Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ferencvárosi kisfrancia

2014.05.23. 16:33 Raktáros Sanyi

UTE_FTC_3a.JPG

ha háborút akartok, írjátok bele, hogy az üllői129 (aka. kiskegyed) nem merte lehozni a cikket (okéj, a szerkesztő megjegyzése)

"A munkabér, a munkaerő ára, cincog zsebünkben, úgy megyünk haza."
(József Attila)


2014. május 22-én a Ferencvárosi Torna Club nyilvánosságra hozta a 2014-2015-ös szezonra érvényes jegy- és bérletárait. Azoknak a kedves olvasóknak, akik az elmúlt másfél évet Tibetben töltötték lámaként, elmondjuk, hogy a Ferencváros csapata az új szezont már az új stadionjában kezdi. Tegnap tehát megtörtént a bérletárak kiközlése, és a Ferencváros kommunikációs csapatától kaptunk egy indoklást, melyben kifejtik, hogy micsoda értéket kapunk a pénzünkért, hogy ez az egész mutatvány nem is drága, sőt. Néha az az érzésem, hogy ebben a nagy stadionosdi-újpályásdi-fejlesztési futballforradalomban egy dologról túl ritkán beszélünk: ez pedig a játék és a futballélmény. A Fradit (a 8 meccses győzelmi sorozat ellenére) tavasszal alig láttam jól játszani, pedig a hazai meccseken rendre ott vagyok, az idegenbelieket pedig tévén követem. Féltem a Fradit az EL selejtezőköröktől (ha bejut egyáltalán), azt gondolom, hogy jelentős erősítés nélkül ez a keret arra sem lesz elég, hogy a kazah bajnokság EL selejtezőre kvalifikált csapata ellen idegenben tisztességesen helytálljunk. Jelen pillanatban 2 futballista van a csapatban: Leonardo (1,00), Besic (0,5), Dibusz (0,25) és Gyömbér (0,25). A többi, hogy a klasszikust idézzem, egy nagy szar. Ezért a játékerőért és potenciális futballélményért majdnem megdupláznák a jegyárakat. Mit kapunk mi az új stadiontól (az ígéretek szerint)
- tiszta, a hugyunkat nem a lábunkra folyató wc-t
- átlag feletti minőségű büfét
- tetőt a fejünk fölé
Olyanok ezek az extrák, mint a kormányról vezérelhető rádió, a cd-váltós hifi és beépített navigáció: nagyon jó, ha vannak, de külön nem fogok fizetni érte. Mert az autó nem lesz gyorsabb, nem fogyaszt kevesebbet, és nem néz ki tőle jobban. Vagy ha hajlandó vagyok fizetni érte, akkor nem még egyszer annyit, amennyit felköhögtem a kocsiért. Akár a Ferencváros, akár az új stadion üzemeltetője, a Luss Kft határozta az új jegyárakat, súlyos hibát vétett: nem mérte fel azt, hogy ha lenne is a fradistáknak ennyi pénze, akkor sem akarnának elfogadni egy ilyen drasztikus mértékű áremelést. 20-25%-os drágulással mindenki kalkulált, halk elégedetlenkedő hangokat lehetett volna hallani. De ez a kb. 100%-os emelés  vérlázítóan magas.

download_7.jpg

Sokunk röhögött a Hurkásokon: lám-lám, a kutya sem akarja üzemeltetni az új Hizlaldát, a Hurkarénát, az új Vágóhidat. Nem érdekes a falu stadionja a távlatokban és profitban gondolkodó nyugati profiknak, bezzeg az új Sasfészek... Hát, most megkaptuk. Pofára estünk, ráfáztunk, csöcsre futottunk. Ilyen jegy- és bérletárak mellett még egy rendszeres BL-résztvevő, világverő csapatot is nehezen tudnánk megfizetni, nemhogy ezt a szökőévente háromszor-egymás-után-saját-csapattársnak-passzoló manncsaftot. Nem gondoltunk rá, és nem is gondolhattunk, hogy az új stadionban hetente egy napot kapó Fradi szurkolóival fizettetik meg az évi 4,5 millió eurós üzemeltetési díj oroszlánrészét, hiszen ott van még heti 6 nap, amin el lehet érni azt a bevételt, amiért megéri kicsengetni ezt a majdnem másfél milliárd forintot.

Fradiemeles.JPG20%-os emelést ígértek a régi üllőis árakhoz képest. Nem sikerült.


Ki a hibás? Az FTC és Kubatov Gábor, aki elfelejtette maximálni a tikettek és bérletek áremelésének mértékét? A LUSS, aki néhány leütéssel visszahozná a fizetendő díja nagy részét? Nem szeretek zsebekben turkálni, azt gondolom, hogy ez színtiszta üzlet: árbevétel, költség, profit. Ez működteti a világot (jól-rosszul, ez most mindegy), akinek ez nem tetszik, az elmegy Somogyba, vesz 300.000 forintért egy tanyát egy baromi nagy hozzá tartozó területtel, állatokat tart, kertészkedik és nemi életet él a vakondtúrásokkal. Hetente egyszer bebiciklizik Nagykanizsára, eszik egyet a krisnás ingyenkonyhán, és megnézi a neten, hogy tegnapelőtt akkor levertük-e a Ligakupában a Balmazújváros ifit és ha igen, megnézi az összefoglalót a youtube-on. De ha elfogadjuk, hogy profitorientált bolygón élünk, akkor fel kell tenni a kérdést, hogy aki kifizet valamiért majd' másfél milliárdot, az miért hülyéket alkalmaz, akik képtelenek felfogni azt, hogy itt az emberek NEM KÉPESEK kifizetni ennyi pénzt? Van olyan nyugdíjas, akinek egy szezonbérlet majdnem annyiba kerül, mint egy havi nyugdíja.

 

ground_992_015.jpg

Végezetül néhány javaslat, hiszen tudom, hogy tegnap óta közös válságstábban egyesíti erőit a Ferencváros és a LUSS:

1. A szurkolókártya-csere legyen díjmentes (ha már kitalálták ezt a hülye vénaszkennert, és lám-lám, még ezt a baromságot is sikerült überelni az új árakkal)

2. Maximum 20%-kal emeljenek az árakon a "normál" ülőhelyek esetén. (ha szerintük piacképes 900 euró+áfáért a VIP bronz, akkor azt hagyják meg, majd lehet árulni nyolcadennyiért is 4 hazai meccs után)

3. Legyenek félszezonos bérletek. (Nem is értem, ez hogy maradhatott ki) 

4. Legyen meg a lehetőség: marad ez a méregdrága bérletár, de aki ennyiért vesz, az kapjon mellé eredeti mezt, posztert, telefontokot, ülőpárnát és guminőt (bármit, csak legyen értéke a csomagnak)

5. Aki bérletet hosszabbít, mert visszakereshetően bérletes a kártya bevezetése óta, az kapjon KOMOLY kedvezményt

6. Aki bérletet vált az új stadionba, az kapjon kedvezményt a partnereknél (Nike, Seat, Groupama stb)

Ez a 6 pont letisztázása és bevezetése kb. nettó 3 munkanapot vesz igénybe. Nem kell hozzá iskolázottság, nem kell hozzá rátermettség. Ész és érzék. Minden bántás nélkül: Szekeres Tamás történelemtanár.

- Melyik az én bal kezem, Jean?
- Hát a szélső!
- De Jean, nekem mind a két kezem szélső!
- Akkor két bal keze van, uram.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr56198297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zavarta az edzéseket 2014.05.24. 00:54:41

A fekete mez az elegáns arany számokkal szerintem jó lett.

Viszont a Haladás szurkolói rasszisták, múltkor is kihuhogták a négereinket!
süti beállítások módosítása