Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Premier League – körkép az átigazolási időszak lezárultával

2013.02.01. 15:16 Fatusi

Lezárult a januári átigazolási időszak, az angol élvonal csapatai megtisztították kereteiket a nem odavalóktól, vagy éppen erősítettek igényeik szerint, volt már izgalmasabb téli adok-veszek, de azért van szemezgetni való bőven.

Manchesterben minden rendben

A tabella alapján egyértelműen a két manchesteri csapat kívánkozik az élre. A Robin van Persie vezérelte United 24 kör után 7 pontos előny birtokában várja a folytatást, tavaly óta persze jól tudják Sir Alexék, hogy ez sem jelent életbiztosítást. Ennek ellenére a jelenlegi keretet megfelelőnek találták a célok eléréséhez, egyedül a friss angol válogatott Wilfried Zahát vették meg 10 millió fontért a Crystal Palace-tól, de gyorsan vissza is küldték a másodosztály feltörekvő csapatához még egy fél évre, bár amilyen formában vannak a MU jelenlegi szélsői, akár már most is megérne egy próbát.

A City-nél szintén mély a keret, olyannyira, hogy a kevés játéklehetőséghez jutó Mario Balotelli majd’ 18 millió angol fontért haza is tért Milánóba. Viszont nem az Interhez, hanem az AC Milanhoz, a szurkolók majd valahogy túllépnek ezen, Balotelli lelkivilága miatt viszont nem kell aggódni.

Londonban csak okosan

A dobogóért hajtó csapatok közül a Chelsea potom 7 és fél milláért bezsebelte a kitűnő Demba Bát, akinek nem kell Afrika Kupáznia, és egyébként fél idény alatt 13 bajnoki találatig jutott a Newcastle-nél (ehhez már hozzá is pakolt egyet új állomáshelyén). Maradjunk annyiban, hogy Torres-nek lesz miért izgulnia. Ezzel szemben az „angol futballista mindig feláras, ha országon belül vált klubot” tételt igazolva  13 millió fontot ki tudtak sajtolni a Liverpool-ból Daniel Sturridge-ért, így remekül jöttek ki a csatárcseréből, más kérdés, hogy Sturridge meggyőző játékkal nyitott a Mersey partján.

A Tottenham bagóért megvette Lewis Holtby-t a Schalkétól, akár be is jöhet, és a keretében tudhatja a korábbi manchesteri Zeki Fryers-t is, aki belgiumi kitérővel került a londoni klubhoz, Ferguson mester nemtetszése kíséretében.

Az eddig erőn felül teljesítő Everton tegnap behúzta a Barnsley rendkívül tehetséges, 18 éves hátvédjét, John Stones-t, aki valószínűleg a jövő embere lehet, bár hátvédposzton annyira nincsenek sokan a Stolverkosok.

Az Arsenal úgy tűnt, hogy csendben marad, Wenger mester a válság miatt pangó játékospiacot vizionált, és kijelentette, hogy minden posztra két megfelelő ember is van az Ágyúsoknál, ennek ellenére azért az utolsó napon csak-csak bejelentettek egy érkezőt. Nacho Monreal 8,8 millió fontba került, posztja balhátvéd, Gibbs lesérült, Santos bizonyította alkalmatlanságát csereként a Liverpool ellen, így hamar a kezdőcsapatban tűnhet fel a 9-szeres spanyol válogatott ex-Málaga játékos. Johan Djourou-t viszont elpasszolták a Hannovernek. Pár napig David Beckham is itt mozgott, az okosok már tudni vélték, hogy… de nem! A legendás középpályás leszerződött öt hónapra a PSG-hez, és fizetését jótékony célokra ajánlotta fel. Nem lehet nem tisztelni ezt az embert, na!

A BL-helyekre törekvők közé némi jóindulattal vegyük még be a Liverpoolt is, akinek egyik érkezőjéről már ejtettem szót, de van másik is, Coutinho az Interből, aki pontosan annyiba került, mint az Arsenalnak Monreal, és talán felpezsdíti kicsit a Pool szürke középpályáját.

Odemwingie égése

Nézzünk néhány említésre méltó transzfert a középmezőnyben tanyázó csapatok háza tájáról. A Swansea 5 millióért eladta Danny Graham-et a Sunderland-nek, aki így félelmetes csatárpárost alkothat Steven Fletcherrel.

A Stoke megvette az egyszeres angol válogatott kapustehetséget, Jack Butland-et a Birmingham-től, de még nem tart rá igényt. Ellentétben Break Shea-vel, a fiatal amerikai válogatott középpályás négy és fél évig szolgálhatja a piros-fehér csíkos csapatot. Matthew Upsont ingyen odaadták a Brightonnak.

