.06. 11:00 Fradista Utazó

Egészen pontosan a női világbajnokság. A helyszín Szerbia. Ha valakinek esetleg rémlik, hogy a tavalyi EB is itt volt, az nem téved. Az, hogy ilyen rövid idő alatt két világversenyt is ott rendeznek, alapvetően a hollandoknak köszönhető: eredetileg tulipánországban rendezték volna az Európa-bajnokságot, de ők visszaléptek, és így ugrott be Szerbia.

1150521_747960895230513_519633553_o.jpgA magyar válogatott (Fotó: MKSZ)

De térjünk vissza az idei évre!

Magyarország azzal, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, selejtező nélkül kvalifikálta magát a világbajnokságra. Ez egyben azt is jelenti, hogy csapatunk az egy évvel ezelőtti belgrádi bronzmérkőzés óta nem játszott tétmeccset, és hivatalos felkészülési mérkőzést is mindössze hármat, az októberi Provident-kupán.

A VB lebonyolítási rendje a következő:

- A 24 résztvevő csapatot 4 darab, egyenként 6 csapatból álló csoportba sorsolták. A csoportokban mindenki játszik mindenki ellen. Ez a fázis egy hét alatt megy le, tehát bizony előfordul, hogy két egymást követő napon játszani kell.

- A csoportokból 4-4 csapat jut tovább, az 5-6. helyezettek az úgynevezett Elnök-kupáért harcolhatnak. A legjobb 16 közt már egyenes kieséssel zajlanak a küzdelmek. A párosításokat nem sorsolják, hanem előre le vannak fektetve a továbbjutási ágak. A csoportgyőztesek csak az elődöntőben találkozhatnak, előbb nem, szóval a kiemelések miatt mindenképp érdemes a csoportban a minél jobb helyezés elérésére törekedni.

A VB december 6-án este kezdődik. A hagyományoknak megfelelően a nyitónapon csak egyetlen mérkőzést rendeznek, a házigazdák lépnek pályára Japán ellen (mindig a rendező ország játsza a nyitómeccset). A másik 22 résztvevő (közte Magyarország) holnap, december 7-én lép először pályára. A mieink szombaton 14:45-kor kezdenek, az ellenfelünk Csehország válogatottja lesz.

Újvidék: tavaly és idén is itt játszuk a csoportmeccseket (Fotó: Sport365)

A mieink csoportjában a már említetteken kívül Ausztrália, Tunézia, Románia és Németország szerepel. Ebből a csoportból nem továbbjutni óriási szégyen volna, Tunéziát és Ausztráliát félkézzel is verni kell. Csehország ellen is egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, a másik két mérkőzés alapvetően nyitott. A fokozott terhelés (elődöntőbe jutás esetén két hét alatt 9 mérkőzés) miatt nem volna meglepő, ha a könnyebbnek ígérkező meccseket a magyar válogatott lazábbra venné: ha presztízskérdést csinálunk abból, hogy 40 vagy éppen 50 gól különbséggel verjük Ausztráliát, akkor könnyen elfogyhat az erő, mire az igazán fontos mérkőzések jönnek.

Minden válogatott 16 játékost nevezhet a VB-re, és mind a 16-ot nevezni lehet minden meccsre. A világbajnokság ideje alatt az előre leadott 28 fős keretből 2 alkalommal lehet cserélni, azaz a benevezett 16 játékos valamelyikét a keretből kivenni, és helyette egy másikat benevezni. Ezzel tipikusan sérülés esetén szoktak a csapatok élni, de nem csak ilyen esetben van cserére mód.

A magyar csapat mérkőzéseit élőben közvetíti a Sport Televízió, a Sport1 (és néha a Sport2) csatornán a mieink meccsein kívül még jónéhány érdekes mérkőzést megtekinthetünk. A magyar csapat meccseit a mérkőzéseket követően a blogon is értékelni fogjuk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr195677666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása