Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Önégetés

2013.03.28. 21:16 Püspök utcai gombaszedő

Kicsit megkésve érkezett szerkesztőségünkbe a hír, de kár lenne szó nélkül elmenni mellette.

Történt ugyanis, hogy a magyar-román összecsapás előestéjén a harmadosztályú FC Caracal derék oltyán szurkolói magyarzászló-égetésre ragadtatták magukat. Ez önmagában még nem hír, de mint a képen is jól látható, a bocskoros atyafiak földrajzi ismeretei hagynak némi kívánnivalót maguk után.

A honvédosoknak így is, úgy is lőttek

Az esetről az audvoci.ro portál számolt be, a cikk folytatásából azt is megtudhatjuk, hogy a tüntetőknek a kiérkező rendőrök mondták meg, hogy a magyar zászlón a csíkok vízszintesen vannak, ami alighanem hiba volt, mert így legközelebb majd iráni zászlót fognak égetni.

Mielőtt azonban a spontán népharag hullámai átcsapnának a határ fölött és eltörölnék az oltmenti kistérséget a föld színéről, sietve leszögeznénk, hogy e nagyfokú portál a Hírcsárda román megfelelője. (Ugyanitt számolnak be arról, hogy Mutu azt nyilatkozta, a románoknak van még esélye a továbbjutásra, ami a szerző szerint egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Chelsea-től annak idején kidobott csatár drogproblémái még nem oldódtak meg.)

És számomra ettől lesz igazán érdekes az egész, mert lehet bármit mondani a románokra, de egyvalamit talán érdemes lenne eltanulni tőlük: önmagunk humoros lekicsinylését. Tudom, voltak, vannak próbálkozások, de a legtöbbjük valahogy szánalmasan erőltetettnek tűnik, mintha nem jönnének igazán szívből.

Mi miért nem tudunk ilyet?

Címkék: román fodbal


20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr575178741
süti beállítások módosítása