Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Szicíliai védelem

2013.03.13. 11:59 Püspök utcai gombaszedő

Mi, magyar fodbalrajongók, méltán érezhetjük büszkének magunkat hagyományainkra, hiszen a boldog békeidők valcerjein nevelkedett labdarúgásunk a mai napig szórakoztató edzőkeringővel örvendeztet meg minket. De amíg mi őszinte áhitattal tekintünk Tornyi Barnabás kizárólag leporellóra nyomtatható pályafutására, a világ ebben is elhúz mellettünk.

Két végkielégítés közt jólesik néha egy kis edzősködés (fotó: dvtk.eu)

Olaszország számomra mindig is valami furcsa, távoli, mesebeli világnak számított, ahol két klub egyszerre birtokolhatta egyazon játékos játékjogát, ahol évi tíz-húsz igazolás és negyven fős keret normálisnak számít, ahol a legnagyobb riválisok olykor játékosokat csereberélnek, és ahol van olyan csapat, amelyik idegenben több nézőt vonz, mint otthon.

De amikor 1934-ben, három évi igencsak sikeres edzősködés után Feldmann Gyula otthagyta a Palermo csapatát, aligha sejthette, hogy ezzel már-már rekorder lesz, ugyanis azóta se nagyon volt olyan edző, aki egyhuzamban három évnél tovább bírta volna a szicíliai csapat kispadján. Igen, fontos odatenni, hogy egyhuzamban, mert elég sokan többször is vissza-visszatértek, a hatvanas évek elején például Fioravanto Baldi és Oscar Montez két kört is ment, egymást váltogatva.

Maurizio Zamparini tulajdonos 2002-es érkezésével viszont a már amúgy is pattogós tempójú edzőváltások elképzelhetetlen sebességre kapcsoltak, a meglehetősen türelmetlen üzletember évente átlagosan két teljes szett útilaput köt edzői talpakra. Az idei szezonban azonban önmagát is felülmúlta: miközben csapata stabilan tartja a biztos kieső helyet, négyszer mutatott ajtót a vezetőedzőnek, legalábbis lapzártánkig.

Ugyanakkor mégis csak három edzője volt idén a csapatnak, de akkor hány éves a kapitány? Hát ugye az van, hogy először  volt Giuseppe Sannino, aztán utána Gian Piero Gasperini, majd Alberto Malesani, de februárban újra Gasperini érkezett, és tegnap, lezárva a keretes szerkezetet, ismét Sannino.

Leisztinger Tamás legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Címkék: olasz fodbal


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr765131807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása