Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Mögöttünk a románok!

2013.01.18. 20:05 Rich.mond

A FIFA talányos logikával elkészített rangsorában Magyarország az előkelő 32. helyet foglalja el. Maga hátunkat nézik. A törökök sincsenek messze -ők a negyvenedikek. Érdekesség Kolumbia ötödik (!!!) helye, ahogy Ecuador 12. pozícióját sem tudom mire vélni.Brazília csak a 18. Bhután, San Marino és A Turks and Caicos-szigetek zárják a sort. Ám van itt még érdekesség! Olvasson tovább!

Svájcnak elég volt Izlandot, Szlovéniát és Albániát lemosnia VB-selejtező csoportjában ahhoz, hogy a ranglista 13. helyére masírozzon -közvetlenül Ecuador mögé ugye. Ettől függetlenül pánsípos és havasi kürtös barátainkat leszámítva semmi kivetnivalót nem találok az első harminc csapatban. Jó, Algéria nyomulása talán durva - már csak négy hellyel vannak a Selecao mögött.

A törököket mindjárt be is árazták azzal, hogy megelőzi őket Haiti. Utóbbi ország 38. helye nagyobb röhej, mint a mi 32. pozíciónk. Szemezgetek a nyugati félteke legszegényebb országának utóbbi eredményeiből -dec14 és nov 14 között:

Kikaptak otthon 1:0-ra Kubától legutóbb, de előtte lemosták ugyanilyen arányban Antiguát és Barbudát, továbbá Guyanát. Grenadát (139.) 2:0-al, míg a szigetük másik országát, az örök rivális Dominikai Közt.-ot (94.a ranglistán) 2:1-el semmisítették meg. Trinidaddal nem boldogultak, ott maradt a 0:0. Veretes eredménysor, bezzeg Jamaica csak az 58.! 


Kuba talán a győzelem hatására 12 helyet javított a pozícióján, és már a 88. helyen állnak, lenyomva Izlandot. 

Jó hírek ebből a zónából: a szerbek, a szlovákok és a szlovének is irigyen nézik előkelő helyezésünket. És nem érdekel, hogy ők ennek ellenére nem csak tévéből láttak már világversenyt. A lengyelek még rendeztek is ilyet, aztán Üzbegisztánnal megosztva nyomorognak az 56. helyen.

Rossz hírek: Andorra egy helyet javított, megkezdve a felkapaszkodást a világelithez már 203-ak.

San Marino annak ellenére kénytelen osztozni Bhutánnal és a Caicos-szigetekkel a 207. helyen, hogy utóbbinak a FIFA sem tud lejátszott mérkőzéséről 2011 júliusa óta. Ráadásul akkor is egy tisztességes, 4:0-ás eredményt harcoltak ki a Bahamákkal -persze Bahama nyert. Bhután idén kapott egy négyest Bangkokban, és ennyi. Ha nem lenne jó túra egy kiruccanás Riminibe, azonnal átkéretném San Marinot az óceániai zónába.

Turks and Caicosnak ez mindenesetre nem vette kedvét attól, hogy női csapatot is indítson:

Nekik egyébként egy FIFA-program keretében ilyen kis ékszerdobozt építettek:


A teljes rangsor itt található. Megannyi érdekességgel egyetemben.

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/index.html?intcmp=fifacom_hp_module_ranking

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr795025988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.01.18. 20:38:06

Nem hiába, statisztikában és makett építésben kurva jók vagyunk!

Rich.mond 2013.01.18. 21:27:34

Az óceániai és karibi zóna úgy röhej, ahogy van.Antiguát mi hárommal vertük -nem is akármilyen pályán.
süti beállítások módosítása