Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kézilabda BL-döntő beharangozó

2013.05.04. 10:52 Fradista Utazó

Most vasárnap (május 5.) rendezik a női kézilabda BL-döntő első mérkőzését. A norvég Larvik HK és a Győri ETO indul harcba a címért.

gyor_larvik_vagott_640x480.jpg

A korábbi mérkőzés egy kemény pillanata (Fotó: MTI)

A női BL-ben (ellentétben a férfiakkal) a döntőt is oda-visszavágós alapon rendezik. A végső győztes a szokásos kupaszabályok alapján dől el: összeadják a két mérkőzésen szerzett gólok számát, akié több, az nyert. Döntetlen esetén az idegenben lőtt több gól számít - így vesztette el a tavalyi döntőt az ETO.

A két csapat idén már találkozott egymással: a második csoportkörben mindkét mérkőzést a győriek nyerték. A larviki mérkőzésen bő tíz perccel a vége előtt még a norvégok vezettek egy góllal, de az ETO egy huszáros hajrával (1-8) végül teljesen sima győzelmet aratott (18-24). Győrben is 6 gól lett a különbség, de valamivel gólgazdagabb mérkőzésen: 30-24-re nyert a hazai csapat.

Az erőviszonyok egyértelműen a Győr győzelmét vetítik előre. De egy döntő mindig más, az idegek csatája is, ott nem feltétlenül a jobb csapat nyer.

290f02c2_e03a_4f49_82a3_3805b2997a6f.jpg.ashx.jpegKét BL-döntőt már elvesztett az ETO (Fotó: MTI, Kovács Anikó)

Ha, valaki, a győriek tudják ezt. Az ETO eddig története során 7 alkalommal jutott be valamely nemzetközi kupa döntőjébe - és egyszer sem tudott nyerni. Az EHF-kupában 4, a KEK-ben 1, a BL-ben (a mostanit nem számítva) 2 vesztes döntőjük van eddig. Persze nincs egyetlen játékos sem, aki mind a hét alkalommal ott lett volna. Sőt, a jelenlegi győri keretből az első, 2009-es BL-döntőn is csak Kovacsics Anikó és Herr Orsolya szerepelt (valamint Katrine Lunde, de ő az ellenfélnél). Görbicz Anita akkor egy súlyos sérülés miatt kényszerült kihagyni a döntőt, Herr pedig tavaly nem volt a csapat tagja (Siófokról tért vissza az idén Győrbe), így Kovacsics az egyetlen, akinek ez lesz - győri színekben - a harmadik döntője a legrangosabb sorozatban. Heidi Løke és Katrine Lunde meg is nyerték már a BL-t, előbbi a Larvik, utóbbi kétszer a Viborg színeiben (2009-ben ugye épp az ETO ellen).

Ha a Győr képes lesz feltenni a pályára a valós tudását, akkor nincs kétségünk, hogy mely csapat fogja nyerni a párharcot. A pszichés teher viszont egyértelműen rajtuk lesz. Eleve ők a jobb csapat, tehát nyerni KELL. A hét vesztes döntő, hiába nem voltak részesei a mai játékosok, szintén ott van a fejekben. A norvégoknak csak játszaniuk kell, lesz, ami lesz. Az ezúttal Audi-logós mezben szereplő, korábban már mindent (EB, VB, olimpia, BL) megnyert norvég klasszisok Győrben tarthatják az idén a trófeát. Mindenesetre a már említett larviki végjáték, vagy a román Oltchim ellen 6-1-re hozott utolsó tíz perc egyaránt arra utal, hogy ne érezzük eldőltnek akkor se a párharcot, ha a visszavágó második félidejében tetemes előnnyel rendelkezne a Larvik.

A két mérkőzés helyszíne és időpontja:

  • Larvik, Arena Larvik, május 5., 16:45
  • Veszprém, Veszprém Aréna, május 11., 15:15

Mindkét találkozót élőben közvetíti Magyarországon a Digisport1, Norvégiában a TV2, Romániában a Digisport2, a délszláv államokban az Arena Sport 2, Csehországban és Szlovákiában a Digisport. Aki olyan országban él, ahol nincs televíziós közvetítés, az az EHF Televízió ingyenes internetes közvetítésén tekintheti meg a mérkőzéseket.

Címkék: kézilabda


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr195280568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása