Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bunyó a meccs előtt

2014.11.02. 18:07 szilvapálinka

a.gif

A Maryland a Penn State csapatát fogadta az amerikai egyetemi futball bajnokság Big Ten csoportjában és a játékosok már a mérkőzés megkezdése előtt egymásnak estek.

Hogy mi volt a csata oka, azt nem lehet tudni. Ha valami régi sérelem, akkor az igazán régi sérelem kell hogy legyen, hiszen a két csapat 1993-ban játszott legutóbb egymás ellen.  A Penn State edzője, James Franklin, pár éve a Maryland csapatánál dolgozott és a kispad várományosának számított, amit azonban nem kapott meg. A Vanderbiltre távozott, ahol csodát tett: Négy év alatt háromszor bowl mérkőzésre juttatott egy olyan csapatot, ami a megelőző 100 évben négyszer került ki bowl meccsre. Ez a siker az egyik legpatinásabbnak számító csapat edzői székébe repítette (ami 4.5 millió dolláros évi fizetést is jelent). Nos Franklin párszor beszólt a Marylandi Egyetem csapatának, ők meg visszaszóltak, de semmi kirívó ügyről nem lehet tudni.

 

IMG_5568.jpgA Penn State kabalaállata, a Nittany Lion (a közeli Nittany hegyen állítólag valaha hegyi oroszlánok mulattak) éppen hátúszó gyakorlatot mutat be. 

Maryland és Penn State a hatvanas években és 1993 között rendszeresen megmérkőzött egymással, az 1917-ben lejátszott első meccs óta a Penn State 35 meccset nyert, a Maryland pedig egyet. Penn State a modern időkben Joe Paterno alatt kétszer nyert Egyetemi Bajnokságot és története során 44-szer játszott bowl mérkőzést.  A Maryland az 50-es években élte a fénykorát, ekkor két egyetemi bajnoki címet szerzett, emellé jön még 25 bowl részvétel. A Penn State Egyetemen 100 ezer hallgató tanul, Maryland 37 ezer diák otthona.

 6792700.jpg

 A (nem túl) félelmetes marylandi teknőc (Maryland Terrapin) vezeti csatába a csapatot.

 

Hogy a múlt nagy rivalizálását akarták a játékosok újjáéleszteni, vagy valami jelentéktelen anyázáson kaptak össze azt nem tudni, de a csetepatét valami olyasmi követte ami példátlan. 

 

 

 A marylandi csapat kapitányai nem voltak hajlandóak a meccs előtt kezet fogni a vendéglátókkal. A példa nélküli sportszerűtlenség 15 yardos büntetéshez vezetett ráadásul felbőszítette a hazai játékosokat és közönséget. Lehet, hogy ez volt a céljuk? Ha igen akkor óriási volt az ötlet, mert a 103 000 néző előtt a Maryland Terrapins 20:19 arányban megverte a Nittany Lions-t ami hihetetlen bravúrnak számít és ezzel megszerezte a bowl meghívásért szükséges hatodik győzelmet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr386857263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása