Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Búcsúzni csak nagyon szépen szabadna...

2014.07.02. 11:57 Nóbádi iz der

Hétfőn délután a Szent István-bazilika altemplomában örök nyugalomra helyezték Grosics Gyulát, az Aranycsapat tagját, minden idők egyik legnagyszerűbb kapusát. A közszolgálati televíziók a legendás Fekete Párduc sportolói és emberi nagyságának megfelelő terjedelemben számoltak be az eseményekről. A Duna Televízió egyenes adásban közvetítette a szertartást, majd bő egy órán keresztül korábbi műsorok és interjúrészletek felhasználásával folytatta a megemlékezést, végül pedig az esti órákban „Értük szólt a himnusz” címmel egy portréfilmet is bemutatott Grosics Gyuláról. Szép és méltó megemlékezéseket láthattunk volna tehát, amennyiben „csak” ennyi történik. A Magyar Királyi Televízió 1-es kanálisa azonban gondoskodott arról, hogy a nagyszerű sportoló elvesztése felett érzett szomorúságunkon túl az értetlenség és a düh is tovább keseríthesse a szánk ízét, miután szűk hatvan perces „megemlékezésükkel” szinte mindent sikerült lerombolniuk, amit a testvércsatorna felépített.

temetes2.jpgNem mindenki látszik egyformán megrendültnek (Fotó: MLSZ)

Annak tudatában, hogy a köztévé sportosztályának egyébként sem túlságosan erős mezőnyéből az „elit” (nevezzük őket most udvariasságból így...) jelenleg Brazíliában tartózkodik, a kérdést kizárásos alapon megközelítve sajnos nem számított túl nagy meglepetésnek, hogy Riskó Gézáék a hétfő esti stúdióbeszélgetés moderálását Mohay Bencére bízták. A fiatalemberrel kapcsolatban már sokszor és sokakban felmerült a jogosnak tűnő igény, hogy ha már nem ért ahhoz, amivel megbízzák, akkor legalább beszélni és kérdezni tanuljon már meg végre. Sajnos ennek a lélektani lépcsőfoknak a legyőzése hétfőn este sem sikerült neki. A világért sem szeretnénk vitatkozni a „minden kezdet nehéz” mondás létjogosultságával, de az azért akkor is megdöbbentő volt, amikor fiatal barátunk már a legelső mondataiból is csak kínnal és keservvel volt képes úgy-ahogy kikeveredni. Ráadásul a baj szinte soha sem jár egyedül, és miután a beszélgetőpartnerei némileg érthetetlen módon (na persze azért sejtjük mi azt, hogy miért…) exdoktor Schmitt Pál és az ismert harcművész Simicskó István voltak, így egyértelműnek tűnt, hogy sajnos a kínos bevezetés után sem érnek véget a megpróbáltatásaink.

grosics.jpgGrosics Gyula a Népligetben 1961-ben (Fotó: MTI - Petrovits László)

A műsorvezető felkészültségéről talán bőven elég annyi, hogy ha a köztévé éppen szolgálatban lévő sportot kedvelő portása vagy valamelyik karbantartója ugrott volna be a kamerák elé, minden bizonnyal még ő is konkrétabb és értelmesebb kérdéseket tett volna fel. (Az persze kétségtelen, hogy a rutintalanságából következően valószínűleg kevésbé bántóan alákérdezve.) De még az volt a szerencse, hogy a gondosan kiválasztott beszélgetőtársak számtalan, Gyula bácsival kapcsolatos élményt és emléket elevenítettek fel. Az már más kérdés, hogy ezek a történetek semmiféle újdonságot nem jelentettek azok számára, akik legalább alapszinten tisztában vannak a felejthetetlen hálóőr életrajzával, és olvastak-láttak-hallottak már legalább egy néhány perces interjút vele. Persze azért másról is esett szó, Simicskó például megpróbálta megmagyarázni nekünk, laikusok számára, hogy mi a jelentősége a labdarúgásnak. Később Grosics kapcsán arra is kitért, hogy „a Párduc név is nyilván a mozgására utal elsősorban”. (Hát vajon mégis mi másra utalna, mélyen tisztelt sportért felelős államtitkár úr!?)

feketparduc.jpgEgy fekete párduc

A beszélgetés szereplői érezhetően azzal sem voltak tisztában, hogy Grosics Gyula aktív pályafutása idején már javában feltalálták a mozgóképet, így az Aranycsapat 1-esének mozgásáról, helyezkedéséről, védéseiről az idők során már mindannyian képet alkothattunk.

Természetesen a hálás és kellően kereszténydemokratikus téma is szóba került: köztudott - hiszen maga Gyula bácsi is nagyon gyakran elmesélte a történetet -, hogy Grosicsot eredetileg papi hivatásra szánták a szülei. Ezzel kapcsolatosan egyetlen mondatot szeretnénk idézni a beszélgetésből, reményeink szerint ezt szó szerint tesszük:

"Lehet, hogy nagyon jó pap lett volna, de hogy világbajnok kapus lett, világszínvonalú kapus, olimpiai bajnok kapus lett, az biztos."

(Ezután egyetértettek abban, hogy valószínűleg „ezzel kárpótoltuk a Jóistent is”…)

Az est egyik fénypontja Mohay Bence azon kérdése volt, miszerint Grosics a visszavonulása után „Benne maradt-e a sportéletben?”. Nem, kispofám, az edzősködés után csak közel két évtizedig volt a Volán SC elnöke, utána pedig aktívan és rendszeresen részt vett a legkülönbözőbb, sporttal kapcsolatos rendezvényeken, de nem, nem maradt benne…

 Egy további, már-már pintérattilai magasságokat megidéző gyöngyszem a beszélgetésből:

"Én bízom benne, hogy ööö, hogy ööö, iskolákat, sportklubokat, akadémiákat lehet a nevével fémjelezni, mindig egy minőséget jelent..."

Szerencsére a beszélgetés során azért arra is jutott idő, hogy mindkét meghívott vendég nagyon szerényen a saját, Gyula bácsival kapcsolatos érdemeire is kitérhessen. Kicsit sajnáljuk persze, hogy ez (is) a Grosics Edinával készült hosszabb beszélgetés bemutatásának a rovására ment. Ebből az interjúból ugyanis szívesen megnéztünk volna többet is, miután kizárólag a Gyula bácsi lányával folytatott beszélgetés elemei tartalmaztak érdemi újdonságot.


Képek, videók

Most elsősorban emlékezni szeretnénk, de emellett mégis sokunkban sokféle kérdés merül fel.

Jó lenne tudnunk például, hogy egy világszerte ismert és elismert sportember emlékműsorában miért egy alkalmatlan műsorvezetőt, egy emberileg és erkölcsileg is megbukott politikust, valamint az éppen regnáló hatalom egyik megtestesítőjét láthatjuk?

Abban sem vagyunk teljesen biztosak, hogy a műsor készítése során csak egy - amúgy kiváló - volt úszót, valamint egy – különben szintén zseniális – olyan volt labdarúgót kellett még meginterjúvolni, aki bőven nem volt még 20 éves sem akkor, amikor Grosics Gyula befejezte sportolói pályafutását. Miért nem kapott meghívást vagy megszólalási lehetőséget a volt játékostársak közül – a teljesség igénye nélkül – Buzánszky Jenő, Rudas Ferenc, Várhidi Pál, Szentmihályi Antal, Faragó Lajos, Rákóczi László, vagy a fiatalabbak közül például Göröcs, Mészöly és a többiek?

Hogyan fordulhatott elő, hogy a temetési szertartás során volt olyan, aki előbb szólította meg az ott lévő jelenlegi és volt politikusokat, mint a gyászoló család tagjait? Hogyan fordulhatott elő, hogy a gyászbeszédek során többen is a wikipédia szócikkéből olvastak fel részleteket?

Hogyan fordulhat elő, hogy mi már megemlékezni sem tudunk?

 

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr936463691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NekemNemEzKell 2014.07.03. 18:42:39

Felháborító! Nem láttam, de mivel az MTV1 csinálta, látatlanban mondom felháborító!
Akármi is volt fikázni! Alázni! Mocskolni!
Mindenki hülye! Csak a cikkíró nem!A baromarc bezzeg mennyi újdonságot elővezetett volna! Micsoda hatalmas ötletes kérdéseket tett volna fel!
Milyen kár, hogy nem az ATV, vagy az új "sztár" az RTL csinálta a műsort! Azt lehetne dícsérni látatlanban! Alekosz milyen jól tudott volna kérdezni...Vagy "drágakedvesbolgárúr...vagy Mészáros Tamás megértette volna...de így...Pfújjj!

MEDVE1978 2014.07.03. 18:55:29

Igazából valószínűleg kiadták az MTV sportosztálynak, hogy a két díszpéldányt hívja meg beszélgetni. Én azt nem értem - minden tisztelettel az elhunytnak - hogy körülötte mit kell ekkora patáliát rendezni. Egy kiemelkedő sportoló volt, de nem több.

Rich.mond 2014.07.03. 18:56:24

@NekemNemEzKell: Most jól értem, hogy amennyiben szerinted nem az RTL klub csinálja és nincs benne Alekosz, akkor az garancia a minőségre? Mondhatnám "egyfajta minőséget jelent"?

Mr.paksimogyoró 2014.07.03. 18:58:58

@NekemNemEzKell: beteg vagy,kezeltesd magad. Ha valaki kritikát mer megfogalmazni a seggnyaló párttévé ellen, már azonnal ajvékolni kell, igaz? Még akkor is, ha teljesen jogos a kritika. Ne a többi szar tv-vel gyere, senkit nem érdekel. Ezek az én pénzemből gyártanak ilyen nézhetetlen szart. Láttad egyáltalán, vagy hivatalból véded ezt a gatyit?

those with loaded guns 2014.07.03. 19:02:26

@NekemNemEzKell: Jól látod, cimbi! A judeoballiberális posztoló még azt is beleszőtte aljasan, hogy a hírhedten komcsi és pirézbarát Duna TV teljesen jól megoldotta az emlékezést. Tuti nem is nézte meg azt a verziót, csak tudván, hogy ők kormányellenesek, simán beskatulyázta a műsorukat a tökéletesbe. De szerencsére vannak ilyen honfiak, mint te, akik mindig résen vannak, és lecsapnak a gaz bitangnak tervére!

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 19:03:19

@Mr.paksimogyoró: És itt még csak nem is a tévé lett kritizálva, hanem egy konkrét műsora. Ráadásul az is fontos momentum, hogy az ugyancsak közpénzből működtetett Duna TV képes volt megfelelő méltósággal elbúcsúzni Gyula bácsitól. Tehát a feladat korántsem lett volna lehetetlen.

tarackos 2014.07.03. 19:10:24

Szvsz, korábban sem volt a minőségre igény de legalább a látszatra adtak. Ma már csak az számít, hogy legyen elég rizsacsökkentett a következő szavazás megnyeréséig...

d2net 2014.07.03. 19:42:17

Ebből az emberanyagból ezt lehet kihozni................

Ez van.

lionking 2014.07.03. 19:55:05

@MEDVE1978: így is van és mint ember a magánéletben (nem sport nem foci hanem teljesen magán, szerintem egy nulla ezt volt alkalmam személyesen megtapasztalni)
Az ajvékolás meg azért kell, mert a nagy nagy vezír OV is részt vett a temetésen amúgy ez a tisztesség pl a nemzet színészeinek a temetésén pl nem volt fontos, ott max államtitkári szinten volt képviselve az (k)ormány
De az is lehet hogy OV mint magánszemély vett részt ezen a temetésen, de valahogy mégsem lehet a 2 funkcióját kettéválasztani, így vagy el se kellett volna mennie ide sem, vagy illett volna a többi "nagy" temetésén is megjelenni
(ha esetleg rosszul emlékeznék akkor nyugodtan ki lehet javítani)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.07.03. 20:48:44

mára ennyit a szervilizmus és a kontraszelekció világából. köszönjük meg miniszterelnök úrnak, hogy velünk lehettek.

ob.szerver 2014.07.03. 20:53:42

Ki az a két ember, akik a koporsó behelyezésének megrendítő pillanatában olyan remekül szórakoznak a kép jobb szélén?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.07.03. 20:56:30

@NekemNemEzKell: hogy fizetnek most az ilyen kommentek? mert ha legalább közepesen-átlagosan, akkor beszállnék a bizniszbe. ész nem kell hozzá, klaviatúrám meg van... ;-)

monddazigazatmar 2014.07.03. 21:23:17

@lionking: Ha a nemzet szinészei temetésén ott lenne, akkor nyilván jogosan kritizálnád, hogy a nemzet énekesei temetésén nincs, ott, ha oda is elmenne, akkor a nemzet keramikusai, lantművészei, pánsíposai és pantomimosai temetéséről hiányolnád. És ez azért van, mert egy idióta vagy.
Hadd legyen már meg egy embernek a döntése arról, hogy kinek a temetésére akar elmenni.

monddazigazatmar 2014.07.03. 21:25:27

"Az est egyik fénypontja Mohay Bence azon kérdése volt, miszerint Grosics a visszavonulása után „Benne maradt-e a sportéletben?”"

Az azért megvan, hogy a riporter általában nem azért kérdez, mert ő nem tudja a választ, hanem hogy a néző/hallgató megtudjon valami újat?

lionking 2014.07.03. 21:32:25

@monddazigazatmar: azt hiszem észbeli képességed nem tette lehetővé hogy megértsd azt, amit írtam
azt hiszem ennyi a magadfajtával való kommunikációm mára meg a jövőben is
remélem azért nem félsz ha a fejedbe nézel a sötéttől?

monddazigazatmar 2014.07.03. 21:38:23

@lionking: Aham. Hát, akkor meséld már el, hogy mégis mit akartál írni, mert mintha az lett volna a bajod, hogy xy színész temetésére nem megy el ov, ide meg igen.
Mi a magamfajta? Az aki helyesen tud írni, és még az írásjeleket is ismeri?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 21:49:00

@monddazigazatmar: Hát hogy szerinted ez a nevetséges, idióta és szánalmasan óvodás szintű alákérdezés normális.

monddazigazatmar 2014.07.03. 21:57:50

@Püspök utcai gombaszedő: Nem tudom, nem láttam a műsort.
Lehet olyan műsort csinálni, ahol valaki felolvassa papírról, hogy xy mit csinált, lehet olyat, ahol páran beleemlékeznek a kamerába, és lehet olyat is, ahol a riporter kérdez, az alany válaszol.
Mind a három a nézőnek szól. Ha viszont a riporter kérdez, akkor olyan kérdéseket kell feltennie, amit én, mint néző is feltennék. Grosics 62-ben hagyta abba a focit, azóta már felnőtt 3 generáció, miért kéne mindnek tudnia, hogy mit csinált utána?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 22:10:20

@monddazigazatmar: Ja, hogy nem láttad a műsort. Akkor itt én el is búcsúznék, neked meg további jólinformált csevegést kívánok.

savrola 2014.07.03. 22:18:38

@MEDVE1978: @lionking: 1. A sport a kultúra része jobb helyeken. 2. A labdarúgás még mindig a legnépszerűbb sportág, még mindig. Grosicsék idejében meg pláne az volt. Ez tény. 3. Sikeres sportoló volt, amíg hagyták, hogy az legyen. Ez is tény. 4. Körbehordozták, mutogatták, fürödtek a fényében míg élt (lépjetek vissza az előző három pontra, hogy miért), hát akkor az a minimum, hogy a búcsúztatásnál is megadják neki a kellő figyelmet és tiszteltet. 5. A nemzet színészei ugye mind kiváló emberek. De egyébként ti is a megtestesült angyalok vagytok...
Mi magyarok képtelenek vagyunk értékelni a köztünk élő értékeket, folyton le kell húznunk a saját szintünkre (mármint nem én, de én is magyar vagyok, ezért a többes első). A belvárosban néztem a BL döntőt, sok spanyol Real Madrid drukker volt körülöttem. Az egyenlítő gól után az első név, amit skandáltak, az Puskásé volt... Nem Di Stéfanoé, nem Raulé... Puskásé! Itthon meg még mindig van, aki köpköd rá, rájuk... Szánalmas egy népség vagyunk...

Janos432 2014.07.03. 22:21:58

Nem is az index lenne, ha nem akarna mindent bemocskolni. De hogy hol volt ez a hatalommal szembeni óriási ellenszenv 2002 és 2010 között, azt csak az Isten tudja. Milyen érdekes, hogy a tőke és a mögötte álló emberek és érdekek micsoda kitartással járatják le a jelenlegi kormányt. Elég vicces ez az elnyomott és agyon cenzúrázott magyar sajtó, na és persze a demokráciáról hirdetett - kissé hiányos, vagy kétes tudásszinten alapuló - felfogása.

Szaracén 2014.07.03. 22:24:45

Biztos méltó nyughely a Szent István Bazilika altemploma Puskás Ferenc és Kocsis Sándor mellett, de tavaly nyáron, amikor a Bazilikában jártam, és megkérdeztem azt a teremőr papot, akinek az a dolga, hogy szigorúan figyelmeztessen minden turistát, aki perselypénz nélkül próbál beslisszanni a templomba, hogy van-e mód, hogy megnézzem az Aranycsapat játékosainak sírját. Azt a választ kaptam, hogy erre előre be kell jelentkezni, mert az altemplom csak csoportosan látogatható. Valószínűleg a Nemzeti Sírkertben, vagy a Farkasréti Temetőben, melyek szabadon látogathatók, többen leróhatnák kegyeletüket a valóban hatalmas sportemberek sírjánál.

monddazigazatmar 2014.07.03. 22:31:56

@Püspök utcai gombaszedő: Ehhaz:
"Az est egyik fénypontja Mohay Bence azon kérdése volt, miszerint Grosics a visszavonulása után „Benne maradt-e a sportéletben?”. "
Miért kell látnom a műsort? Ha közben a Mohay Bence röhög, eszik, fingik, akkor az gáz. De akkor valószínűleg azt írta volna a posztoló. Az, hogy a riporter kérdez a témában, az nem gáz. Ha megkérdezi a tegnap lottószámokat akkor az gáz. Főleg egy olyan személy esetében, aki 20-40 éve nem volt reflektorfényben.

savrola 2014.07.03. 22:48:28

@Janos432: Mert a kormány és csatlósai mögött nincs tőke... :D Muhahah! Ez az év vicce! :D Erről a sport osztályról pedig nem is lehet jobbat írni, ezen kár vitatkozni.
@monddazigazatmar: Alapvetően igazad van, de a konkrét esetben nincs mit védeni Mohay Bencén. A kérdést hülyén tette föl, még, ha jó szakmai szándékkal is. Lehet, hogy könyvből megtanulta a szakmát, de nincs hozzá tehetsége. Ennél Kokó sokkal jobb műsorvezető, szakértő, pedig ő aztán nem tanulta ezt.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 23:02:45

@monddazigazatmar: Mint már említettem, a méltatlanul óvodás, a közönséget lenéző, a vendégnek alákérdező stílussal van a gond. Meg lehetett volna ugyanezt fogalmazni normálisan is.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 23:08:01

@Janos432: Nyilván túlzott elvárás lenne veled szemben, hogy felfogd, hogy ez egy független sportblog, és az égvilágon semmi köze nincs az Indexhez.

De ha azt kérdezed, hol voltunk 2002 és 2010 közt, arra a válasz egyszerű: ugyanott, ahol most. A lelátókon.

Ott, ahol azok, akik most Gyula bácsiról "megemlékeznek" (pár kivételtől eltekintve) még véletlenül sem voltak.

Az meg kizárólag téged minősít, hogy egy minősíthetetlenül gyatra, egy hatalmas sportemberhez méltatlan műsor kritikájáról neked kizárólag az jut eszedbe, hogy itten valakik a szegény kormányt próbálják lejáratni.

monddazigazatmar 2014.07.03. 23:15:09

@Püspök utcai gombaszedő: Ebben a mondatban mi az amivel lenézi a közönséget?
Ismétlem, nem láttam a műsort. Viszont, ha ez a mondat van kiemelve, mint az este csúcspontja, akkor magyarázd meg, hogy miért gáz.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.03. 23:41:29

@monddazigazatmar: Már mondtam, a stílus.

Figyelembe véve, hogy bárki, aki a magyar futballt akárcsak futólag is ismeri, tisztában van azzal, hogy Grosics végig aktív maradt a sportéletben, a kérdés kb. olyan szintű, mintha azt kérdezte volna, hogy a kapusnak szabad volt-e kézzel megfognia a labdát.

Persze értem én, hogy át kell vezetni a témát valahogy a játékosévek utáni időszakra, de ennek ez egy hihetetlenül béna és esetlen módja volt. Egy bevágás, vagy csak egy szimpla kijelentő mondat átvezetésnek máris sokkal kevésbé lett volna fájdalmas.

Tényleg olyan nagy kérés, hogy a magyar futball legsikeresebb kapusáról méltóképp emlékezzen meg a köztévé? Én nem hiszem, és nem csak azért, mert a Dunának sikerült.

monddazigazatmar 2014.07.04. 00:08:23

@Püspök utcai gombaszedő: Bocs, én csak futólag ismerem a magyar focit, és fogalmam sem volt, ki volt a Volán vezetője 87ben. Mellesleg már Volán sincs.
Lehet, hogy neked evidens dolgokat mondtak, de minél szélesebb réteghez akar szólni valaki annál közérthetőbben kell csinálnia.
A Duna is köztévé, nem? Csinálja 2 adó ugyanazt? Annak mi értelme van?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.04. 00:17:21

@monddazigazatmar: Nyilván fejből én se tudom, hogy pontosan mikor mit csinált, és a kérdés tényleg csak arra szolgált, hogy a karrierje további részéről lehessen utána beszélni, de az egész olyan fájdalmasan gyengén volt összeillesztve.

Azt én nem tudom, hogy miért csinálta két köztévé ugyanazt, de a Duna műsora ezerszer jobb és érdekesebb volt. Meg lehet nézni mindkettőt a Médiatárban és össze lehet hasonlítani. Illetve nem lehet, mert ég és föld a kettő.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.04. 00:18:40

Azért halkan megkérdezném: akkor is ekkora felhajtást csináltak volna, ha Grosics- teszem azt- a baloldal mellett teszi le a garast élete végén?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.07.04. 00:28:39

@agresszív kismalac: Az Aranycsapat egyik állandó tagjáról van szó, tehát ha nem is pont ekkorát, de elég nagyot, igen. Mondjuk a felvetés maga erősen elvi jellegű.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.04. 01:06:59

...azért egy pillanatra elképzeltem Orbánt a vörös posztóval letakart koporsó mellett.

Krasnyák Dudu · http://szmfszm.blog.hu/ 2014.07.04. 01:38:15

@agresszív kismalac: az nem rajta múlik, hanem az aktuális széljáráson. Grosics mindig tudta, hova kell letenni a garast, csak nem mindig engedték neki. Rákosi idején a nyilas múltja miatt nem vették fel a pártba, ahova nagyon szeretett volna belépni, de ez a blogposzt nem Grosicsról szól.

eloi 2014.07.04. 02:21:37

@Krasnyák Dudu: Érdekes, hogy a legtöbb nyilasból simán kommunista, meg ÁVH-s lett (lásd pl. Terror Háza átöltözések termét!), hiszen egyik diktatúra aljadék népsége szépen felcserélhető, átöltöztethető a másik diktatúra aljadékaivá. Hogy-hogy pont egy Aranycsapatosnak nem hagyták? Még az 56-ban lázadó nagy színészeknek is megbocsátottak.
Talán mégis az lehetett, hogy Grosicsnak nem volt gyomra Rákosiékhoz beállni??? Hmmm...

Vizilabda 2014.07.04. 06:42:36

“A levéltári iratok tanúsága szerint a nyolcvanas években (még a nyugdíjazása elõtt) felvételét kérte a Magyar Szocialista Munkáspártba. Munkahelyén, a Volán Sport Klubban jelentkezett az MSZMP-be, a kerületi pártbizottság a szokott rutin szerint papírjait beadta a Belügyminisztériumba priorálásra – ahonnan mindenkit megdöbbentõ válasz érkezett: a BM illetékesei nem javasolták Grosics felvételét a pártba, mivel a kérvényezõ 1944/45-ben önkéntesként tagja volt a 25. Waffen-SS „Hunyadi” Páncélgránátos Hadosztálynak.”

Grosics a kommunista rendszer kivételezettje volt, ötvenhat után nem sokkal butikot kapott Pest legjobb helyén. Később a Volán tröszt sportköri elnöke lett, hatvanhatban műsort is vezetett a tévében a világbajnokság alkalmából. Utazhatott, stb. stb.

A rendszerváltás után kibújt belőle az antikommunista, antiszemita szélsőjobber, összhangban azzal, hogy egykoron Hitler hadseregében szolgált. Beállt a Fideszbe is kampányolni, Orbán seggét nyalni, a tévé nyilvánossága előtt tetvesbandázta le az SZDSZ-t.

Az, hogy rúgott pár gólt ötvenvalahány évvel ezelőtt, nem jelenti azt, hogy Budapest díszpolgárává kéne avatni. Egy ilyen ember nem méltó rá. Nyilván a fideszesek javasolták a fővárosi közgyűlésben, és a jószándékú szocialisták is megszavazták. Kár volt!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.04. 07:04:51

Úgy látom- a poszter ilyen irányú akaratának hiánya ellenére is- nagyon szép témakörhöz érkeztünk: Befolyásolja-e valakinek szakmai teljesítményét IRT, avagy visszamenőleg(!) politikai irányultsága ill. emberi minősége?

lavór 2014.07.04. 07:22:36

Szentté kellet volna avatni? Megemlékeztünk róla. Nyugodjék békében!
Kár egy ilyen eseményt is túllihegni.

miller draft 2014.07.04. 07:56:50

@Vizilabda: Izé....kapus volt, tehát azt a pár gólt sem rúgta be.Az, hogy a Hunyadi páncélosoknál szolgált akár önkéntesként is, lehet a magadfajtának bűn, hidd el sokan vagyunk olyanok akik büszkék vagyunk rájuk. Tehát ezt sem annyira lehet fel róni neki. Budapestnek egyébként volt már néhány nem oda illó díszpolgára, bár gondolom Sztálin téged nem zavart, ő nem szolgált Hitler hadseregében.

2014.07.04. 08:40:10

@monddazigazatmar:
Védjed , mert a ti kutyátok kölke!
Egy mondat " Mostmár ünnepelhetünk!"
Ennyit a Mohay (szigorúan ipszilonnal!) Bence értelmi színvonaláról és szakmai kvalitásáról. Te is ennyit érsz. Ünnepeljetek.

2014.07.04. 08:46:08

@Janos432: Nem is az index lenne, ha nem akarna mindent bemocskolni."
Akkor minek olvasod? Járjál templomba, békemenetre, foglald el magad érdeklődésednek megfelelően. Mazochista vagy?

2014.07.04. 08:49:35

@monddazigazatmar: Szerintem az a két jóképességű fideszes a kép jobb szélén nem azért üti el röhögcséléssel az időt, mert ott akartak lenni. Az orbáni meghívásra nem tudtak nemet mondani. Magyarul kiparancsolták őket. Ó, Kádár elvtárs, ha megélhetted volna!

peter3374 2014.07.04. 09:16:39

@Püspök utcai gombaszedő: Azért az emberek 95%-ának csak azért van némi fogalma Grosicsról, mert annyit beszélnek róla, de az emberek nagyrészét baromira nem érdekli már pár focista akik 50 éve megnyertek pár meccset. Százával éltek(nek) azóta nála sokkal eredményesebb sportolók.
Persze nem akarom kicsinyíteni az elért eredményeiket, mert azok tiszteletre méltóak, aki foci megszállott, az emlékezzen meg róla, de a legtöbb embert baromira nem érdekli már, hogy mi volt a fociban 50 éve...

peter3374 2014.07.04. 09:24:39

Tudom, hogy a foci rajongók szemében ez szentségtörés amit írtam, nem is akartam megbántani senkit, csak jó lenne már a helyén kezelni ezeket sportolókat, aki rajong értük az tegye, csak a többieknek már nagyon elegük van ebből a túlzott felhajtásból

metal · http://electric.blog.hu 2014.07.04. 09:50:35

Szerintem a műsor nem volt szörnyű. Lehetett volna jobb is, de vállalható. Viszont ez a poszt gusztustalanul szánalmas! Egy ikont vesztettünk el, és pár idióta, még ezt is politikai célokra próbálja felhasználni.

metal · http://electric.blog.hu 2014.07.04. 09:54:58

@Vizilabda: Hú ba***meg! Néha nem ártana gondolkodni is, mielőtt ordas nagy baromságokat írogatsz.

Le Orme 2 2014.07.04. 10:06:47

A műsor jó volt, informatív, kegyeletteljes, méltóságos. Részebn interneteztem nézése közben, de semmi negatívumra nem figyeltem fel közben. A műsorvezető olyan volt, amilyen egy ilyen műsorban általában lenni szokott, se jobb, se rosszabb. Döbbenetes, hogy valaki ilyen ocsmány cikket ír róla. Ehhez betegnek kell lenni.

angyalföldi partizán 2014.07.04. 10:59:08

@savrola: nem mi vagyunk szánalmasak hanem ez a pár mazsola.az általánosítás hiba,tévútra vezet.

angyalföldi partizán 2014.07.04. 11:06:01

@Vizilabda: mondd ,hogy csak provokálni akartál,hisz ember ilyen hülye nem lehet,hacsaknem vizilabda nicknéven nem irogat.

monddazigazatmar 2014.07.04. 12:17:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mekkora sötét marha vagy te. Ki az én kutyám kölke? Életben nem hallottam erről a Mohay-ról, egyszerűen nem értem, hogy mi azzal a baj, hogy ha már riport formában emlékeznek meg, akkor miért baj, hogy kérdez a riporter. Mert attól, hogy a blogírónak a válasz evidens, attól nekem nem.
A kép szélén meg az ott maga a patás Orbán, hogyhogy nem ismered fel? Nem tud a saját meghívásának ellenállni? Ülj le, nagyon hülye vagy

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.04. 14:35:49

@miller draft: Hm... valahogy Grosics sose dicsekedett vele.

2014.07.04. 14:47:43

@metal: igazad van, a blog próbál politikát csinálni belőle, nem a tévéműsor, ahová két, az aranycsapathoz semmi módon nem kötődő pártcsinovnyikot hívnak meg emlékezni a családtagok vagy játékostársak helyett.

miller draft 2014.07.04. 16:51:30

@agresszív kismalac: hmmm, mondj valakit aki nyilvánosan vállalhatta ezt? előbb a komcsik üldözték a katonákat (akik a hazájukat védték miközben az egymillió magyar partizán és antifasiszta itthon szabotálta a munkát)majd a liberális világ ítélt el kollektív mindenkit egybe mosva a hős katonákat a koncentrációs táborok hóhéraival.

lionking 2014.07.04. 17:49:17

nincs itt semmi baj csak azt mondja már meg valaki, hogy ez a tetves sportvezetés meddig akar még az aranycsapat hírnevével és fényében élvezkedni, mert azóta sem tudtak semmi jelentősebb dolgot letenni. A mai napig ezekből az emberekből élnek és húzzák le róluk a sokadik bőrt is, mindezt teljesen pártsemlegesen mert mindegyik így csinálta-ja
Még a szocialista érában is (kommunista nem vót... )de a gengszterváltás utáni összes sportvezetés is elővezettte az aranycsaoat nevű aduászt.
sok féreg léhűtő...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.04. 18:57:07

@miller draft: Akkor gondolom, megemlítették a temetésen legalább, hiszen most nem liberális világ van.

metal · http://electric.blog.hu 2014.07.05. 00:16:45

@gwr: a tv műsorban egyetlen egyszer nem hangzott el semmi, ami politikára utalt volna.

miller draft 2014.07.06. 16:01:45

@agresszív kismalac: A "Hunyadi" Magyarország területén is harcolt, de gondolom neked az sem számít, a lényeg, hogy lehet burkoltan nácizni és persze kicsit sem burkoltan rettegni.....jó rettegést.
A blogod amúgy nagyon jó....ja, nem :-)
süti beállítások módosítása