Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Hull a hó, fú a szél...

2013.03.12. 13:56 Rich.mond

Annak az oddsát, hogy az NB1 első tavaszi fordulóját el kell halasztani, már meg sem határozták angol bukmékerek, annyira evidens volt a válasz. Ám idén zavartan nézett egymásra brit buki és délszláv játékszervezési-vállalkozó, vietnami klánfőnök és az ex-Stasi ügynök: a Magyar Kupa körüli bonyodalmak ellenére időben és rendben indult útjára a magyar fodbalbajnokság. De sajnos most nem csak Gaál Noémi miatt nézzük az időjárás-jelentéseket, az ő hangja pedig teljes joggal fog elcsuklani a csütörtökön érkező hidegfront miatt. Szerencsére az MLSZ a kivételesen nem-munkanap péntekre teljes mérkőzés-stopot rendelt el, így játékosaink is fel tudnak majd vonulni a Nemzeti Múzeum elé az ünneplő tömeggel. No de mi lesz szombaton? A makacs Tél Tábornok még utoljára odapörköl nekünk? Újabb tippverseny! Lemaradt a Bettaandwin versenyfutásban? Szerezzen bónuszpontokat!

Figyeljék erősen az időjárás-jelentést! (fotó: index.hu)

Szombati forduló

A forduló nyitómérkőzését Szombathelyen rendezik, ahol a Haladás a Videotont látja vendégül. Nyugat-Magyarország meg fogja úszni a nagyobb égi áldást, csütörtökön 4 mm eső, és 2-3 centiméter hó várható, ami péntek délre el is áll. Várható hómérséklet a mérkőzés idején: +3 fok. 

Megrendezik a mérkőzést (MM): 1.15  Műfűre viszik (MV) (zártkapu): 11.00  Elmarad (EM): 5.00

Az adatok tájékoztató jellegűek. Mellesleg. (fotó: index.hu)

Újpest – MTK (16:00) – Budapesten lényegesen rosszabb lesz a helyzet. Kedd éjjeltől kisebb-nagyobb intenzitással esni fog. Csütörtöktől már kimondottan nagy esőt várunk (14 mm), ami péntekre havazásba vált át - 10-15 cm sem kizárt. Pénteken és szombaton amúgy is végig fagyni fog, jó esetben is -1 fok lesz a mérkőzés idején. 

MM: 4.00              MV: 3.5 (kvázi zártkapu) EM: 1.9

KTE – Győr (16:00) – Nagyjából hasonló időjárás, mint Pesten. Csak később áll el a havazás. 

MM: 4.50              MV: 10.00 (van ott olyan pálya?)     EM: 1.5

Pápa – Debrecen (18:30) – Pápán egyelőre csak szerda estétől várnak csapadékot, az viszont már rögtön hó lesz, talán szombat hajnalra áll el. A meccs időpontjára ráadásul kemény mínuszok lesznek, és erős szél. Szombat estig a pálya letakarítható, viszont kőkeményre fog fagyni. 

MM: 6.00              MV: -        EM: 1.3

Vasárnapi forduló

Mint látható, pár fokos lehűlés bizony megeshetik. Önök öltözzenek melegen! (fotó: index.hu)

Budapest Honvéd – Ferencváros (16:30) A fővárosi időjárást már felvázoltuk szombatig. Szombaton tehát nem várható újabb csapadék. Viszont brutális hideg lesz, pillanatnyilag mínusz 14 fokot jövendölnek éjszakára. A vasárnapi csúcshőmérséklet pont arra lesz elég, hogy a felső talajréteg egy kicsit megolvadjon, majd a meccs időpontjára szépen visszafagyjon. Nem lesz jó focizni, az biztos, de  a pályát illene hómentessé tenni. A műfüves opció az ETO elleni MK-negyeddöntőt elnézve talán csak itt opció, de ez esetben a  zártkapu garantált. Szerintünk lesz meccs, de hogy kinek lesz benne öröme, azt nem tudni

MM: 1.90              MV: 2.50       EM: 3.50

Siófok – DVTK (18:30) – Siófokon kedd déltől szombat hajnalig folyamatosan fog esni valami. Eleinte kb 15-20 mm eső, majd a bereccsentő fagyban kb 10-15 cm hó. Igaz, a meccsig van nagyjából két nap rendbetenni a pályát, ráadásul vasárnapra ott már +3-4 fok lesz napközben. Ettől függetlenül én nem mernék rá mérget venni, hogy érdemes a „gyepre” engedni a játékosokat.

MM: 2.95              MV: -       EM: 1.85

A hétfőn megrendezendő Pécs-Kaposvár és Vác Eger-Paks megrendezését szerintünk semmi sem veszélyezteti (nem kéne, hogy veszélyeztesse) – bár a mecsekaljai pálya minősége korábban katasztrofális volt tavaszelőkön.

Fotó: rangado.hu

 

 

Címkék: magyar nb1 fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr635130302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása