Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Szurkolj a helyi csapatnak! – amatőrök hétvégéje

2013.03.21. 21:09 Rich.mond

Vagy legalábbis ismerd meg a helyi csapatodat! Szereted a focit, de nincs hová menned? Hiszen se első, se másodosztályú fordulót nem rendeznek a hétvégén. A válogatott pénteken és kedden játszik, a szombat-vasárnap üresen maradt. De még a jól ismert sportcsatornák sem tudnak friss focival ellátni, mert Európa többi országában is hasonló a helyzet. Akkor mégis mit tehet az egyszeri futball-őrült?

A Válogatott Blog szeretne az útjára indítani egy kezdeményezést ezekre a speciális hétvégékre. A mostani hétvége ráadásul duplán különleges, hiszen a múlt héten is sorra maradtak el a mérkőzések. Ez egy egészen remek alkalom arra, hogy megismerjük lakhelyünk, környékünk (megyei osztályok), kerületünk (BLSZ-bajnokságok) vagy a régiónk (NB3) lokális csapatait.

Mert ezen a hétvégén számos osztályban indul útjára a labda több száz csapattal! Ezen csapatok közül jó néhány egykoron első osztályú volt, jelnleg a harmadik vonalban vitézkedik –SBTC, Komló, Dorog, III. Kerület, Csepel, Dunaújváros, REAC, stb. A Dunaújváros és a Komló például egymással csap össze, a tét ráadásul nem is kicsi! De van még a sorban egy kakukktojás megyeszékhely, amely egyedüliként nem volt soha első osztályú, de most NB2-es babérokra tör (Szekszárd).

Pest megér egy meccset

Számos patinás fővárosi alakulat pedig a kerületből várja híveit: Erzsébeti SMTK, Budafoki MTE, Pénzügyőr, RTK stb. A budapestieknek és a főváros környékén élőknek ezért ajánlhatjuk az NB III Duna csoportjának hétvégi küzdelmeit – valamint a Mátra csoportban vasárnap a REAC a listavezető Hatvant fogadja, a Bakony csoportban az Újbuda az Andráshidával játszik a dobogós helyekért. Az időpont itt is szombat 15:00.

2013.03.23, Szombat 15:00 RAFC PÉNZÜGYŐR SE
15:00 BUDAÖRS ÉRDI VSE
15:00 BUDAFOKI LC VIADUKT SE BIATORBÁGY
15:00 SÁRISÁP TASK INDOTEK CSEPEL FC
2013.03.24, Vasárnap 15:00 XVII. KER. RTK-VASLÓ ESMTK
15:00 SZÁZHALOMBATTAI LK III. KER. TVE
15:00 DTC – SELECT VIDEOTON FC

De nem kizárólag az NB III-ban lesznek nagy meccsek. Sőt, hagyományt és kerületi csapatot lentebb is jócskán találunk. A BVSC például hiába kényszerült arra, hogy a legalacsonyabb osztályból kezdje meg a visszakapszkodást, máris lelkes lokálpatrióták álltak mögéjük. A hétvégén újabb zuglóiak csatlakozhatnak! Az összes osztályt és csapatot helyhiány miatt nem tudjuk felsorolni, de a http://www.blsz.hu/portal/ oldalon bal szélen először a 2012/2013-as évadra kattintva kiválaszthatjuk a nekünk szimpatikus osztályt. A PestiFoci oldalon pedig ajánlókat és beharangozókat is találunk.

BVSC Zugló szurkolók

Vidéki versenyfutás

 

Az NB III vidéki küzdelmeinek egyértelmű slágermeccsei a Dunaújváros-Komló, illetve a Cigánd-Várda SE. Lássuk a teljes programot!

Bakony csoport, 16. forduló. 2013. 03. 23., szombat: Répcelak–Dorog 15 ó, Sárvár–Hévíz 15 ó, Komárom–Csorna 15 ó, Körmend–Mór 15 ó, Újbuda–Andráshida 15 ó, Nagykanizsa–Balatonfüred 16 ó, Futura Mosonmagyaróvár–Pápa II 16 ó.

Mátra csoport: 16. forduló, 2013.03.23. szombat:

Itt feltétlenül ajánljuk a nógrádi rangadót, amikor az SBTC a Nagybátony csapatát látja vendégül! Ősszel hétszáz néző volt Bátonyban.

11:00 MTK Budapest II - Egri FC II. 15:00 Maglódi TC - Felsőtárkány SC, Rákosmente KSK - Ózdi FC, Salgótarjáni BTC - Nagybátony SC, Tápiószecső FC - Gyöngyös AK-Ytong

2013.03.24., vasárnap 15:00 Turawell-Tura VSK - Bükkábrány SC, 17:00 REAC - FC Hatvan

Tisza csoport: 16. forduló Március 23., szombat, 15:00 Hajdúböszörmény–Baktalórántháza, Cigánd–Várda SE, Debreceni EAC–Létavértes, Tiszaújváros–Szatmár Unió FC, Nyírbátor–Diósgyőr II.

2013.03.24., vasárnap, 15:00 Ibrány–Hajdúszoboszló, Nagyecsed–Tiszakanyár

Dráva csoport: 16. forduló 2013.03.23 szombat 15:00 Tolle UFC Szekszárd – Dombóvári FC - Rutin

15:00 Bölcske - Tolnai VFC, 15:00 Dunaújváros PASE – Komlói BSK, Híd SC - Nagyatádi FC,

2013.03.24 vasárnap 11:00 PMFC II - Balatonlelle SE

15:00 BFC Siófok II. - Bonyhád VLC, Nagybajomi AC - Szentlőrinci SE

Alföld csoport: Monor-Vecsés? Makó-Hódmezővásárhely? Üllő-Soroksár? Bizony, tele vagyunk szomszédvári rangadókkal!

2013.03.23, Szombat 15:00 TISZA VOLÁN SC SZEGED NAGYKŐRÖSI KINIZSI TL FC
15:00 MONORI SE VECSÉSI FC
15:00 MÓRAHALOM VSE FC DABAS
15:00 VÁRFÜRDŐ-GYULAI TERMÁL FC TÖKÖL VSK
2013.03.24, Vasárnap 15:00 ÜLLŐ SE SOROKSÁR SC
15:00 MAKÓ FC HÓDMEZŐVÁSÁRHELY FC
15:00 DUNAHARASZTI MTK KECSKEMÉTI TE

Aki pedig a megyei első, másod, harmad – sőt, negyed! – osztályú pontvadászatokra kíváncsi, annak nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az alábbi oldalakat: http://megyeifoci.hu/ vagy a megyei napilapok/labdarúgó szövetségek idevonatkozó oldalait. Pl. Heves megyei bajnokság, Szabolcs megyei pontvadászatok , Borsod  (vagy itt), Komárom-Esztergom  stb.

Ennyi mérkőzés közül lehetetlen, hogy távolságban, érintettségben ne legyen egy olyan, amelyik a helyszín/csapat/akár egy játékos miatt ne lenne csábító. Meglehet, hogy az ötlet most későn jött és az időjárás sem lesz kegyes hozzánk. De ősszel két ilyen hétvégénk is lesz -szeptemberben és októberben is. 

Legyenek ezek a hétvégék a kiscsapatok hétvégéi. A mi lokális csapatainké! Néha az amatőröknek is kijár a figyelem -főleg, ha mondjuk száz, száztíz éves klubokban kergetik a labdát.

amatorfoci.jpg

Jó szurkolást kívávunk!

Címkék: magyar nb3


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr315161416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása