Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 7/8

2016.04.11. 20:16 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Talán a sógorság, talán a leveletkaptamlájf, talán Maradona keze is besegített, de a múlt heti poprangadót az osztrákok nyerték, egy kövér, alsó-ausztriai paraszthajszállal. (Akkor itt most a paraszt kövér, vagy hajszál?) Lelki szemeink előtt felsejlik az önfeledten ünneplő Toni Polster, amint csapra ver egy hordó Almdudlert.

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország 71,4%
Anglia 28,6%
Svájc 64,3%
Törökország 35,7%
Lengyelország 46,2%
Franciaország 53,8%
Ausztria 53,8%
Belgium 46,2%
Olaszország
Spanyolország
Szlovákia
Magyarország

 

Olaszország – Spanyolország

A Righeirát sokan spanyol zenekarként könyvelik el pusztán azért, mert történetesen épp spanyolul énekelték az olyan slágereket, mint például a "Vamos a la playa". Amatőr hiba. Mert ha egy kicsit nem figyelünk a dalszövegre, akkor nyilvánvaló, hogy a torinói duó könnyed tingli-tangli dala az italopop legnemesebb hagyományaira épül. Ha viszont egy kicsit mégis odafigyelünk a szövegre, akkor egy víz alatti atomrobbantásról és az azt követő nukleáris pusztulásról szól.

A Real-kapusból egy balesetből kifolyólag énekes szupersztárrá változó Julio Iglesiast nem szokás a pszichedélia nagy alakjai közé sorolni, pedig a most következő klipjével a győzelem esélyével nevezhetne bármelyik rangosabb megyei tudattágító bajnokságra. Az, hogy közben olaszul énekel, szinte fel sem tűnik a képi világ lovasrohamának patacsattogása közepette. Az én személyes kedvencem a Függetlenség napja-poszter a csókufóval.

Címkék: fodbal focivízió


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr658586902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2016.04.12. 06:33:30

Végre egy olyan dal ami értékelhető ;-)
Mondjuk a másik daluk jobb volt.
( ezzel már el is árultam, hogy nem a kb 30 nagylemezt jegyző Juliora szavaztam) A minőség legyőzheti a mennyiséget.
süti beállítások módosítása