Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Enbékettes beharangozó: Putnok-Vasas

2013.01.28. 01:28 A szerethető dózsás

images (2).jpg

Az NB2 keleti csoportja mindjárt egy igazi rangadóval nyit, amelyen a második helyezett Vasas a hazai pályán mindenki ellen esélyes, jelenleg a dobogótól mindössze négy ponttal lemaradó Putnok oroszlánbarlangjába (erről bővebben később) látogat.

images (1).jpg

A vidéki foci egyre inkább meghatározza a magyar labdarugás jövőjét. Olyan vidéki csapatok kerülnek a magyar foci vérkeringésének ütőerébe amelyekről korábban a legelvakultabb fociszurkoló is csak az adott faluban élő,  lehetőleg elkerülendő és letagadott rokonaitól hallott.

Ha a putnoki focicsapatról olvasok, akkor az jut eszembe, hogy gyerekkoromban vasárnaponként egy IFA teherautó dudált az utcánkban a tartalékcsapat meccsére kalandvágyó játékosokat keresve. Próbajáték nem volt, aki fel tudott mászni a platóra, az a kezdőcsapat szerethető tagja lett. Megye kettő, 200 néző, a bíró ritkán tévedett, de olyankor utoljára.

Putnokot persze minden kisiskolás ismeri, hiszen annak idején (1460) Putnokon keresztül vezetett Mátyás király útja Gömörbe, ahol..., de hagyjuk a költészetet.

putnok1106031.JPG

Back to the future

A PVSE (Putnoki Városi Sportegyesület) 1991-ben alakult és az átkos Putnoki Bányász Sportegyesület (PBSE) jogutódja. A PVSE címerében Bokros Lajos és két oroszlán látható: 

images (3).jpg

A szerző (nevük elhallgatását kérő) informátorai szerint a Putnokhoz legközelebbi oroszlánok a jászberényi állatkertben élnek, de nem kizárt, hogy Putnok szurkolók. A putnoki Bányász egyébként a második világháborútól 1991-ig a BAZ megyei első osztály stabil tagja volt, és a 16 csapatos megyei bajnokság többi 15 bányászcsapatával küzdött az NB3 északi csoportját jelentő bajnoki címért.

A Putnok-Vasas meccsnek az igazi pikantériája, hogy Várady Béla --vagy ahogy mi ismertük, Váradi Béla--, Béla, Béla Béluska, úgy lő mint a géppuska, a legenda, aki csak azért nem kapott aranycipőt mert Dudu Georgescu (bukaresti Dózsa) a román bajnokság utolsó fordulójában mesterhetest lőtt (és igen, az olvasó jogosan kérdezi, ez ugyanaz a Váradi aki csókolomot köszönt Mészöly Kálmánnak?), nos Béla Putnokon kezdte. Várady Béla nevelőegyesülete játszik tehát sorsdöntő mérkőzést az ellen a csapat ellen amelynek színeiben Váradi Béla 174 gólt rúgott.

1348222678_01.jpg

Jó lenne tudni, hogy a putnoki Várady Béla Sportközpont névadója melyik csapatot tartja esélyesebbnek a ''derbyn''.

A putnoki csapat több új igazolással készül az év mérkőzésére. A szakmai stáb szerdáig dönt a próbajátékon szerepelő labdarúgók: a bosnyák Faris, a kameruni Pierre és David (lehet hogy az oroszlán nem is véletlen?), a román Marius, az Újpestről érkezett Üveges, valamint az Ózdról jött Kovács Á. -- további sorsáról. Jó látni, hogy Üveges Szabolcs, a Parma egykori játékosa egy rövidebb, ám karrierje szempontjából csalódást keltő kitérő után (Újpest) végre egyenesbe kerül. A bosnyák, román és kameruni játékosok pedig remélhetőleg otthon érzik majd magukat a putnoki night clubokban -- legalábbis addig, amíg a magyar akadémiák ki nem termelik a megfelelő helyetteseket.

A PVSE hazai pályán mindenkire veszélyes. A Vasas védőinek legfőképpen a fiatal (27 éves) Monyók Péterre kell figyelniük. Monyók a bodrogkisfaludi akadémia saját nevelésű játékosa, a PVSE 2008-ban csapott le rá a Bánréve, a Dubicsány és a Rudabánya ajánlatait megelőzve. Az átigazolási összeg nem nyilvános, de a beavatottak több láda sörről és továbbadás esetén még több láda sörről beszélnek. Monyók Péter álma a válogatottság és szivesen kipróbálná magát egy komoly külföldi bajnokságban is.

monyk 3.jpgMonyók (jobbra, vagy balra, a faszom se tudja, mindenesetre hol játszanak ezek, Kálmán bácsi avasson már nekik valamit) 

A szerző hazai győzelemre tippel, annak ellenére, hogy mértékadó ranglistáján a Vasas (Hollandia és az Olympique de Marseille között) a 40., míg a PVSE a 272. helyen szerepel.

Címkék: magyar nb2 fodbal


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr135047623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

divaoni01 2013.01.28. 07:41:06

Meglehetősen részrehajló cikk lett, miután a Putnoki csapatról mindent megtudhattunk a Vasasról meg semmit.

miller draft 2013.01.28. 07:45:18

Végre képbe kerültünk a kiélezett és magas színvonalú Keleti-csoportból is. A cikk végén található mértékadó ranglistáért külön köszönet. Évek óta próbálom eldönteni, hogy a Barca vagy a Real a jobb csapat, most végre sikerült!

divaoni01 2013.01.28. 07:56:02

@miller draft:

Akkor jó. Legalább el fogom tudni végre dönteni, hogy a lilák vagy a zöldek az autentikusabbak angyalföldi ügyekben.

Mr. Beer 2013.01.28. 08:35:59

Vasas úgyis megszünik nemsoká

rexter 2013.01.28. 10:21:15

engem csak az erdekel, hogy jovore is legyen egy ugzanilyen beszamolo

- Rendi - 2013.01.28. 11:13:15

"a Putnokhoz legközelebbi oroszlánok a jászberényi állatkertben élnek"

Nem is igaz, Gyöngyös közelebb van (szerintem) :]
Köszi a cikket, remélem mentek lejjebb is ;]

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2013.01.28. 11:35:50

Nem aranylabdát hanem aranycipőt

Nyugdíjas Szektor 2013.01.29. 14:12:11

A Vasas örök, legfeljebb a következő csődnél majd a Fáy utcába költözik a Putnok.
süti beállítások módosítása