Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Ausztrália 39-15 (19-11)

2013.12.10. 21:49 Fradista Utazó

Minden tiszteletem az ausztrál kézilabdázóké. Döntő többségük Ausztráliában él, dolgozik valahol egy munkahelyen, a fiatalok esetleg iskolába járnak. És munka meg iskola után hetente egyszer-kétszer lemennek edzeni, a saját pénzükből kifizetik a terembérletet, megveszik a felszerelést.

És minden hónapban félreraknak kis pénzt, hogy legyen pénzük decemberre egy belgrádi repülőjegyre. Akinek nem jön össze, az lemaradhat a VB-ről. Ahogy az is kimarad, aki esetleg nem kap szabadságot erre a két hétre.

hun-aus.jpgFotó: Lendvai Róbert

És eljönnek, és játszanak, és lelkesek. Igyekeznek. Pedig Ausztrália a VB-k történetében még soha nem nyert mérkőzést, és nem is nagyon remélhették, hogy ez a sorozat ezen az estén fog megtörni.

Mert amikor a magyar válogatott (a szünet után) elkezdett kicsit komolyan játszani, akkor ott az ausztrál csapatnak nem volt semmi keresnivalója. Négy kapott gól a második félidőben magáért beszél. Pedig Vérten Orsolya és Tomori Zsuzsa ezen a mérkőzésen egy pillanatra sem álltak be.

És sajnos az is kiderült, hogy vannak olyan játékosok a keretben, akik Ausztrália ellen is megmérettettek, és könnyűnek találtattak. Szamoránsky Piroskával kapcsolatosan aggódtunk, hogy végig fogja-e bírni a VB-t, de már most sem képes ellátni a feladatait. Komoly hiba volt őt kivinni - bár jobbat nagy hirtelen én sem tudnék. Herr Orsolya teljesítménye szintén elégtelen volt - mint eddig a VB-n minden mérkőzésen.

Az ausztrálok ezzel az edzésmunkával nyilván nem lesznek olyan erőnléti állapotban, mint a professzionális felkészülést végző magyar játékosok. És eközben a magyarokért is aggódunk, hogy hogyan fogják bírni ezt a kemény sorozatterhelést. Az ausztrálok ezt is bevállalták, bár a meccs végére némelyikük már tényleg alig állt a lábán. De még így is jobban odatették magukat, mint az elkényeztetett magyar sztárok némelyike. Mondom, minden tisztelettem az övék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr215685191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása