Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyar foci a világrekordok nyomában

2014.05.29. 17:23 A szerethető dózsás

 

Clip4U.Org_Footballs 500 Greatest Goals.jpg

500 kapott gól egy idényben?

Két korábbi írásunkban (Kistökösök  és KO! De minek?) már szóvá tettük, hogy sportszerűtlen, megalázó és megszégyenítő vereségeket mérnek a jobb se helyzetben levő utánpótlás csapatok a szerényebb merítési lehetőseggel dolgozó együttesekre. Az ügyben az MLSZ-t is megkerestük de még csak egy pogácsára sem méltattak bennünket.

 

A Vas megyei U15 bajnokság Észak csoportjában különösen nagy verésekbe nézett bele  a 8-9 évesekkel felálló Kemenesmagasi csapata. Az utolsó fordulóban még nyeretlen, már több mint 500 gólt kapó Kemenesmagasi a Rábapaty együttesét fogadta. Minden úgy indult ahogy azt már megszokhatta a Kemenesmagasi. A Rábapaty csatárának Vamper Dávidnak (14 éves) mindössze 13 perc kellett ahhoz, hogy öt gólt szerezzen és a Rábapaty 6:0 -ás vezetésével eldőlni látszott a mérkőzés. Ekkor azonban kétszer villant a mindössze 9 éves Németh Szilveszter Antal, újra szorossá téve a találkozót. Németh, aki ebben a szezonban 5 gólt szerzett a csapat 13 góljából. A csoda azonban elmaradt, bár a 11 éves Takács is gólt szerzett a Kemenesmagasi színeiben, a végeredmény 3:21.

  1300soccerballs.jpgNekik ennyi

A Kemenesmagasi 533 kapott góllal fejezte be az idényt. Ez a 22 meccsel elosztva 24 kapott gól meccsenként, vagyis négy percenként álltak fel a csapatok a középkezdéshez. A Kemenesmagasi csapata ezzel minden bizonnyal bekerül a rekordok könyvébe, hála az MLSZ-nek akik megengedik, hogy 8-9 évesek játsszanak 15 évesek ellen. A legnagyobb gólarányú vereségük 39, 36 és 35 gólos volt, ez már egyenként is a rekordok könyvébe illik. Az 533 kapott gól példa nélküli.

 139160.2.jpg

A Guinness rekordot egészen 2002-ig a skót kupa első fordulójában 1885-ben lejátszott Arbroath - Bon Accord 36:0 tartotta. A Bon Accord egy véletlen névazonosság miatt került meghívásra a kupába. A szervezők az aberdeen-i Orion Football Club helyett az Orion Cricket Club címére postázták a meghívót. Ebben az időben gyakori volt, hogy egy csapat nyáron krikettezett, télen focizott, könnyű volt tehát hibázni. A krikettcsapat mindenesetre úgy döntött, hogy megmérik az erejüket fociban is és Aberdeen város mottóját kölcsönvéve ''Bon Accord'' néven szaladtak bele a késbe.

A Guiness csak a legmagasabb osztályú meccseken elért eredményeket veszi figyelembe, és az alacsonyabb osztályú meccsek között a Kemenesmagasi csapatnak olyan nagyságok között kell küzdeniük mint a Torbay Sunday League-ben szereplő Nova 2010 FC, akiknek az első félidőben 20 gólt rúgott a Wheel Power FC, majd a második félidőben gyorsan még 30-at, hiszen jól jöhet majd még a jó gólkülönbség. Az egyébként sem fényesen szereplő Nova 2010 ekkor fel akarta adni, de a játékvezető pont- levonással fenyegette meg őket és inkább végigszenvedték a meccset (58:0).

 146-Goals.jpg

Akcióban a Police Machine 

Ennél is nagyobb rekord született Nigériában 2013-ban ahol a gólkülönbség számított a harmadosztályba jutásért vívott küzdelemben. Az első félidőben a Plateau United Feeders- Akurba FC 7:0  a Police Machine - Babayaro FC meccs 6:0 volt. Az edzők alaposan leteremtették a játékosokat a szünetben, a Plateau a második félidőben 72, a Police 61 gólt szerzett, 79:0 illetve 67:0-ra alakítva a végeredményt. Ez még a nigériai szövetségnek is gyanús volt és mindenkit eltiltottak.

 

 The-team-penguins-of-madagascar-22587911-1360-960.png

 

A legnagyobb arányú győzelem a madagaszkári bajnok AS Adema nevéhez fűződik, akik 2002-ben 149-0 arányban verték a Stade Olympique L’Emyrne-t. Igaz, nekik könnyű dolguk volt, az ellenfél 149 öngólt rúgott egy bírói ítélet ellen tiltakozva: A meccs a rájátszás része volt, de egy vitatott tizenegyes miatt a Stade Olympique L’Emyrne esélyei erre a meccsre már elszálltak és nyugodtan szórakozhattak. Ők a Guinness -rekord tartók, a Kemenesmagasi utánpótlás focistái pedig remélhetőleg nem adják fel az idei szezon után, hiszen ők tehetnek a legkevésbé arról, amit velük tettek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr486225689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása