Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kamubasült pogácsa

2013.08.21. 16:32 szilvapálinka

Hazánk fociszerető népe csak bámul: ha valaki begépeli, hogy "pfla.hu"  akkor az ország fociakadémiáinak a zászlóshajójáról szóló  friss és lelkesítő hírek helyett a "rúgófal" és a "pénz és foci" feliratok  vicsorognak a képernyőn.

A Rúgófal rovatra kattintva kiderül, hogy a Puskás Akadémia - megdöbbentő és meglehetősen egyedülálló módon - az akadémiai csapatot ért kritikákat akarja megválaszolni. A "pénz és foci" pedig arról győzködi a magatahetetlen áldozatot, hogy a labdarúgás nem üzlet, hanem kultúra.

Az egész dolog annyira nevetséges, annyira primitív, hogy az ember azt sem tudja érdemes-e észrevenni, vagy inkább ki kell kerülni, mint a kutyaszart. Ha az akadémiáról valótlanságot állítanak, ezernyi módon helyre lehet a dolgot igazítani. Mi lesz a következő lépés? Ha valaki azt írja, hogy az akadémia túl sok gólt kap beadásokból, vagy Polonkai válogatottságát követelik, a klub honlapja reagálni fog? És mindezt úgy, hogy  közben  a honlapról a felelős magyar miniszterelnök tekint le ránk derűsen, (nem velünk) együttérzően?

De ha már úgy döntöttek, hogy vagányul és csak azért is befordulnak ebbe a zsákutcába, akkor könyörgöm, ha valamit cáfolni akarnak, akkor hozzanak hivatkozásokat, adatokat forrással. Bizonyítékot.  

PFLA: Tényleg az a legnagyobb gond ma Magyarországon, hogy magáncégek adományából ifjúsági sportlétesítménnyel bővül az a futballiskola, amely hat-nyolc éve - kormányoktól és politikai széljárástól függetlenül - folyamatosan építkezik, s már a kormányváltáskor is Magyarország legnagyobb és legjobban felszerelt futballközpontja volt, kizárólag önerőből (azaz a nagylelkű magánadományoknak köszönhetően).

Nem, nem ez a legnagyobb gond. A legnagyobb gond az az arrogáns, debilül nyáladzó demagógia, ami lehazudja a fejünkről a sapkát (vagy ráhazudja a fejünkre). A támogatók részben állami tulajdonú vállalatok, vagy állami megrendelésekből élő vállalatok. OTP, Közgép, MOL. A PFLA-nak nagyon nehéz dolga lenne, ha egy független ítélőszék előtt azt kellene bizonyítania, hogy a felcsúti támogatók nem a politikai kapcsolatokat támogatják.  

A miniszterelnöknek helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos. 

falat_szgy_1.jpgFogadás jobbról.

A régi mesékben az igazáért küzdő szegénylegény hamubasült pogácsával indult útjára. A pogácsa mára a hatalommal egyetértő és a hatalomtól cserébe pogácsát kapó szervilisek szinonímájává vált. Ebben a rovatunkban olyan adatokat gyűjtünk amiket a pfla pogácsásának, és a nagyközönségnek a figyelmébe ajánlunk.

1. 2013. június 30.: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Felcsúti utánpótlás alapítványt 500 millió forinttal támogatja. Más akadémia nem kap támogatást. Ugyanez a minisztérium, ugyanekkor az ELTE-t 1,5 milliárd forint kutatási-fejlesztési támogatásban részesítette.  Mivel indokolja a PFLA ezt a pimasz aránytalánságot?

Folyt. köv.

 

Címkék: magyar pogácsa fodbal


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr855469032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása