Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Hogyan lett a Vasasból MTK?

2013.11.26. 11:00 Fradista Utazó

Avagy női kézilabdában minden lehetséges.

Ebben a sportágban a Vasas három évtizeddel ezelőtt Európa legjobbjai közé tartozott, és (Mocsai Lajos irányításával) 1982-ben megnyerték a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a BL elődje) is. A magyar bajnokságot 1972-82 közt megszakítás nélkül tizenegyszer nyerték meg.

elektromosvasas.jpg

Bajnoki mérkőzés a Népfürdő utcában, piros-kékben az Elektromos - Vasas II (Fotó: v-man.hu)

A 2000-es években az együttes ugyan már gyengébben szerepelt, de kiváló utánpótlás-nevelést végeztek. Volt olyan utánpótlás-válogatott, amely szinte teljes egészében a Vasasra épült, és a válogatott edzője is az amúgy a piros-kékeknél dolgozó Papp György volt. II. csapatot is indítottak a bajnokságban (ez kézilabdában csak megengedett, de nem kötelező), amely a 2007/08-as szezontól a másodosztályban, az NB I/B bajnokságban szerepelt. A csapat a következő évben a másodosztály keleti csoportjában játszott, mérkőzéseiket a Népfürdő utcai Elektromos-sportcsarnokban játszották, a nevük is Elektromos - Vasas II volt.

Csakhogy annak a szezonnak a végén (2009 nyarán) a Vasas kiesett az NB I-ből, és azóta is a másodosztályban játszik. Ezután már nem lehetett II. csapatuk ugyanabban a bajnokságban. A csapatot átvette a Gázművek, és a következő két évben Főgáz-Gázművek néven játszottak (továbbra is a Népfürdő utcában).

A nyíradonyiak a 2008/09-es szezonban az NBI-ben 8. helyezést értek el, de a következő évtől pénzügyi okok miatt visszaléptek, és 2009 őszén a megyei bajnokságban indultak. Azt megnyerték, a következő évben NB II. északkeleti csoport, amit szintén megnyertek, egy évvel később pedig az NB I/B keleti csoportját nyerték meg, de ekkor már a feljutást nem vállalták.

2011-ben a kézilabdacsapatot átvette a korábban ilyen szakosztályt nem üzemeltető Budapest SE. A vezetőedző a korábban már említett Papp György lett. A 2011/12-es bajnokságban a keleti csoportban BSE-Főgáz néven ezüstérmet szereztek. A bajnokságot a Nyíradony csapata nyerte meg, nekik azonban jópár, ahogy illedelmesen mondani szokás: hatalmas rutinnal rendelkező játékosuk volt, akik az NB I-es szerepléssel járó erősebb edzésmunkára már nem vágyakoztak, így a feljutást nem vállalták. A Magyar Kézilabda Szövetség ekkor felkérte a BSE-Főgázt, hogy ugyan nevezzenek már be az NB I-be - és ők elvállalták.

Pedig ekkor már kiszállt a Főgáz, és a csapat neve szimplán Budapest SE lett. Erősíteni alig tudtak, így Papp György együttese az első osztályban az utolsó helyen végzett.

Ki azonban nem estek, mivel a nyugati csoport bajnoka, a Budaörs, jogi okokból nem juthatott fel, a szezon meglepetéscsapata, a Kiskunhalas pedig csődbe ment, így végül senkinek nem kellett kiesnie. A BSE viszont a nyár folyamán egyesült az MTK-val, így az idén már MTK-BSE néven játszanak. Az edző személye is változott, de őt azóta már leváltották, utódja pedig lemondott, jelenleg Majoros Gusztáv irányítja a csapatot.

mtkbse.jpgEz is az Elektromos-csarnok, feketében az MTK-BSE (Fotó: MTK-BSE Facebook oldal)

Így lett a Vasasból MTK.

Női kézilabdában tényleg minden lehetséges.

Címkék: kézilabda Vasas MTK BSE


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr375652614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása