Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Egyelőre nem jegelik Hetényit

2013.03.25. 18:42 Nóbádi iz der

A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapja, az icehockey.hu kevesebb mint két soros közleményben tudatta, hogy jelenleg nem zárkózik el a szexuális zaklatással vádolt válogatott kapus szerepeltetésétől a Papp László Arénában április közepén megrendezésre kerülő divizió I/A világbajnokságon: "A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége hozzájárult Hetényi Zoltán felkészülésben való részvételéhez. Az médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az eljárások lezárásáig érdemi álláspont nem alakítható ki."

640hetenyi.jpg                                          Úgy tűnik, Hetényi áprilisban felveheti a sisakot


AZ médiában eddig ugye annyi jelent meg, hogy a 25 éves hálóőr március 17-én nem kifejezetten szomjasan kicsit megtapogatott egy duluth-i pincérnőt, majd összeverekedett az őt eltávolítani igyekvő személyzettel. Ennek során közölte, hogy gyűlöli a "niggereket és az amerikaiakat", valamint arra is kitért, hogy ezzel párhuzamosan viszont büszke a magyarságára. Ezt követően a kiérkező rendőrök megbilincselték a játékost, aki az út alatt folyamatosan dühöngött (a jelentés szerint köpködött is és lefejelte az ablakot), közben határozott kísérletet tett arra is, hogy megtippelje a rendőr édesanyjának foglalkozását. A zsarut pedig nemes egyszerűséggel "egy darab szarnak" nevezte, majd azt is közölte vele, hogy az "ő adójából" él. Hetényit a viselkedése miatt külön cellában kellett elhelyezni.

A játékos nevében később írtak   azután kiadott egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy nem követte el azt, amivel vádolják, és biztos abban, hogy majd felmentő ítélet születik. Ugyanakkor végtelenül sajnálja, hogy szégyent hozott a csapatára, saját magára, valamint legfőképp a hazájára.

Hetényit hivatalosan "három rendbeli szexuális zaklatással és rendbontással" vádolják. A három rendbeliség úgy jött ki, hogy minden mozdulat egynek számít, hiszen a szemtanúk szerint a kapus kétszer a pincérnő seggét, egyszer pedig a melleit markolta meg.

Kovács Csaba, a magyar szövetség szakmai alelnöke szerint "jelzésértékű, hogy Zolit szabadon engedték, és hazarepülhet Magyarországra". (Mondjuk én nem értek az amerikai jogrendhez, de szerintem az óvadék ellenében való szabadon bocsátás még nem jelent sok mindent, hiszen például Pistorius is ezen a módon védekezhet, aztán azért ott finoman szólva sem borítékolható a felmentő ítélet.) Kovács biztos Hetényi ártatlanságában, főleg miután a kapus meg is esküdött neki arra, hogy nem fogdosta a pincérnőt. A sportvezető még azt is hozzátette, hogy ezúttal is csak a bulvár színezte ki a történteket.

4032530_2bc54a72aff1f78f95735ef8d0ed3ace_wm.jpg                          Jegyzőkönyv az őrizetbevételről, fotó: Gwinnet County Police Departmen

A Hetényi-ügy természetesen szokás szerint a végletekig megosztotta a közvéleményt. Voltak, akik határozottan kijelentették, hogy egy ilyen ügy végleg alkalmatlanná tette őt a címeres mez viselésére. Mások szerint nem kellene örökre jegelni a válogatottból, de a mostani világversenyt pedagógiai célzattal mindenképpen ki kellene hagynia. Sokak szerint pedig egyszerűen túllihegték az ügyet, mert az a legjobb családban is simán előfordul, hogy valaki be van baszva, és akkor nem mindig tudja, hogy mit cselekszik. Olyan véleményeket is olvashattunk, hogy szegény csak a magyar viszonyokhoz szokott, azzal pedig nem volt tisztában, hogy az óceán túloldalán ezt a viselkedést nem annyira tolerálják. Természetesen olyan hozzászólások is érkeztek, amelyeknek nagyjából annyi volt a lényegük, hogy Hetényin kívül mindenki hibás a történetben.

A magyar szövetség döntése engem cseppet sem lepett meg. Elsődleges cél és érdek a világelitben való ismételt szereplés, ehhez a japán-kazah-olasz-brit-dél-koreai ötösből legalább négynek mögöttünk kell végeznie. Ez a feladat cseppet sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a tavaly az A csoportból kiesett kazahok és olaszok vitathatatlanul előrébb járnak, és a feljutásunkhoz a két csapat közül valamelyiknek mindenképpen a hátunkat kell(ene) néznie. Azért az esély persze megvan, de kizárólag csak akkor, ha két nemzetközi szinten is jegyzett kapussal vághatunk neki a tornának, akik arra is képesek, hogy mindvégig kiváló formában teljesítsenek. Ehhez pedig a válogatottba visszatért Szuper Levente játéka mellett Hetényi Zoltán szerepeltetése is szükséges, mivel a két hálóőr vitathatatlanul és egyértelműen kiemelkedik a magyar mezőnyből. Ezzel nem akarom megkérdőjelezni Bálizs Bence, vagy esetleg Rajna Miklós tehetségét, de szinte biztos vagyok abban, hogy ők jelenleg még elsüllyednének a mély vízben. Igaz, Bálizs tavaly már némileg kényszerűségből részt vett a világbajnokságon (akkor sem Szuper, sem Hetényi nem léphetett jégre), de az akkori Bálizs-Budai kettős azért messze nem ugyanaz, mint a Szuper-Hetényi duó.

Hetényi Zoltán múlt vasárnapi viselkedését maximálisan elítélem. A tetteit nem menti fel sem az alkohol, sem a későbbi megbánásra (?) utaló nyilatkozat. Azt sem vitatom, hogy aki magára húzhatja a magyar válogatott mezét, annak az élete minden pillanatában sportemberhez méltóan kell viselkednie. De a józan ész és az erkölcs nem mindig összeegyeztethető a sportban. Lehetne azon vitatkozni, hogy ez jól van-e így, de annyi biztos, hogy Hetényinek, amennyiben jó formában van, megkérdőjelezhetetlen helye van a magyar keretben.

Mert bizony nagyon jó lenne, ha újra feljutnánk. A sportág hazai jövője szempontjából sem mindegy, akik pedig ott voltunk Svájcban az A csoportos vb-n, tudjuk, hogy a szurkolók számára is felejthetetlen élmény egy ilyen rendezvény.

Szankcionálni pedig még később is lehet.

És kell is.


13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr135170968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.03.25. 19:28:44

Örülök...Hetényi az én hősöm, mert ugye a fekákat én sem kedvelem, a rendőröket is utálom, az amerikaiakat meg pláne, szóval Hetényi, csak így tovább! Sőt vissza se menj Amerikába, az amcsik le is szophatnak az ítéletükkel együtt, a köcsög ír gázolót sem adja ki Írország, pedig ő magyar gyerekeket ölt!

Nóbádi iz der 2013.03.25. 19:45:52

@miller draft: Azért a "rendőröket utálom" kitétellel megtagadod a kedvenc csapatodat, de lelked rajta.
Mellesleg azon gondolkozom, hogy ha Zoli például egy Maccabi nevű csapatban játszana, és ott tenne kijelentéseket a helyiekre, akkor milyen eséllyel léphetne jégre a vb-n?

Winnetou bácsi regisztrációs adatlapja nyilvános 2013.03.25. 20:07:47

Jelzésértekű, hogy az ottani csapata rögtön kidobta. Ebben két jelzés is van. Az egyik, hogy ismerik az ügy komolyságát, nem csak a rendőrségi oldalról (a rendőrök nem fognak ilyesmiben hibázni, mert Hetényi beperelhetné őket), hanem Hetényi a csapattársakkal ivott, ők is biztos elmondták, hogy mi volt. A másik jelzés, hogy Hetényi atomszar volt egy kurvaszar kiscsapatba nem fért be,vagy ha igen akkor olyan statisztikákat produkált ami után nem csoda ha berugott.

miller draft 2013.03.26. 07:32:11

Egyébként komolyra fordítva némiképp a szót, én azzal a verzióval értek egyet, hogy mindenki volt már részeg ennyire. Én Győrben néhány éve még garázdálkodtam is a stadionban, egyik közös cimboránk az Imperiál lépcsőjét célozta meg. Gondolom ha a pincér nőhöz úgy közelít, hogy egy 100 dollárost dug a cicijei közé azzal semmi gond nem lett volna, sőt még a WC-ben le is rántja a csaj..... A debreceni bunkót simán felmentette a közvélemény, mikor 200-al elütötte a bringást, úgy, hogy a feje leszakadt szerencsétlennek.Mentsük már fel a kapust is ha részegen duhajkodik "valahol Amerikában".

zaza pipi 2013.03.26. 08:13:16

@miller draft:
persze, mentsük fel, csak útlevelet, meg válogatott mezt ne adjunk neki.
legyen ő a mi kis családi titkunk. a kis házi köcsögünk, aki a szép magyar pincérnőket fogdossa, azok nem jelentgetnek fel, mert sokkal megértőbbek. és mivel MNK, valószínűleg le is rántják a WC-ben és tutira nem kerül az se 100 dollárba, mert a hitel miatt már 5ezerért is adják.
minek akkor meg külföldre járni, nem igaz?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.03.26. 11:44:59

@miller draft: Mindenki másképp részeg, ezt tudjuk. Én például sose kötözködtem senkivel részegen, a legantiszociálisabb tettem az volt, amikor egy koncertről hazafelemenet a fél korsó esővízzel hígitott metaxámat egy klasszikus kisgyerekes Persil-reklám (Hegyesi Szkilla) óriásplakátnak basztam húsz méterről, miközben közöltem, hogy "Nesze bazmeg, anyád úgyis Persillel mos".

Ja, és egyszer ráhugyoztam egy kispolski szélvédőjére minusz tízben, mert viccesnek gondoltam, hogy rá fog fagyni.

miller draft 2013.03.26. 19:35:32

@zaza pipi: Nem, igazad van azért mert részeg volt szerintem lőjük le, vagy inkább akasszuk fel. Mert abban a csudálatos ámerikában az ilyen viselkedés olyan ritka mint a fehér holló. Maradj már, most őszintén mi a faszt vársz, tiltsák el örökre mert egy éjszaka berúgott és duhajkodott egyet? Mindezt persze azért mert "amerikába" csinálta, Akiknek jó mélyen be kell nyalni, mert ők aztán kurvára az emberi jogok élharcosai, igaz 50 éve még a fekák gyalog jártak Rosa Parks-al. Bezzeg Moldáviában még az őrbódét is szét lehet ütni...mert az "keleten" van. Hát a faszt....én innen Biatorbágyról konkrétan szarok a buzi amerikaiakra.... Gooooooo Hetényi!

zaza pipi 2013.03.26. 20:43:59

@miller draft:
ez nem amerikarol, meg moldaviarol szol, hanem rolunk. rolad es rolam. hogy amikor legkozelebb kulfoldivel talalkozol, ne adj isten dolgozol neki, akkor embernek, magahoz hasonlonak, vagy allatnak fog-e tartani.
persze biatorbagyon ez valoban nem egy egeto problema...
de igazad van, toljuk csak a budos bunko hetenyi arcat, mert egy kurva bakelit darabot jol tud megallitani, es akkor miert ne lenne o fontosabb ember, mint te, vagy en. nyaljunk be neki csontig, mert ugyesen korizik. legyen o magyarorszag arca, tudod mit? inkabb csak biatorbagye

miller draft 2013.03.26. 20:55:52

@zaza pipi: Bocs, most olvastam csak el a hozzászólásaidat itt a blog.hu-n. Már mindent értek, bocs, hogy vitába szálltam veled, további szép napot :-)

Fodbalista (törölt) 2013.03.28. 02:12:15

Nem kéne már úgy tenni, mintha egy nő kéretlen megcsöcsörészésétől valaki szexuális bűnözővé válna.

Annyira lehetett komoly a dolog, hogy háromszor is volt alkalma hasonlóra. Kb. mint amikor hatszor szalad bele a bicskába az áldozat.

A verbális izmus vádját leszarom, az a felháborító, hogy büntetik. De ez legyen az amcsik dolga, nálunk például még magyarozni is szabad.

Szabályt sértett, megbüntetik, fizet és ennyi. Kb. mint egy gyorshajtás.

Aki gyorsan hajt, az nem válik méltatlanná mindenre? Az is szabály, és a szabály az szabály.

miller draft 2013.03.28. 08:04:56

@Fodbalista: Na de ezt AMERIKÁBAN tette a demokrácia és liberalizmus ősi földjén. Ez súlyosbító körülmény. Ráadásul niggerezett, ez már-már a zsidózással van egy szinten. Szerintem a minimum, hogy örökre fogolytáborba zárjuk, és jól eltitkoljuk, hogy nem végeztük ki.
süti beállítások módosítása