Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió: C csoport

2016.02.01. 10:35 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

A B csoportot nagy meglepetésre (valamint gyanítható bírói hátszéllel...) a Szbornaja nyerte, és mivel az angolok és a walesiek egymástól raboltak pontot, a csoport negyedik csapata, Szlovákia, nevető harmadikként második lett.

A csoport

1. Svájc 38,6%
2. Albánia 29.5%
3. Franciaország 25%
4. Románia 6.8%

B csoport

1. Oroszország 34.5%
2. Szlovákia 29.1%
3. Anglia 25.5%
4. Wales 10.9%

 

C csoport

 

Németország

Amikor az angolokról azt mondtuk, hogy szinte minden műfajban csalás lenne a legjobbjaikkal kiállniuk, akkor a "szinte" a németek miatt volt. Minden a háború után felnövő generáció zenei identitáskeresésével indult: a hatvanas évek végén már lejárt lemeznek számító beattől és a sörszagút böfögő sramlitól kellett minél messzebb keresni valamit, ami saját és egyedi, így született meg a krautrock és zászlóshajója, a Kraftwerk. Aztán jött a többi irányzat is szép sorban, a krautrock elektronikus ágából kinövő német újhullámtól kezdve egészen az ipari zajszigetelés tesztelésére kitalált happy hardcore-ig.

Az itt elhangzó pályamű nemcsak témába vág, hanem számomra külön is kedves, mert annak idején németórákon gyakran csendült fel a Toten Hosen valamelyik száma, nekünk meg hallás után be kellett azonosítanunk a kiosztott szövegkönyvből hiányzó szavakat. És hogy örültünk volna a Scheißverein-nak.

 Észak-Írország

Az észak-ír zene számomra pont olyan, mint a focijuk: dühös, energikus, minden technikai sallangtól mentes.A Therapy? (ejtsd: terapi-hö) a kilencvenes évek elején tűnt fel a slágerlistákon, és az azóta kiadott több mint egy tucat albumukon folyamatosan dühösek.

Lengyelország

Az észak-írek dühe után következzen valami egészen más. Sokat tanakodtunk, hogy mi képviselné legjobban lengyel barátainkat, melyik lengyel nyelvű lengyel sláger fejezi ki legyjobban a lengyel életérzést. Végül arra jutottunk, hogy mivel a fél ország amúgy is az angol építőiparban dolgozik, ezért precíz, jó minőségű, perfekt angolsággal előadott szögelés lesz a megoldás.

 Ukrajna

Négy éve még együtt rendeztek EB-t, most meg már csoportellenfelek, hiába no, a futball a legjobb forgatókönyvíró. Szakavatott kollégám biztosított arról, hogy e következő szám "maga Ukrajna, ugyanúgy, mint számunkra a Tavaszi szél vizet áraszt". Az ukrán nép érdekében remélem, hogy ez a dal is az idényjellegű szexuális gerjedelemről szól, ez zeneileg legalábbis az egyetlen mentség rá. A felvételt elnézve akár még igazam is lehet. 

Induljon hát a szavazás, jövő héten újra jelentkezünk a horvát, cseh, spanyol, török négyessel. Kemény lesz.

Címkék: focivízió


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr788341746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.02.01. 15:24:29

Percek óta vergődöm a döntéssel. Az ukrán csöcstriót én is favorizáltam a fülbe és szembemászó népdal feldolgozással. Kb mindenkivel szemben nyernének, de nem tehetem meg, hogy ne Németország zenei zászlóshajójára szavazzak. Akik ráadásul egy foci témájú dalban adják elő Németország nem bajor érzelmű részének véleményét. Szóval győzzön a Bayern savazó Halott Nadrág.
süti beállítások módosítása