Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Gólkirályok

2013.02.25. 16:33 A szerethető dózsás

A huszonötszörös válogatott Tököli Attila és a tizenhatszoros válogatott Kabát Péter már 15 éve lövi a gólokat. Tököli 200 gól felett jár, Kabát is több mint 100 gólt szerzett. Kettőjük teljesítménye nagyban befolyásolja a csapataik teljesítményét, mert ha jó napjuk van, akkor egyedül képesek eldönteni a mérkőzéseket.

 

David Beckham Kabat Peter.jpg.ashx.jpegKabát adja.

 

 d0003186B017b25c2f14f.jpg

 Tököli is adja, de neki csak Szabó Zsolt jutott.

 

 

Nézzük hogyan látja egymást a két csatár:

- Hogyan készül a csapatotok a pénteki mérkőzésre, terveztek-e valami különleges meglepetést? 

Kabát Péter: Ugyanúgy készülünk, mint a többi találkozóra. Mindenképpen nyernünk kell, mert az MTK és az Újpest ellen is csak remiztünk. Ha legalább az egyik riválisunkat megvertük volna, akkor most sokkal nyugodtabban készülhetnénk. 

Tököli Attila: Mi is a megszokott menetrend szerint készülünk. Akárcsak a Vasas, mi is csak egy pontot szereztünk az előző fordulóban, pedig szerencsés esetben az élre kerülhettünk volna 

- A meccs végeredménye nagyban függ attól, hogy milyen teljesítménnyel rukkoltok elő. Kíváncsi lennék mi a véleményetek egymásról. Milyen erényeket és hiányosságokat véltek felfedezni a másik játékában? 

Kabát Péter: Attila nagyon gyors, és szinte minden helyzetét kihasználja és ráadásul abszolút kétlábas játékos. A hiányosságairól nem tudok mit mondani, mert annyira nem ismerem, amikor pedig játszani látom, akkor elsősorban azt figyelem, hogy mik az erősségei. 

Tököli Attila: Peti nagyon erőszakos, gyors és a kapu előtt is rendre feltalálja magát. Sokan a hiányosságának róják fel azt, hogy forrófejű, szerintem viszont épp ez az, amelynek az eredményességét nagy részben köszönheti, mert nem nagyon szeretnek ellene játszani a védők. 

- Készültök-e arra, hogy külön őrzőt állítanak rátok? 

Kabát Péter: Ismerem a Dunaferr védőit, tudom, hogy mire kell majd figyelnem ahhoz, hogy eredményesen tudjak ellenük játszani. 

Tököli Attila: A Vasasnál egy jól bevált szisztéma szerint játszanak, amelyen eddig se, és ezután sem fognak változtatni, így nem hinném, hogy külön készülnének rám. 

- Mit tippeltek, ki nyeri a pénteki derbit, és a kettőtök párharcát? 

Kabát Péter: Remélem, mindkettőt mi. Természetesen az elsődleges szempont a csapatérdek, de nem lenne hátrány, ha nem kapnánk gólt, mert az azt jelentené, hogy Attila nem volt eredményes. 

Tököli Attila: Én is a csapatérdeket helyezem előtérbe, de lehet, hogy feldobok valamit a védőinknek, hogy semlegesítsék a Pétert. Nem esnék kétségbe, ha a Peti elhúzna tőlem a gólkirály címért folytatott csatában, de a meccset mi nyernénk meg. 

- Végezetül megkérdezném tőletek, ki lesz a gólkirály? 

Kabát Péter: Két gól előnyöm van Attilával szemben, de még öt forduló hátra van, és ez a versengés is legalább olyan kiélezett akárcsak a bajnoki címért folytatott küzdelem. 

Tököli Attila: Remélem, egyre közelebb kerülök majd a Petihez, de mint már mondtam az a fontos, hogy a csapat minél előrébb végezzen a bajnokságban. 

A legfontosabb a csapat!! 

 

(Az interjú 2001 tavaszán készült.)

Címkék: magyar fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr85104750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása