Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Modern fodbalindulók

2013.07.19. 17:27 Nőszerkesztő

 A holt- szezon átvészelését némi zenehallgatás is megkönnyíti. Magyar csapatok fodball- indulóiból szemezgettünk.

A klasszikus, esetleg több évtizedet túlélt " klub- himnuszok" helyett napjaink népszerű előadóinak dalai következnek. Az, hogy évtizedekig fennmaradnak- e, nyilván a jövő zenéje.

Kezdjük a Dózsáéval: Széki " Curtis" Attilát, az egykori újpesti labdarúgót ugyan a futsal- csapat ihlette meg, de nem gondolnám, hogy kilóg a sorból:

A következő a Honvédé, mely Kalapács Józsi nevéhez fűződik. A legendás Pokolgép, Omen és Kalapács nevű formációkban nem csak a " megátkozott nemzedék" számára alkotott halhatatlan dalokat.

A Tankcsapda debreceniként kinek is másnak írhatna indulót, mint a helyiek büszkeségének a DVSC- nek. Hol vannak már Lukácsék a "Punk and Roll", "Baj van", "Legjobb méreg", " Jönnek a férgek" zenei és szövegvilágától...

Az MTK  csapatának a népszerű Bon- Bon együttes alkotta meg modern kori indulóját. A Szolnoki Péterékre jellemző dallamvilág kellemes klub- himnuszt eredményezett.<obje

Nyugat a mi szülőhazánk, Egerszeg otthonunk,
Zala partján stadion áll, ott játszik csapatunk,
A keleti kanyarban a zászlók lengenek,
A Blue Armada hangjától a föld is megremeg,
Amerre visznek útjaink ott győzelem terem,
Egerszeg népe büszke ránk és velünk ünnepel,
Kék-fehér csapatunkért küzd az Armada,
Ha eljön a meccs napja, újra dalolja, hogy:
Hajrá zete álé álé álé álé olá, Gyerünk kékek é-oléo, é-oléo lá,
Fel az újabb győzelemre é-oléo lá, Mindörökké csak a zete é-oléo lá

 A Fradinak van a legtöbb dala. Választhattam volna a Szaszáék által fémjelzett Action: " Zöld induló"- ját, de annak szövegének fő csapásvonala talán sértette volna némely  Szerkesztő urak fülét :-)  Épp ezért szóljon a K-L- szektor egyik nótája a sok közül. A formáció tagjai egészséges fejbőrrel rendelkeznek és valószínűseséééé a cseresznyét is magozottan fogyasztják. Az énekes pedig Zorán. A Petrovity.

És ne feledkezzünk el a kiscsapatokról sem.

És a végére az újkori sikertörténet:

A refrénre (Felcsút, Felcsút! Győzni fogunk!) sikerült megtalálni az akadémisták közül a legjobb énekeseket. „Természetesen a refrénre kerestünk tíz-tizenkét jó hangú kollégistát, hogy még jobban, erősebben szóljon az induló!” A felvételeken kiderül, hogy a labda után hogy bánnak a fiúk a hangjukkal…

„Kis hely, nagy játék!” – a Puskás Akadémia csapatai már kívülről fújják a refrént, az idegenbeli meccsek előtt a buszon gyakran a buszon éneklik Mácsodi Ferenc szerzeményét.

felcsutfiukkis.jpgA felcsúti legénykórus

  Az előadók, zenekarok meglehetősen különböző stílust képviselnek. Bízom benne, ennek ellenére Önök is úgy gondolják, hogy minden további nélkül elférnek egy oldalon. Mint ahogy az említett klubcsapatok is.

 

Címkék: magyar fodbal


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr485392784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexter 2013.07.19. 22:49:00

nem :D de jó lett! :D

Alkoholosfilc 2013.07.26. 17:38:57

@Vasárnapi húsleves: Sokáig brígölhették ezt a remek kis dalszöveget. a mű utolsó sorait szépségben, lágyságban a közismert oi! dalszövegíró Heinrich Heine is megirigyelhetné.
süti beállítások módosítása