Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió: F csoport

2016.02.22. 11:46 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Az olaszok földcsuszamlásszerű (khm) csoportgyőzelme gyakorlatilag borítékolható volt, de hogy a belgák kamudala lelépi a svédek visszafogott csöcsparádéját, az biza meglepetésként ért minket, mint ahogy az is, hogy az égetett szesz emlegetése sem tudta az íreket továbbjutó helyre behozni.

A csoport

1. Svájc 38,6%
2. Albánia 29,5%
3. Franciaország 25%
4. Románia 6,8%

B csoport

1. Oroszország 34,5%
2. Szlovákia 29,1%
3. Anglia 25,5%
4. Wales 10,9%

C csoport

1. Lengyelország 30.8%
2. Ukrajna 28,2%
3. Németország 23,1%
4. Észak-Írország 17,9%

D csoport

1. Csehország 28,6%
2. Spanyolország 28.6%
3. Törökország 23,8%
4. Horvátország 19%

 E csoport

1. Olaszország 42,9%
2. Belgium 23,8%
3. Svédország 19%
4. Írország 14,3%

 

 

F csoport

Végre elérkezett a pillanat, amire mind a 17 rendszeresen szavazó olvasónk várva várt, 30 év után ismét pályára lépnek hazánk aranytorkú fiai. A legutóbbi megmérettetés óta azonban nagyot fordult a világ, a dauer-válltömés-gitárszinti szentháromságot tehát tessék elpakolni, és elő a dabszteppel meg az autotyúnnal! Na jó, egyezzünk ki valahol félúton a kettő között.

Ausztria

Hozzánk hasonlóan a sógorok is rég láttak volna már világversenyt közelről, ha épp nem rendeznek egyet nyolc éve. Akkor a várakozásoknak megfelelően jól lebőgtek, azóta viszont felnőtt egy új generáció, és a délszláv vonal érezhető megerősödése úgy tűnik, jót tett nekik.  A zenéjüknek biztosan.

Magyarország

Ó, én Athénom, Bilbaóm már ismerem
ezt a hajnalt, nincs nevem, és senki sincs velem
az évek tarka vására most csöndes mögöttem
zászlóként lobognak a hidak fölöttem

Budapest, Budapest, te csodás
csupa szín, csupa fény, ragyogás

Izland

Ki gondolta volna, hogy Izlandig kell zarándokolni, hogy megtaláljuk a tökéletes háttérzenét a kerületi tévécsatorna apróhirdetési műsorához? A teljes audiovizuális élmény eléréséhez olvassák ezt a zene mellé:

TAVASZI LOMBTALANÍTÁS !! A "Buksi" fodrászat márciusban 15%-kos árengedménnyel várja a kerületi Lakosokat a Kossuth Lajos utcában ! Nyugdíjasoknak további 30% !!!

...

A Művelődési Házban március 3-adikán ismét bálásruhavásár kerül megrendezésre, Időpont: este hét (a zumbaoktatás után) !!

Portugália

Napsütés, Céronáldó, potyára megépített fantomstadionok, döntőn röhögő görögök. Számomra ez a 2004-es portugáliai EB himnusza, számukra viszont ez (feltehetőleg a kínai feliratozás nélkül):

És mivel a portugálokkal zárultak a csoportkörök, jövő héten pedig kezdődik az egyenes kieséses szakasz, álljon itt egy portugál nyelvű bölcs intelem.

“No amor não existem regras. Não adianta tentar seguir manuais. O coração decide, e o que ele decidir é o que vale."

 

Címkék: fodbal focivízió


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr748409810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.02.22. 19:10:05

Már megint csak Budapest....hát persze, hogy vízfejű az ország. A Karabély méltatlanul elfeledett (illetve fel sem fedezett) banda, ilyen magasra, hogy az egész országot képviseljék soha nem jutottak. Bár ez most sem sikerült volna de a poszt elkövetője rendkívül elfogult velük szemben :-)
De így legalább nyugodtan szavazhattam Nelly Furtadora :-D

zotyasa98 2016.02.22. 19:55:56

kritikán aluli felhozatal.ide most nyugodtan benyomhatnánk pl a kaposvári Fekete Sereg true metálját.vagy egy VHK-t(jártál csatában...)de még Záray Vámosit is.
süti beállítások módosítása