Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Három meccs, kilenc edzés, tíz éjszaka

2013.01.22. 07:43 A szerethető dózsás

Az NB2-es válogatott újra Törökországban portyázik. Én már a tavalyi útjukra is felkaptam a fejem. A török túra nem olcsó, a Debrecen például nem engedhette meg idén ezt az utat. Na jó, a Debrecen nem az MLSZ. Az MLSZ úgy látszik lát ebben fantáziát. De vajon mit? Van egy csomó korosztályos válogatott, teljesen érthető ha azokat utaztatják. Sőt, akár korosztályos B csapatokat is lehetne szervezni. A válogatás és a cél világos, az adott korosztály tehetségei alkotják a csapatot és fejlődésüket szolgálja a nemzetközi meccs.

 De mi az NB2-es válogatott célja? Dárdai erről így nyilatkozott:

''Annak örülök igazán, hogy ezek a srácok nemzetközi csapatokkal játszhatnak. A magyar másodosztályban maga az iram sebességben és fejben is sokkal lassabb, mint a nemzetközi szinten. Ha ezen a három meccsen tudok egy kicsit fordítani a fejükön néhány hasznos tanáccsal, amitől javul a teljesítményük, akkor még megérte ez a jó kezdeményezés! Biztos vagyok benne, hogy hasznosan eltöltjük ezt a kilenc napot.''

Az MLSZ az akadémiák sikerét azzal méri, hogy hány játékost adnak az NB1-be. Ezzel Dárdai is egyetért:

''Több remek teljesítményt is láttam, szerintem a keretben helyet kapott focisták hetven százalékának jó esélye van arra, hogy visszakerüljön az élvonalba. Öt-hat játékos esetében pedig nem értettem, hogy egyáltalán mit keresnek a másodosztályban, mert véleményem szerint sokkal jobbak, mint jó néhány élvonalban szereplő külföldi labdarúgó. Remélem, a kerettagok megfogadtak néhány tanácsomat, és ez az edzőtáborozás olyan lökést adhat számukra, amelynek segítségével hamar visszakerülhetnek az élvonalba. ''

Nos nézzük mit ért Dárdai mester tanácsa?

A tavalyi keret:

Szántai Levente (Mezőkövesd) 30, Somodi Bence (Videoton-PFLA) 25, Oláh Gergő (DVSC-DEAC) 24 , Preklet Csaba (Eger) 21, Kornis Attila (REAC) 24, Zámbó Bence (Győr) 24, Makra Zsolt (Békéscsaba) 31, Czár Richárd (Honvéd-MFA) 21, Fazekas Géza (BKV Előre) 23, Kenderes Zoltán (Cegléd) 24, Domokos Bálint (Baja) 24 , Kónya Márk (Balmazújváros) 24,Sós Márkó (REAC) 23, Petneházi Márk (Orosháza) 25, Szekér Dávid (Tatabánya) 27 , Mundi Roland (Szolnok) 25, Bene Attila (Kazincbarcika) 25, Rácz Ferenc (Kozármisleny) 22, Szepessy Róbert (Szolnok) 28, Varga Tamás (Győr) 22, Máté János (Videoton) 23

 

Sikernek tekinthető pl. Máté János (5 meccs a Ferencvárosban) és Sós Márkó (11 meccs a Kecskemétben). Rajtuk kívül az NB1 közelébe került még Rácz Ferenc (Kozármisleny) akit leigazolt az MTK és pályára is lépett a Szenice ellen - (NSO: Az első játékrész végére a langyos tempó dacára elfáradt az MTK, röpködtek a sárgák, Rácz Ferenc pedig parádés labdával lepte meg a 16-oson belül Rolando Blackburnt, aki szerencsére fölé bombázott.)

Az NB1-ben még nem mutatkozott be.

 Ha a régebbi, Törökországban túrázó NB2-es válogatottakat nézzük, olyan neveket találunk, mint Nagy Olivér és Gyurcsó Ádám. Azt azonban nehéz elhinni, hogy sikerüket a 10 napos túrának köszönhetik és egyébként is korosztályos válogatottak voltak.

Mindenesetre az MLSZ elégedett volt és az idei jutalomutazás sem maradt el. Érdekesség, hogy a tavalyi keretből egy játékos maradt hírmondónak (és ennek az oka korántsem az, hogy a többiek felsőbb osztályba léptek). A többiek úgy látszik, nem tudták tartósítani válogatott formájukat. Abban hasonlít a két keret, hogy az idei is ötvözi a fiatalok lendületét az idősebbek tapasztalatával:

 

Kenderes Zoltán (Ceglédi VSE) 24

Lázár Patrik (Gyirmót) 23

Horváth Gábor (BKV Előre) 23

Domokos Bálint (Tatabánya) 27

Lengyel Dániel (Békéscsaba) 24

Burucz Barna (Csákvár) 26

Berki István (Vác) 19

Króner Martin (Vác), 20

Bognár István (Mezőkövesd) 22

Tóth Dániel (Orosháza) 19

Csorba Szabolcs (Nyíregyháza) 22

Olasz Dénes (Putnok VSE) 25

Kovács Tamás (Kozármisleny) 23

Reznek Donát (Nyíregyháza) 20

Sebők István (BKV Előre) 25

Kiss Róbert (Szeged) 24

Király Patrik (Vác) 20

Csordás Szabolcs (Csákvár) 21

Major Norbert (Ajka) 22

 

Az eddigi mérkőzéseik felemásra sikeredtek:

 magyar nb2 - Flamurtari (albán) 2:1 -a kép a mérkőzés előtt készült:

magyar nb2 - Dortmund B 1:5 - a BVB csapatából Bajner Bálint is betalált.Így egyik szemünk sír, a másik viszont nevet.

 Három meccs, kilenc edzés, tíz éjszaka. Jövőre, nem veletek, ugyanott!

Címkék: foci futball nb2 fodbal


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr535033153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maribor 2013.01.22. 08:21:56

Dárdainak igen komoly távcsöve lehet, ha Berlinből ilyen jól látja az NB2-t. Vagy itt egész másról van szó a szinfalak mögött?
süti beállítások módosítása