Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Hócsata

2013.03.26. 02:35 A szerethető dózsás

costarica.jpgA focipályán kívül is megküzdenek: Kinek adnak igazat?  

Amint beszámoltunk róla, az USA fondorlatos módon az időjárást is segítségül hívta a Costa Rica elleni meccsen. A hóesés a pályát egyértelműen játékra alkalmatlanná tette, a vonalak nem látszottak és a játékosok testi épsége is veszélybe került. A meccset a bíró félbeszakította, majd a folytatás mellett döntöttek. Costa Rica az 1:0-ra elvesztett meccs után most a FIFÁ-hoz fordult, az újrajátszást követelve. 

costa2.jpgA bíró ezt nem látta?

costa3.jpg

Hol a gólvonal?

Valljuk be kérésük nem alaptalan. A Costa Rica-iak részt vettek a 2002-es és 2006-os VB-n (az utóbbira csoportgyőztesként jutottak be), most viszont nem áll jól a szénájuk. Az óvásban megírták, hogy a nem csak a vonalak nem látszottak, hanem a labda mozgását sem lehetette sem látni, vagy ha igen akkor azt erősen befolyásolta a hó és a hóesés. A Costa Rica-iak azt is követelik, hogy a játékvezetőt és társait is büntessék meg.

Nem lesz könnyű dolguk. Egyrészt egy kis szövetség harcol egy nagy és befolyásos szövetség ellen: mi már tudjuk. Másrészt a FIFÁ-nak van egy szabálya mai szerint ebben az esetben a Costa Rica válogatott csapat kapitányának a játékvezetőnél kellett volna kérnie a meccs félbeszakítását (when a field becomes unplayable, the protesting team's captain "shall immediately lodge a protest with the referee in the presence of the captain of the opposing team."). Ezt nem tették meg, így most (szerintem) a FIFA könnye le tudja őket koccantani.

Mielőtt túlságosan megesne a szívünk Costa Rica-n, ime a csoportjuk:

 

Team PldWDLGFGAGDPts
 Honduras 2 1 1 0 4 3 +1 4
 United States 2 1 0 1 2 2 0 3
 Mexico 2 0 2 0 2 2 0 2
 Panama 2 0 2 0 3 3 0 2
 Jamaica 2 0 2 0 1 1 0 2
 Costa Rica 2 0 1 1 2 3 −1 1

 

A csoport első három helyezettje jut ki a VB-re, a negyedik helyezett selejtezőt játszik Új Zéland ellen. Valaki, a FIFÁ-nál nagyon kedvelheti ezeket az országokat, mert bizony a mi szerethető csapatunknak is nagy esélyt adna az örökös VB döntő részvételre [ez azért túlzás, a szerkesztő megjegyzése].


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr715171852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása