Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió: B csoport

2016.01.25. 11:20 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Lezárultak az A csoport küzdelmei, és rögtön hatalmas meglepetésben lehetett részünk: a házigazda franciák mindössze a harmadik helyre futottak be, így továbbjutásuk a többi csoport eredményétől függ majd. A svájciak első helye várható volt, mint ahogy a románok tükörsima negyedik helye is, de az albánok kihasználták a franciák ultrakonzervatív taktikáját.

A csoport

1. Svájc 38,6%
2. Albánia 29.5%
3. Franciaország 25%
4. Románia 6.8%

B csoport

 

Első ránézésre ez egy sima nagybritek kontra pánszlávok összecsapás lehetne, ami történelmileg általában fix egyes szokott lenni, de mindannyian tudjuk, hogy a fodbal nem ilyen egyszerű. Először is, a labda gömbölyű, másodszor pedig ezen a szinten nincsenek könnyű mérkőzések.

Anglia

Anglia úgy áll jelenleg a popzenével, mint a focival állt 100 éve: bármilyen műfajt is válasszunk, egyszerűen csalás lenne a leghíresebb zenekaraikat kiállítani ebben a mezőnyben. Mivel az angolok találták fel a ferpléjt is, ezért inkább egy olyan zenekart választottunk, akik immár 35 éve megkerülhetetlenek az angol underground zenében, még ha a slágerlistákon ez nem is látszik meg. És ha már szóba kerültek az oroszok és a Krím, úgy illendő, hogy az angol katonai kudarcok legdicsőségebbikéről, a köznyelvben csak "a könnyűlovasság támadása"-ként ismert fiaskóról szóljon a dal.

Oroszország 

Az orosz könnyűzenével való első találkozásom a já igráju ná gármoske című slágergyanús szerzemény kötelező jellegű megtanulása volt negyedik általánosban, ami erősen rányomta bélyegét a további kapcsolatunkra is. Szásáéknál pedig ilyenkor az a szokás, hogy bevetik a Vörös Hadsereget, úgyhogy tessék.

Wales 

Azt, hogy Wales-ben bárdok vannak, akik énekelnek (vagy nem), az ember már azelőtt megtanulja, hogy bármi egyebet tudna róla, például hogy hol is van. (Angliától balra picit.) És bár az Arany János által megénekelt történet aligha esett meg, az igaz, hogy az angolok megpróbálták elpusztítani a walesiek kelta nyelvét. Szerencsére csak a magánhangzókig jutottak.

Az is igaz továbbá, hogy a walesiek énekelnek, foci- és rögbicsapataik szurkolóit alighanem hangfekvés alapján válogatják össze gondosan, hogy minél jobban szóljanak a lelátói kórusművek.

Szlovákia

Itt az ideje bevallani, hogy a szlovák a kedvenc dél-cseh nyelvjárásunk, és bár egy kukkot se értünk belőle, a Konflikt zenéjének egyszerűsége és lendülete magával ragadó.

Ennyi volt hát a B csoport, jövő héten pedig a német, ukrán, lengyel és észak-ír válogatottak mérik össze tudásukat.

Címkék: focivízió


5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr398308350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortune hai 2016.01.25. 17:40:14

Lemmy nem érhette meg a walesiek első EB-jét.

Millerdraft 2016.01.25. 18:50:47

Bár én Az amuri partizánok dalát javasoltam pályaműnek, de így sem rossz.

Rich.mond 2016.01.25. 21:21:08

A Konflikt egy zseniális punkbanda. Még akkor is, ha több mássalhangzóval operálnak, mint amennyi egy külső-walesi településnévben van.

maribor_ 2016.01.31. 03:26:58

Nagyon jok az oroszok:)

marteen vg 2016.02.01. 22:47:39

Erős mezőny, de személy szerint Konflikt rajongó vagyok, szóval nálam ők nyernek.

Bár a ked nestaci uz pivo jobb szám tőlük. :)
süti beállítások módosítása