Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 3/8

2016.03.14. 12:51 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Örömmel jelentjük, hogy Chrudinák Alajos és a vodka csatájából az előbbi került ki győztesen. (Figyelem! Az előző mondat nem minden kontextusban minősül legálisnak!)

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország
Anglia
Svájc
Törökország
Lengyelország
Franciaország
Ausztria
Belgium
Olaszország
Spanyolország
Szlovákia
Magyarország

 

Csehország – Anglia

Házi csehszlovákológusunk egyszer úgy jellemezte a cseh dal szerzőjét, hogy "egy Sas Józsefbe oltott Defekt Duó, Maksa Zoltán humorával megspékelve", ami úgy hangzik, mint ami szélcsendben hatszáz lépés távolságból is képes megbénítani az ellenség humorreceptorait. Én inkább a Panenka tizenegyes zenei megfelelőjének nevezném. Könnyű vele pofára esni, de védhetetlen, ha nem számítanak rá.

Az angolokat sok világversenyen érte már az a többé-kevésbé jogos vád, hogy elfelejtettek csapatot hozni, de most direkt nem hoztak. A Silicon Teens együttes (tagok: Darryl, Jacki, Paul és Diane) nem létezik, és soha nem is létezett. Az egészet egy Daniel Miller nevű illető találta ki 1979-ben: fogott egy albumnyi rockslágert meg pár saját szerzeményt, minimalista szintetizátorzenét formált belőlük, majd a saját egyszemélyes kiadójával kiadta a lemezt egy fiktív zenekar nevében. Kitalált nekik háttérsztorit is, sőt, amikor a sajtó érdeklődni kezdett a banda iránt, színészeket szerződtetett, hogy legyen kit meginterjúvolni.

Végül Miller alighanem ráunt a poénra, és inkább leszerződtetett egy valódi szintizenekart Basildonból, akik a szintén elég fiktívnek hangzó Depeche Mode névre hallgattak...

Címkék: focivízió


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr48474934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.03.15. 07:42:45

a csehszlovák versenyzők egészen fantasztikusak. Az angolok mellett egyértelműen a sztori szólna ami érdekes,de ez kevés Jozi ellen aki a mocsárban él és repülőről trágyával bombázzák.
süti beállítások módosítása