Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A szakkommentátor és a szabályok

2016.10.16. 17:23 Fradista Utazó

A cikkben megfogalmazott kijelentéseink egy része téves. Ezzel kapcsolatosan blogunk utóbb egy helyreigazítást adott ki, amelyett ITT olvashatnak

"Bár a játékvezetők a kék lapot nem mutatták fel, könnyen lehet, hogy Camara nem játszhat a következő mérkőzésen". 

Az idézet Borsos Attilától származik, aki szakkommentátorként közreműködött a női kézilabda EHF-kupában játszott Érd - Issy mérkőzés közvetítésénél. A kedves nézők meg ugye tőle tanulják a szabályokat. Sajnos.

borsos_attila.jpg

Borsos Attila (Fotó: Digisport)

Mi is történt? Tízegynéhány másodperc volt hátra a mérkőzésből, gól után középkezdést készült elvégezni az Érd. A középre dobott labdát a franciák játékosa, az első mondatban már említett Doungou Camara elütötte, így az Érd csak késve végezhette el a középkezdést. A 2016-os szabályváltozások óta, ha az utolsó harminc másodpercben egy játékos szándékosan késlelteti vagy megakadályozza egy megítélt dobás (középkezdés, szabaddobás, bedobás, kidobás) elvégzését, akkor az adott játékosnak piros lapot kell adni, majd a sértett csapat, a megelőző játékhelyzettől függetlenül, hétméterest végezhet el. Ezt egy korábbi cikkünkben részletesebben is kifejtettük. 

Ez a tényállás korábban is benne volt a szabálykönyvben, de akkor nem hétméteres volt a büntetés, hanem a piros lap mellé jelentés, és annak következményeként szinte biztosan eltiltás (csak akkor nem tiltották el a vétkest, ha a videofelvételek alapján egyértelmű volt, hogy nem követett el ilyen szabálytalanságot, azaz hibás volt a játékvezetők ítélete). Most hétméteres jár, jelentés viszont már nincs, vagyis a vétkest nem tilthatják el.  

Borsos azonban nem csak erről a változásról maradt le, de egy másikról is. Szintén az idei változások óta az, hogy lesz-e jelentés (és várható-e eltiltás) minden esetben közvetlenül megállapítható, mégpedig a kék lap felmutatásáról. Ha nincs kép lap, nincs jelentés, és nincs eltiltás sem. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr10011813471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása