Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Logikus döntés

2013.01.18. 10:27 eMTé

shutterstock_68503189.jpgArra van München

Véget ért hát a 8 hónapja tartó össznépi találgatás. Vezetô hírügynökségek röpítették a hírt: Guardiola a Bayernné! Tavaly április vége óta – amikor nyilvánvalóvá tette Guardiola hogy nem marad Barcelonában -, találgatott mindenki, vajon hol folytatja. Felemerült szinte az összes nagycsapat neve Angliától Olaszországon át még az argentin és a brazil válogatott kispadja is. Sokan a Guradiola-Messi nyerô párosban látták a 2014-es világbajnokot. Sokan Sir Alex utódját látták benne. Szóba került valamelyik arab vagy orosz olajmilliárdos játékszerének vezetôedzôjeként, esetleg a 8 éve semmit sem nyerô Arséne Wenger utódjaként. Sôt new yorki tarózkodását azzal magyarázták hogy ô lesz a Red Bulls következô edzôje.

Végülis egy olyan csapatot választott, amelyik nem nagyon szerepelt a sajtó és a szurkolók által elképzelt célállomások között. Bayern München. Ízlelgessük csak egy kicsit. Pep Guardiola a Bayern München vezetôedzôje. 3 évre írt alá. Elsôre talán furcsának tűnik hogy egy spanyol (katalán) edzô, aki 4 év alatt a Barcelona legsikeresebb edzôjévé vált a Bayern Münchenhez kerüljön. Azt gondolom, sokan akár a Bayernt, akár a német labdarúgást, a régi sztereotípiák alapján ítélik meg. Hogy precízek, hogy hajtanak az utolsó csepp vérükig, hogy ötlettelenek, de erôsek stb. stb. No ezt felejtsük el. Az elmúlt világversenyeken bemutatta ez a válogatott – és sok hívett is szerzett ezzel magának – hogy bizony a legnézhetôbb focit játssza, gyorsat, gólratörôet, technikásat, szimpatikusat, szerethetôt, csibészeset. A legkevésbé sem németeset. Erre pesze sokan azt mondják, persze, hiszen a csapat jórésze nem is német.

A német labdarúgásnak nagyon sok pozitívuma van. Az infrastruktúra tökéletes, 6 éve rendeztek egy remek világbajnokságot, de ha arról lenne szó akár holnap el lehetne kezdeni ott egy újabbat. A stadionok dugig vannak szurkolókkal (igen Németországban vannak még szurkolók, nem csak nézôk). A pénzügyi helyzetet konszolidálták, nincsenek elszállt költségvetések, elszállt bérek. Kétszer is meggondolják, kire adnak ki pénzt. Az utánpótlásnevelés remek újabb és újabb fiatal játékosk tûnnek fel, akiket nem félnek a mélyvízbe dobni az edzôk.

Na, ennek a német futballnak a zászlóshajója, leggazdagabb és legsikeresebb klubja a Bayern München. Az egyetlen csapat a Bundesligában, ahol sztárjátékosok játszanak (Ribery, Robben). Ahol mindig van pénz arra, hogy az aktuális fiatal német sztárokat megvegyék (Gomez, Neuer). Minden adott tehát ahhoz hogy igazán sikeres legyen a klub. Hogy megszerezzék a hôn áhított BL-serleget, amit tavaly Robben csavart ki a saját csapata kezébôl. Jupp Heynckes elôre bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerzôdését, abbahagyja az edzôsködést. És ahogy olvashatjuk a hírekben a szerződés a müncheniek és Guradiola között decemberben megköttetett. Van tehát idô arra, hogy Guardiola valamennyire megtanuljon németül, hogy fél évig figyeljen, keresse azokat a pontokat ahol változásokra van szükség. Hogy kitalálja az Új Bayernt. Mert abban biztos vagyok, hogy Münchenben nem egy második Barcelonát fog felépíteni. Ahhoz kéne 11 másik játékos…

shutterstock_99832280.jpgEz fájni fog

De az is biztos hogy lesznek változások, nagy változások a keretben. Emlékezhetünk, hogy barcelonai kinevezése utáni elsô lépése az volt hogy megszabadult két meghatározó játékostól Ronaldinhótól és Decotól, és majdnem Eto’o-tól is. Szerintem Robben távozását biztosra vehetjük és Gomez sem érezheti magát biztonságban. Robben amúgy is vesztes alkatnak tûnik, két év alatt elveszítette a világbajnokságot és a BL-t, pedig mindkét gyôzelem a lábában volt. Szóval kiváncsian várom az új Bayernt, a távozók és érkezôk listáját.

Itt már felvetôdtek a legvadabb elképzelésk Victor Valdestôl kezdve (aki nem hosszabbít Barcelonában), Busquetsen keresztül Leo Messig. Sôt olyan véleményt is olvastam, hogy a Barcelona játékosait sokkolta Pep Münchenbe igazolása, olyannyira hogy képtelenek voltak a Malagát odahaza megverni a Király Kupában. Kezdôdik tehát az újabb saga, kezdôdnek az újabb találgatások, ki követi Barcelonából szerett edzôjét.

Nagy verés volt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr885025023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása