Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Ama La Bari

2014.05.24. 16:18 sjose

Az olasz másodosztály 40. fordulójában a Bari otthon 1:0-ra győzött a kiesés elöl menekülő Cittadella ellen. Az eredmény önmagában nem rengette meg a világot és normális körülmények között Puglia tartomány határain túl egy árva lelket sem érdekelne ez az eredmény. Azonban ez mégsem volt egy szokványos meccs, hiszen a 1990-es VB-re épült San Nicola stadion általában ürességtől kongó lelátóit közel 34 ezer helyi szurkoló töltötte meg. De minek is szólt a hirtelen megnövekedett érdeklődés?

 

A totózóknak biztosan rémlenek olyan nevek mint Venezia, Perugia, Lucchese, Pistoiese, Cosenza, Ascoli, Piacenza. Ezekben a csapatokban az a közös, hogy hosszabb-rövidebb első- illetve másodosztályú szereplés után tönkrementek és az olasz futballpiramis alsóbb feléből igyekeznek azóta is újra feljebb jutni.

A Bari sok évet töltött a legmagasabb osztályban és számos remek játékosa volt. A 90-es években itt kezdte olaszországi karrierjét a rekordösszegért megvett angol Platt, de innen indult Cassano, Zambrotta illetve Bonucci pályafutása is, ahogy a Juventusszal idén ismét bajnokságot nyert Antonio Conte is Bariban lett ismert edző. A Serie A-tól legutóbb 2011-ben búcsúzó Barit februárban érte utol a végzet: a Mattarese család bejelentette, hogy nem tud úrrá lenni a 35 millió euró körüli adóssághegyen és csődöt jelentett.

A csapat szereplését egész ősszel beárnyékolta a labilis pénzügyi helyzet, igazán komoly igazolásokról sem nyáron, sem télen szó sem lehetett és leginkább a kiesőzóna felett tanyáztak a Kakasok becenévre hallgató déliek. A csőd bejelentése után nem volt pénz fizetésre és még az idegenbeli meccsek utazásának fedezete sem volt meg. Vannak akik ilyenkor feladják és gyorsan keresnek más csapatot de a Barit más fából faragták. A játékosok internetes kampányt kezdeményeztek Ama La Bari néven és a segélykérés nem maradt megválaszolatlan.

Miközben lázasan folyt a kutatás új befektetők után, a város lakossága nagy tömegekben kezdte látogatni a meccseket, a szurkolók összedobták az idegenbeli utazás költségét, és a csapat szárnyalni kezdett. Az utolsó 5 meccset zsinórban hozták a Kakasok és a négy büntetőpont ellenére a Cittadella elleni sikerrel immár rájátszást érő helyen vannak két fordulóval a szezonzárás elött.

Cassano a Bari megvásárlására buzdít (fotó: repubblica.it)

A cikk irásával egyidőben adta hirül a csapat honlapja, hogy sikerült új befektetőt találni, egy Gianluca Paparesta vezette észak-olasz befektetőcsoport pénteken aláirta a szükséges papirokat, és úgy tűnik, ezzel megmenekül a patinás olasz csapat.

A rémálomból meseszerű befejezés lehet, ha a piros-fehérek folytatják sikerszériájukat a Spezia és a Novara ellen. Az olasz B liga playoffjainak történetében ugyan csak egyszer fordult elő, hogy nem a harmadik helyen záró csapat jutott fel végül (Sampdoria, 2012), de hátha idén a Barit az élvonalba repiti a lendület? Mit is lehet erre mondani?

Ama la Bari!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr196202011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása