Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Hlagyvik Gábor

2014.01.23. 08:23 maribor_

1957. január 23-án született Hlagyvik Gábor, a Rába ETO egykori védőjátékosa.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_alairas.jpg

A győriek egykori népszerű és közkedvelt Latyija saját nevelésű játékosa volt az ETO-nak. De kalandos út vezetett odáig, hogy a felnőtt csapat mezét magára húzhassa. A legkézenfekvőbb volt, hogy őt magát kérdezzük meg a kezdetekről. Erről ő így emlékezett vissza megkeresésünkre:

"Győrben, a Gyárvárosban születtem és a régi ETO pálya meg a házunk közt szinte csak a Vásár tér volt. Mi ott nőttünk fel. A kölyökcsapatban kezdtem és 1973-ban már a fakóban játszottam (fakónak az akkori NB I-es tartalékbajnokságot hívták), bajnokságot is nyertünk. 1974-ben létrehoztak egy utánpótlás keretet azok számára, akik már kiöregedtek az ifiből, de nem szerették volna, hogy eligazoljanak. Dombos Peti bácsi volt itt a mesterünk. Több éven keresztül úgy játszottam, hogy szombaton a tartalék bajnokságban, vasárnap az ifiben.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_raba_eto_ifi_1974.jpgAz 1974-ben készült csapatképen az álló sorban balról a negyedik

Ifiben, az utolsó évben Keglovich László volt az edzőm. Ifiből kiöregedve szombaton a tartalékbajnokságban, vasárnap az ETO harmadik csapatában játszottam. Ugyanis volt ilyen csapat is, NB III-ban játszott, ha jól emlékszem, mert Ajka, Szombathely, Sopron, Tapolca sokszor szerepelt a harmadik csapat programjában. 1976-ban Palicskó Tibor volt az edző az ETO-nál, elég sok játékost igazoltak ekkor, de nem sokan tudtak beépülni az első csapatba. Én 1977-ben nősültem és mivel az ETO nem tudott lakáshoz segíteni, így kerültem Bábolnára, mivel ott edzősködött már Keglovich László és ő tanácsolta, hogy ne menjek messzebb Győrtől. Ekkor a Bábolna felkerült a sok csoportos NB III-ból a két csoportos NB II-be. Keglovich után a Háry Laci bácsi volt az edzőnk, ekkor ligaválogatott–kerettag lettem, de nyolc hónapra be kellett vonulni katonának. 4 hónapot (ősz) a Kiss János SE színeiben, 4 hónapot a Tatai Rákóczi SE csapatánál töltöttem. Itt megyei bajnokságot nyertünk az Oroszlány csapatát megelőzve.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_babolna_1980.jpgA kép bal szélén a Bábolna színeiben a magyar válogatott elleni előkészületi mérkőzésen 

1980 őszén megkeresett az ETO, hogy visszahozzanak, és így 1980 decemberben megegyeztünk, hogy januárban a felkészülést már az ETO-val kezdem meg. Kovács Imre bácsi volt az edző ekkor az ETO-nál. Vége lett az 1980/81-es bajnokságnak, és akkor jött a „Verebes korszak”. 

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_hazateres_1981_februar.jpgA Népsport 1981. februári cikke, mikor hazatért Győrbe

Tíz szezont töltött Győrben, ez idő alatt összesen 230 bajnoki mérkőzést játszott és 6 gólt szerzett.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_golok.jpgEbből hármat (büntetőből egyet, fejjel kettőt) egy mérkőzésen ért el az 1986/87-es idényben

Részese volt a Verebes-féle győri aranykorszaknak. 

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_raba_83_84.jpgAz 1983/84-es szezonban a felső sorban balról a második Mile Sándor és Szepessy László között

Kétszeres magyar bajnok és bajnoki ezüstérmes, egyszeres bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa (MNK) döntős, 1983-ban Pro Urbe-díjas.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_raba_eto_pro_urbe.jpgPro Urbe-díjazottként

Utolsó NB I-es szezonja az 1989/90-es volt.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_raba_eto_csapatkapitany_1989.jpgUtolsó szezonjában csapatkapitányként

Ezután az osztrák másodosztályú FC Zundorf csapatába igazolt.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_fc_zundorf.jpgAz FC Zundorf csapatképén jobbról az első piros-fehér mezes

Hlagyvik Gábor azon labdarúgók egyike az Osztálynapló rovatunkban, aki pályafutása befejeztével gyakorlatilag nyomtalanul eltűnt a magyar labdarúgás térképéről és a civil életben találta meg boldogulását.

osztalynaplo_hlagyvik_gabor_manapsag.jpgHlagyvik Gábor 2013-ban

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr355734865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fazzoletti 2014.01.23. 11:44:11

Emlékszem Vitray mindig Klagyviknak hívta. Már nem egy focista alkat, de vagyunk így páran.... Bírtam benne, hogy végighajtotta a meccseket.

Feyyaz 2014.01.23. 23:10:43

Én úgy tudom,hogy "Latyi" volt Verebes József kedvence a csapatban.
Látom a fényképe a '83-as ETO-Fradi 3-3-on készült. :)

maribor_ 2014.01.23. 23:25:40

@Feyyaz: Utáljuk a tudálékos vendégeket itt :)

Feyyaz 2014.01.24. 16:17:44

@maribor_:
Köszönöm az elismerést! :) :)

károly szántana 2016.01.23. 21:01:10

Valami rádiókabaréban olvasta fel anno Haumann (lehet, hogy nem pontos az elsö pár szó, de valami ilyesmi hangzott el, ´80-as évek of course): "...ehhez képest felüdülés, amikor Knézy mondja, hogy Hlagyvik..."
süti beállítások módosítása