Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Angolkór: Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét...

2013.11.30. 18:55 Püspök utcai gombaszedő

Anglia alighanem a szurkolói rendbontás őshazája, még akkor is, ha a nyolcvanas évek kaotikus és életveszélyes állapotai már rég elmúltak. Ez nem jelenti azt, hogy a lelátók népét ma már nem is kell fegyelmezni, a meccseken és környékükön a rendőri jelenlét erőteljes és határozott, viszont egyáltalán nem fenyegető. De még ezzel együtt is előfordul, hogy a klubok kénytelenek fegyelmező felhívást intézni saját szurkolóikhoz.

Így volt ez pár hete, amikor a Spurs kérte meg a táborát, hogy ezentúl igyekezzenek kerülni a "Yid" szó használatát, még úgy is, hogy valójában az Ajax táborához hasonlóan, az eredetileg zsidókra használt gúnynevet magukra véve, büszkén hirdetik, hogy ők a Yid Army.

Persze vannak politikailag kevésbé érzékeny felhívások is, például a Scunthorpe Unitedé, akik arra szólították fel híveiket, hogy a Torquay United elleni negyedosztályú bajnokin, ha egy mód van rá, ne öltözzenek mókusnak.

Ha egy mód van rá... (fotó: Nicko Margolies)

A történet viszonylag egyszerű: a hazaiak egykori és a vendégcsapat jelenlegi edzője, Alan Knill, első alkalommal látogatott ellenfélként a festői szépségű Glanford Parkba. (Már amennyiben a kérdéses festő kedvenc témája a lélekölő külvárosi bevásárlóparkok világa.)

Scunthorpe-város acélváros (fotó: gibbos92.wordpress.com)

Ettől még nem rohant volna mindenki mókuskosztümöt kölcsönözni, de Alan Knill tavaly ősszel különös balesetet szenvedett: biciklizés közben egy mókus szorult a küllői közé, ő meg fejjel előre átbucskázott a kormány fölött, és elég komolyan megzúzta magát. Szerencséjére törés nélkül megúszta, és összességében sokkal jobban járt, mint a mókus, aki elhalálozott.

És ezért kérdezte meg az egyik szurkoló a klub hivatalos Twitter-csatornáján – biztos, ami biztos –, hogy vajon kitiltás jár-e azért, ha valaki véletlenül mókusnak öltözve érkezik. A klub válasza pedig az volt, hogy úgy érzik, a kitiltás azért túlzás lenne, de erőteljesen ellenjavallott.

Gondolhatják, hogy ez mennyire jött be.

Címkék: anglia mókus fodbal


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr145668998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása