Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Az amerikai álom

2013.11.15. 11:00 Fradista Utazó

A kézilabda nem különösebben népszerű sportág az Amerikai Egyesült Államokban. Sőt, ha azt mondjuk, hogy az ott hivatalosan Team Handball névvel illetett sportág gyakorlatilag ismeretlen arrafelé, azzal nem túlzunk sokat.

Mindazonáltal ott is van kézilabda-szövetség, akik egy nemzeti válogatottat is fenntartanak. Persze egy olyan országban, ahol szinte senki sem kézilabdázik, ez nem is olyan egyszerű feladat. Fogalmazzunk finoman: nincs nagy tülekedés a válogatott kerettagságért.

Falkensee egy negyvenezer lakosú város Németországban, Brandenburg tartományban, Berlin közvetlen szomszédságában. A városi kézilabdacsapat a német női ötödosztályban szerepel, ott is konkrétan az utolsó helyen állnak.
Ennek a klubnak az ificsapatában játszik a jelenleg tizenöt esztendős Sarah Johnson.

Hogy a két történet hol ér össze?

Johnson amerikai állampolgár. És ezt nem is titkolta, amikor Facebookon megkérdezték - miután valakinek feltűnt, hogy az egy ifjúsági mérkőzésen 13 gólig jutó átlövő neve nem hangzik németesen.

1383655588-Sarah-Johnson.jpg

Sarah Johnson (Fotó: Marcus Johnson, Forrás: berlinerhandball)

Újdonsült ismerőse (még mindig a közösségi oldalon) rövidesen rákérdezett, hogy volna-e kedve az amerikai válogatottban szerepelni. Na, 15 évesen nem a felnőttek között (akkora ínség mégsincs), de a junior csapatban. Sarah-nak volt kedve. Rögvest be is válogatták, és a Team USA tagjaként már szerepelt Európa egyik legnagyobb utánpótlás-seregszemléjén, a svédországi Partille-kupán, ahol - némi meglepetésre - bronzérmet szereztek.

A szürke falkenseei hétköznapokba visszatérve, Sarah, ha éppen semmi érdekeset nem mondanak az iskolában, nagy dolgokról álmodik. 2017-ben, amikor ő 19 éves lesz, Németország rendezi a női világbajnokságot, Berlinben is lesznek mérkőzések. Sarah szeretne ott lenni. Nem nézőként.

Címkék: USA


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr175633962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2013.11.17. 15:07:34

Már annyiszor eszembe jutott,hogy én még eddig miért csak egyszer hallottam az Egyesült Államok női kézilabda válogatottjáról? (Világbajnokság,1982-Budapest. Játszottunk ellenük a BS-ban).
És gyenge 3 évtized,és máris itt az újabb hír!:)
süti beállítások módosítása