A West Bromwich játékosa, Peter Odemwingie megpróbálta magát eladni a QPR-nak, de ez a magánakció nem sült el túl jól, a két klub nem tudott megegyezni, így nem engedték be a Queens Park-székházba, a West Bromnál pedig feltehetőleg példásan megbüntetik majd a renitens támadót, aki korábban többször is kritizálta klubja vezetését.

A Sunderland Graham-en kívül szerződtetett még egy francia tehetséget is, a 22 éves Alfred N’Diaye már be is mutatkozott, gólpasszt is jegyezhet.

A Fulham igen veretes névsort tudott kölcsönbe megszerezni: érkezett Urby Emanuelson a Milantól, Stanislav Manolev a PSV-től, Eyong Enoh az Ajaxtól és Emmanuel Frimpong az Arsenaltól. Mindegyikük valós erősítést jelenthet.

A West Ham United is igyekezett erősíteni keretén, hiszen a kezdeti lendület után kifulladóban vannak. Joe Cole a Liverpoolt hagyta ott korábbi csapata kedvéért, Marouane Chamakh-ot az Arsenal passzolta el időlegesen, míg az osztrák válogatott Pogatetz Wolfsburgból érkezett a szezon hátralévő részére.

QPR és Newcastle: nagybevásárlás

Az alsóházban is volt mozgolódás.  Newcastle-be egy egész francia kolóniát csődítettek, az eddig ott lévő öt játékoshoz érkezett még a francia címvédő Montpellier-től 7 millió fontért Yanga-Mbiwa, 5 és fél milláért Debuchy a Lille-től, leigazolták Moussa Sissokót Toulouse-ból, Yoan Gouffrant Bordeaux-ból, Haidara a Nancy-t hagyta ott a Szarkák kedvéért, végül pedig Kevin Mbabu személyében egy 17 éves svájci gyereket is megszereztek. Kíváncsian várjuk, mire lesz ez elég, ha figyelembe vesszük, hogy megváltak gólzsákjuktól, Demba Bától.

A Norwich elcserélte Steve Morisont a Leeds-el Luciano Becchio-ért. a Wigan kölcsönvette az atomtehetség Ángelo Henríquezt a ManU-tól (rögtön góllal is mutatkozott be), valamint szert tett a hondurasi válogatott Roger Espinozára is. A harmatosan szereplő Aston Villa Yacouba Sylla igazolásával jelentkezett az átigazolási piacon, több mint két millió fontot adott ki a fiatal francia védekező középpályásért.

A Southampton a norvég válogatott védő, Vegard Forren megvásárlásával igyekezett nagyot húzni, 4 millió fontért három és fél évre kötötte magához a Molde korábbi játékosát. Readingbe Nick Blackman érkezett a támadósorba Sheffieldből, az ír válogatott hátvéd Stephen Kelly is itt folytatja, hasonlóan a portugál Carricóhoz és a 21 éves angol Hope Akpanhoz, aki a Chelsea elleni bajnokin két gólpasszal vétette észre magát.

Végezetül foglalkozzunk a Queens Park Rangers-el, ahol mindent megtesznek azért, hogy elmozduljanak a sereghajtó pozícióból. Pusztán négy pont a lemaradásuk, Harry Redknapp menedzseri kvalitásaival ez behozható. A Spurs-től meg is szerezte két volt játékosát, Andros Townsendet és Jermaine Jenas-t, mindketten ingyen érkeztek. Nem volt ilyen olcsó a remek Loic Rémy, aki több mint 9 millió fontjukba került, a Marseille-től szerezték meg a francia válogatott csatárt.  Klubrekordot jelentő 13 millió 200 ezer fontért költözött Londonba az Anzsi Mahacskalától Christopher Samba.

Megváltak viszont Djibril Cissé-től, abbahagyta Ryan Nelsen -aki búcsúzóul még lehozott hátvédként egy 0-0-s meccset a címvédő Man. City ellen-, kölcsönadták Anton Ferdinandot Törökországba és Faurlin sem tagja már a keretüknek többé.

 

Ez volt tehát a januári tranzakciók esszenciája, a felsorolás természetesen nem teljes. Hétvégén a 25. körrel folytatódik az angol bajnokság.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr135056930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexter 2013.02.01. 18:09:57

durva basszus h négy említett névből 3 tutira néger random check és hangzás alapján.

Fodbalista (törölt) 2013.02.01. 18:20:55

Én azért csak kölcsönvettem volna Cicót Ferguson helyében, hátha le tudja követni a fodbalt egy jó csapatban. Csak sajnos Ferguson nem ért a fodbalhoz, amikoz hozzánk jött előadást tartani, az is olyan lapos volt, hogy még kérdések sem merültek fel utána, megitta az üccsit, megette a pogit és mehetett vissza.
süti beállítások módosítása