Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kutyaütő kenguruk

2013.01.14. 13:57 Rich.mond

A kiemelések és a „kalapozás” minden egyes sportágban és minden világversenyen kikezdik a sportvezetők és a szurkolók idegeit. Miért oda, miért nem ide, bezzeg a másik, hűtött golyók, stb. Számunkra kivételesen most nem nagyon okozott homlokráncolást sem a csoportbeosztás, sem az ágra sorolás, de elhihetik, hogy másnak komolyabb fejtörést okozott.

Például Algéria, Egyiptom és Ausztrália helyett kaphattuk volna Tunéziát, Oroszországot és Brazíliát a 4-5-6. kalapből, ami azért mégsem lett volna ugyanaz. De a „ha” helyett haha lett (bocs, ezt mindig el kell sütnöm) és a legyőzött fáraók után egy egészséges kétkapus edzéssel hangolhatunk a horvátokra –a középdöntőkre pedig Algériával. A rivális csoportban akkor éppen lengyel-koreai ill. szerb-szlovén meccs várható.

A tavaly januári kézilabda Európa-bajnokság a megmondhatója annak, hogy a bravúrok sorozatával a következő körbe lépő kifacsart együttes milyen könnyű célpont egy valamivel gyengébb csoportból érkezőnek.

Tehát miután kiörömködtük magunkat –a nyolcaddöntőig legalábbis feltétlenül- lássuk mai ellenfelünket! Süssük el azokat a közhelyeket, hogy „egy világbajnokságon nincs előre lefutott meccs/ ezért is két pontot adnak/ nem illik lebecsülni az ellenfelet” majd állapítsuk meg, hogy az első pont nem igaz, a második és harmadik ellenben igen, tehát a címért ezúton is bocsánatot kérek a derék ausztrál amatőröktől, hiszen sokan közülük saját zsebből fiannszírozták a felkészülést és az utazást.

Egyébként már nem teljesen műkedvelő az óceániai társulat, hiszen a keret fele Európában játszik. No nem túl nagynevű csapatokban, de azért mégsem az ausztrál egyetemi bajnokságban edződik az összes auszi. Ettől függetlenül ezeket az európai csapatokat még az internet segítségével is nagyon nehéz megtalálni. Az osztálynál sokszor csak tippelni tudtam.

Az ausztrál keret:
Kapusok: Ognjen Latinovic (HC Griffith Tigers, ausztrál), Kristofer Karlsson (AIK Handball, svéd), Boris Jovanovic (Ankenes Handball Club, norvég 2.osztály)

Jobbszélsők: Antonio Queiroz (St. Kilda Handball Club, ausztrál), Daniel Kelly (KFUMs Boldklub, dán)

Jobbátlövők: Bevan Calvert (TSV Altenholtz, német 3.liga), Martin Najdovski (Trelleborg HBK, svéd 2.osztály) Tim Anderson (NSW Handball, ausztrál)

Irányító: Caleb Gahan (Logan Handball Club, ausztrál)

Beállók: Tommy Fletcher (UoIF Matteuspojkarna, svéd), Callum Mouncey (Canberra, ausztrál)

Balátlövők: Lucas Turecek (SA Handball, ausztrál), Nemanja Subotic (RK BASZK, szerb), Ognjen Matic (UTS HC, ausztrál)

Balszélsők: Almir Pandzo (RK Iskra Bugojno, bosnyák), Mitchell Hedges (Harbourside, ausztrál)

Kijutniuk egyáltalán nem volt nehéz, ugyanis a térségből mindösszesen kettő csapat pályázott a továbbjutásra. Új Zéland pedig a megmérettetésnél könnyűnek találtatott, ugyanis a kenguruk légiósaik többsége nélkül is kettős győzelemmel, kétszer is 31-10 arányban verték a kiviket.

handball.jpg

Az ausztrál kézilabdázás 2003-ban volt a csúcson, amikor történetük során először –és utoljára- nem a 24. helyen végeztek. Ekkor Grönlandot sikerült felülmúlni 26-21 arányban –pedig az arktisziak a szünetben még döntetlenre álltak.

Egyébként az északiak 2007-ben vissza is vágtak, mert 34-25-re tángálták el a valószínűleg végletekig elbizakodott ausztrálokat.

Most filozofálgathatnánk azon, hogy Császár megfelelő védőmunkát tud-e végezni mint bal-hármas védő, vagy jól működik-e a Schuch-Nagy tandem középen, esetleg hogy érdemes-e pihentetni Harsányit... de egyszerűen dőljünk hátra és élvezzük az előadást.

Körmöt rágni még bőven lesz lehetőségünk.

(Richmond)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr105017673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miller draft 2013.01.14. 14:53:57

Még egy ilyen beszólás Gabika és leszerzödtetjük Apckát modinak!
Amúgy micsoda sportértéke lehet egy Ausztrália-Grönland kézi meccsnek.....

bendeguz90 2013.01.14. 17:21:35

@miller draft: Már eleve az ,hogy Grönland ki tudott állni az kisebb sporttörténelmi csoda.

Rich.mond 2013.01.14. 18:54:47

Egyébként nekik vannak egész tetszetős eredményeik -mármint az eszkimóknak. Egy VB huszadik és 22. hely (a braziloktól csak 33-30-ra, Angolától csak 29-28-ra kaptak ki 2007-ben).
Náluk ugye bejátszik a dán iskola.
süti beállítások módosítása